Visiiri vahatamine
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 1781
- Tsikkel: sv1000n
- Tänanud: 122 korda
- Tänatud: 192 korda
Visiiri vahatamine
Sõitsin täna uue kiivriga esimest korda vihmas ja nähtavus oli täielik 0. Ühegi teise ratta&kiivri kombinatsioon pole varem nii halb olnud...
Siit ka küsimus, on kellelgi kogemusi visiiri vahatamise(vetthülgava vahendiga töötlemise) kogemust.
Tean, et autodele on tooted olemas ja toimivad täitsa kenasti, aga klaasi peale mõeldud toode ei kesta plastiku peal korralikult.
Kiire guugeldamine tõi välja raincoat'i.
Ehk on kellelgi kogemust ja teab rääkida kaua see kestab jne..
-
- Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
- Kontakt:
Re: Visiiri vahatamine
prismast tavaline kilpkonna pildiga rain repellent käib väga hästi. Mitte küll igikestev, aga eks ole klaasi vaja vahest puhastada ikka
-
- Tsikkel: Jawa638; Kawasaki KLE 500
Ma ka mitu aastat juba kasutanud sama vahendit mis Säga. On ka eraldi kiivritele sarