honda cbr 1000f keti tirin mootoris aegaialt
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Olle
Teema algataja
honda cbr 1000f keti tirin mootoris aegaialt
-
Olle
Teema algataja
ja kas see nö mootori raske käimine on tingitud külmadest ilmadest?
Külmas õli teadagi pakseneb ja see äkki võib olla selle põhjuseks et osad metalli pinnad ei saa määret. lase mootor vaikselt soojaks ja vaata kas ka siis selline tirin ilmneb.
-
kalle
- Tsikkel: Joone all on miskit
- Tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Ma ei saa ütlemata jätta.. aga mismoodi saab siis Olle öelda starteri kohta nagu uus, kui sel puksid läbi on... mis seal siis nagu uus välja näeb? Sorry vägaväga, aga mind teevad sellised "olen kuulnud" vastused kohati ikka päris...no milleks küll!?Siller kirjutas:Nii et starter nägi välja nagu uus... Ma kahtkustan starteri pukse, kas need äkki väsinud pole. Ma ei tea kas sellel rattal on asi nii...
Ma näiteks ei kirjuta olen kuulnud teemat siia, kuigi olen konkreetse cbri sterterit lapanud kahel ratta. ja ei kirjuta, sest hetkel ei suuda midagi kirjutada mis abiks oleks, ilma asja nägemata. Ja need teised stikli starterid, mida olen teinud.. need ka ei aita ja jääbki post tegemata ja nüüd kirjutan seda siin.. sest...ah aitab sellest.
Usu mind Siller, tsikli starterites on puksi vead üliharuldased, ka väga suurte läbisõitude juures ja tihti on seal üldse laagrid..hamba pool enamasti nõellaager. Ja enamus vead on olnud lihtne harjade vahetus ja lisaks veel on tihti viga hoopis muus, kuigi algul tundub, et just starter, mis on tõesti nagu uus, nagu Olle kirjutas. Ja usu veel, et auto teemaga pole siin palju võrrelda.
Raitz auuu, kuidas sinu cbri juhtumi lahendus siin abiks võiks olla, äkki loed ja kommid?
Kk
Kui see poob sul ühtlaselt siis ma ei oska öelda aga kui nii, et üks hetk käib kergemini ja teine hetk raskemalt siis äkki on hooratas ja selle hammakas kannatada saanud ning viskab või koguni terve väntvõll kõver?
-
kalle
- Kontakt:
Kui tagumine (mina nimetan tagumiseks kollektori poolt) puks läbi, siis võib puua küll, kuna ankru pilu on nii väike, et loksu juures käib see üsna varsti vastu väljamähist (või püsimagnetit, mis parajasti on) ja poob nii, et hing ikka väga kinni. Ja võib ka nö kohati ilusti käia.. eriti kui laager taga. Kui aga tõesti starteri kohat võib öelda nagu uus, siis starteri sidur on järmine ahel, mida vaataks. Ja üle kipub viskama just starteri ülekanne. Väntvõll?... siis kurdaks omanik juba muud muret ka?madone kirjutas:Kui sul starteri puks lõdva on siis starter võib hakata üle viskama, mitte poooooma. Ärge ajage mingit kamarajura kui ei tea...
Kk
-
kalle
- Kontakt:
Hooratas, ehk siis tegelikult komplektne sidurikorv? Lisaks on CBRil päris põnevalt seotud starteri sidur ja generaatori vedu. St gene ankrul on pikkk võll, mis jookseb läbi starteri siduri (veetav hammas ja sidur) Peale neid tuleb veel gene vedamiseks kett ja hammakas koos leevendiga, aga need ei peaks asjasse puutuma. Kuigi kogu selles mängus on piisavalt sõlmi, mis võivad starteri tööd segada..nt kasvõi nõellaager, mis istub ümber gene pika võlli ja starteri veetava hammaks sees, samuti starteri sidur ise jne. Oletan, et starter ise tõesti on ok ja sümptomite põhjust tuleks otsida starterist edasi.madone kirjutas:äkki on hooratas ja selle hammakas kannatada saanud
Kk
Minu tagasihoidlik arvamus.
a) Nukaketi klõbin.
Ei see klõbin pole normaalne, see mootor suudab töötada väga vaikselt, kui kõik korras on. VÄGA suure tõenäosusega on viga nukaketi pingutis. Nii palju kui ma olen seda infot lääne foorumitest leidnud, on kõik omanikud sellega kokku puutunud. Üldine tulemus on on selline, et pinguti eluiga tundub olema 15 000 kuni 45 000 km erinevate omanike käes.
Millest selline erinevus? Kalle on siin korduvalt rääkinud, mis siis juhtub, kui mootorit külmalt pöördesse ajada ja pidevalt taga kohapeal mängida. Lihtsalt selle mootori nukaketi pinguti on sellise tewgevuse suhtes pisut tundlikum.
Ise vahetasin pinguti üsna kohe peale ostmist. Tänaseks olen selel pingutiga sõitnud ~33 000 km ja uus pinguti on tellitud. Esimesed kõlina tundemärgid ilmusid ca 20 000 peale vahetust. Viimased paar tuhat sügisel olid ikka juba päris kõvasti koliseva häälega. Kuskilt lugesin, et peale seda kui kolisema hakkab on jäänud enne purunemist ca 20 000km veel sõita. Ma ei tea kui õige see jutt oli, aga fakt on see, et kohe see viga teele ei jäta ja tõenäoliselt laseb isegi hooaja lõpuni sõita, kuigi selle vidina vahetus on ca paar tundi nokitsemist. Osa hind Bikeworldis e siis nn originaal on ca pooltesit tuhat, ise pole küsinud, aga Motodepoo suudab seda vist pisut soodsamalt tarnida kas A või B või pole neil üldse vahet ma ei tea.
See kui vahel koliseb, eriti külmalt ja vahel kaob ära on kindel tunnus surevast nukaketi pingutist.
b) Starter
Minu ratta starter on üks neist, mis on Kalle käest läbi käinud ja see oli täesti korras, kuigi esmamulje oli selline, et viga on 110% starteris ja ma olen eelnevalt kokku puutunud nii auto kui traktori starteritega.
Saaga selle vea defekteerimisel oli jube pikka ja piinarikas, omajagu kulukas ka. Lõpp oli siis see, et minu rattal oli katki starteri sidur. Ratas siis käitus selliselt, et kümast peast venitas käima, soojalt vedas, aga käima ei jõudnud vedada. Täpselt selline poomise tunne oli, päevakorral olid isegi versioonid poovast väntvõllist jne.
Katki oli tegelikult starteri siduris see stopper, mis seal vajalikku survet tekitab. Nii libises starteri sidur lihtsalt läbi survetakti ajal ja kogu moos. Starter vedas mis hirmus, aga libiseva siduriga ta juba mootorit käima ei jõua vedada.
Jutud kõverast väntvõllist ja kõverast poovast hoorattast on minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt sellel mootoril, mida üsna kuulikindlaks loetakse üsnagi SCFI.
Olen kuulnud veel juhtumist, kus seal siduris olid kettad kulunud ja ketaste vahe mingit sodi täis, kust saab sinna sodi ma ei tea, minul oli sidur seest täpselt nagu uus.
Vea kontroll: lihtne see pole, aga näiteks kui klapikambri kaas on maas, siis on näha mis toimub. Minul oli nii, et starter vedas, aga mootor käis ringi selliste väikeste mõttepausidega, mil survetakti vastumõju natuike lahtus. Samas oli fenomen, et 3 silindriga jõudis naks ja naks mootori käima tõmmata.
PS: Seda sidurit saab vahetada ilma mootorit maha ja pooleks võtmata, osvate näppudega saab kogu töö tehtud geneka avast ja ajakulu on ca pool päeva.
Oeh pikk jutt, aga äkki on pisutki abi.
Idee poolest peaks hooratas väga kergesti väntvõlli otsast maha käima ja praktiliselt suurt jõudu kasutamata kuid minu cbr-l hakkas see nii vastu, et võttis kohe tükk aega ennem kui otsast minema saadi.
Seni kuni tegeleda starteri siduri kallal urgitsemisega pole küll ühtegi tõmmitsat tarvis. Tegelikult pole ühtegi spets tööriiisa tarvis. Paar sise kuuskanti ja mõned väiksed lehtvõtmed ning padrunid ning kruvikeeraja.madone kirjutas:Kui asi ongi starteri siduris siis soovitan ikka mingi tõmmits kah varuks hankida, nii igaks juhuks!
-
kalle
- Kontakt:
Veits kahju, et juba tellitud. Ses mõttes et KZ listist on paar korda läbi jooksnud link, kus pakutakse ajudeta pingutajat, nagu mina seda nimetan. Peamiselt on võtmeks olnud KZ (kus probleem tekib ainult kiirendusvõistlusteks tehtud mootoritel)Raitz kirjutas:Ise vahetasin pinguti üsna kohe peale ostmist. Tänaseks olen selel pingutiga sõitnud ~33 000 km ja uus pinguti on tellitud.
Ajudeta pinguti ses mõttes, et kogu asi koosneb poldist ja fiks mutrist, mis on istutatud õige kujuga plaadile, mis istub õige pinguti asemele (kogu oem pinguti jääb ära). Kogu pingutuse regull käib nüüd ainult sinu tahte järgi poldist ja kõik tagasiliikumised (vahet pole mis trikke mootoriga tehakse) on välistatud.
Vajab küll jälgimist, aga niikaua kui silma peal hoiad on pingus selline nagu sina sätid.
Mul kuskil see alles..kui huvi panen siia.. tegelikult on asi väga lihtne ja ainus asi ja peale tavalise poldi on ainult see õige pinguti asemele istuv plaat veits eriline asi. CBRi kohta ei mäleta, kas sellele ka pakkus... pigem olid seal veits vanemad rattad, milest kunagi igasugust ehitati ja probleem tekkis, kui mehhaaniline pinguti andis kõva revvimise peale pingst järgi ja hüdrauliline pingutas üle.
Kk
Hoorattaga pole mitte mingit pistmist 1000F -ilmadone kirjutas:Mis sellel cbr-l käib siis starteri sidur läbi hooratta maha või kuidas?
Ok-ok võibolla on see siis kuidagi hoorattast sõltumatu.
imelik...
Maha tuleb kruvida genekas, välja võtta geneka võll ja tekkinud august saab kätte starteri siduri. Punkt. Kogu see hooratta asi on hoopis teisel küljel.
Kalle: ole hea, otsi see link ülesse, äkki pakuvadki CBR1000F-ile ka sellist pingutit. Seekord läheb veel originaal mootorisse sisse.
-
Olle
Teema algataja
-
Equ
- Tsikkel: KTM 790 Adventure
- Kontakt:
Kindlasti. Raitz on oma CBR-i nii pealt kui alt näppinud. Ta on isegi minu CBR-i juures mind piisavalt aidanud nõu ja jõuga. Selle eest suur aitähOlle kirjutas:Raitzil tunduvad olema selle hondaga korralikud kogemused hiljem veel kommenteerin ka vigadest.
Muidu ka ennast ootab varsti nukaketipinguti vahetus. Külmalt on kerge klõbin sees ning kui soojaks läheb siis klõbin kaob ja kõik ilus. Eks see ole juba märk kulumisest.
Ning nagu ka varem on räägitud, siis see on ka põhiliselt ainuke suur probleem selle ratta juures.
Equ
Live long and prosper!
MINI 50 '8x->Jawa 250 '61->Honda MBX125F '84->Honda CM400T '83->Yamaha XJ600 '90->Kawasaki ZX10 '88->Honda CBR1000F '91->BMW R1200GS '05->KTM 790 Adventure '20
-
päikesemasin
- Tsikkel: KTM 1290SAR
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
-
päikesemasin
Kui ma ei eksi, siis on sul garaazis laiali SC21 mootor, mis on muidugi laias laastus üsna sama SC24 omaga.päikesemasin kirjutas:mul on see mootor garaazis laiali ja ma vast tean täpselt, mis viga
Starteriketi pinguti viga peaks siiski olema väga harva juhuse valdkonnast, mitte reegel, erinevalt nukaketi pinguti probleemist. Muidugi kõik on võimalik, pakkusin lihtsalt kõige tõenäolisema versiooni. Pealegi oli juttu, et aeg-ajalt kaob kõrin ära, mis on väga tüüpiline nukaketi pingutile. Isegi mu praegusel ja üsna koliseval pingutil on helgeid hetki, kus ta ilma kolinata oma tööd teeb. Samuti käitus Jaxxi CBR enne pinguti vahetust möödunud kevadel.
Siin siis starteri siduri sõlm SC21 -l
http://www.bike-parts.fr/pieces-promo-1 ... 1000-.html
ja siin SC24-l
http://www.bike-parts.fr/pieces-promo-1 ... 0800-.html
Olgu öeldud, et osa NR 5 e. starteri sidur käib tegelikult lahti veel paljudeks pisikesteks osadeks, mida ametlikel joonistel pole näidatud, ju siis pole detailide üksipulgi laialilahutamine ette nähtud.
Starteri keti pingutid tunduvad olema identsed, genekad mitte
Nukaketi pingutid oleksid justkui mingi erinevusega neil mootoritel, vähemalt hinnavahe on neil olemas
http://www.bike-parts.fr/pieces-promo-1 ... 0400-.html
SC21
http://www.bike-parts.fr/pieces-promo-1 ... 0400-.html
-
päikesemasin
-
päikesemasin
Nukaketi vahetamine on selline pehmeks nikkumine ja starteriketi vahetamine võtab silma märjaks
-
Olle
Teema algataja
edeneb :D
-
kaska
- Tsikkel: 900 Hornet / 650 Scrambler
Nii mul siis ka tekkinud jamad starteriga.
Sümptomid üldlevinud, külmalt veab kuidagi käima soojalt veab, aga käima ei vea. Kookisin starteri maha ja tegin seest puhtaks, samas veendusin, et harjad täiesti ok pikkusega, ja peale tagasi pannes sama jama. Natuke tugevamalt tõmbas aga poos samamoodi.
Et kas see vabajooksusidur peabki seal sees telgsuunas veidi loksuma. katsusin seda sealt starteri august näpuga ja loksus veidi - iseenesest võiks see olla üks poomise põhjuseid
?
Proovisin ka nagu Raitz soovitas kolme silindriga vedamist. Noo vedas veidi tihedamini käima aga ka mitte iga kord ja kohe hetkega.
Siit ka küsimus Raitzile et kui ta sul vedas kas ta siis tegi poomise häält ka nagu vingus, või vedas täiega ja sidur lihtsalt libises läbi ja ei vedand mootorit edasi.
Aa ja üks anomaalia on veel. Nimelt vahel harvem kui starterinuppu vajutada teeb relee lihtsalt klõpsu, aga vedama ei hakka, kui siis veidi oodata või liigutada ratast ( mootorit) siis veab jälle normaalselt? ![]()
Üks kommentaar stiilis 4 aastat hiljem:
Ehk siis 4 aastat ja 60 000 km hiljem.
Ratas on suhteliselt samas seisukorras, kui 4 aastat tagasi ostes, ainult paar kriimu on lisandunud.
Tehniline seisukord - jätkuvalt väga hea. Peale starteri siduri vahetust ei tea ma mis on käivitamis probleemid, kunagi pole neid enam olnud, kuna tookord läbis ka starter hoolduse, siis julgen arvata et ta on muretu veel paljudeks aastateks. ca 40 k km tagasi sai vahetatud siduri kettad ja vedrud. ühe korra olen uue aku ostnud .... vahetanud esamordi simmerid ja piduriklotse. Nipet näpet hooldust pikkadel talveõhtutel. Algul reguleeriisn ka klapid, hiljem on ainult kontrolliga asi piirdunud. ca 35k km tagasi vahetatud nukaketi pinguti teeb külmast peast vahel kõrinat, aga mitte veel häirivalt palju või selliselt et põhjustaks paanikat, kunagi tuleks see ilmselt siiski jälle vahetada.
Tõsiselt muretud 60k km, kui see jama välja arvata, mis ma peale ostmist selle starteri siduri vea leidmiseks nägin.
Tänase seisuga saan ratta muretu südmega järgmisele omanikule edasi anda.
-
Reixmees
Teema algataja
Re: honda cbr 1000f keti tirin mootoris aegaialt
Kuna see teema on kujunenud CBR1000f hädade kurtmise teemaks, siis hädaldaks ka natukene.
Nimelt sellel hooajal olen tähendanud sellist anomaaliat, et külmast peast sidur libiseb, peale mootori soojakssõitmist probleem kaob, võib peale keerata palju tahad - teps ei libise enam sidur läbi. Kas võib olla tegemist sellega, et kevadel sai sisse mingi vale õli ("Motorex" 10w60 täissünt õli sees hetkel)?
Teab keegi kommenteerida, mis kamm võib olla ning kust otsast asja lahendada?
Reixmees kirjutas:Kuna see teema on kujunenud CBR1000f hädade kurtmise teemaks, siis hädaldaks ka natukene.
Nimelt sellel hooajal olen tähendanud sellist anomaaliat, et külmast peast sidur libiseb, peale mootori soojakssõitmist probleem kaob, võib peale keerata palju tahad - teps ei libise enam sidur läbi. Kas võib olla tegemist sellega, et kevadel sai sisse mingi vale õli ("Motorex" 10w60 täissünt õli sees hetkel)?
Teab keegi kommenteerida, mis kamm võib olla ning kust otsast asja lahendada?
Asjale on üks ja lihtne lahendus, lähed ostad uued kettad ja vedrud. Kui metall vahekettaid pole kanni libistanud, neid vaja pole, kui aga mõnuga libistanud oled, siis tarvis neid ka uusi. Loomulik kulumine. Usun, et Streetmoto, Motodepoo, Bikeworld - kõik suudavad sind aidata ja ilmselt paljud teised veel. Minu Ex ratta kettad ja vedrud on pärit Neeme käest, Lucase komplekt oli, kui õigesti mäletan. Ise jätsin metall vaheplaadid vanad, kuna neid tuksi ei keeranud.
Lihtne probleem, lihtne lahendus. Vahetamiseks ühtegi spetsiaal tööriista tarvis pole, natuke aega ja mõned võtmed.
Kas teab keegi öelda mis võiks honda vfr 700f viga olla kui gaasi maha võtad käib mootoris tirin?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.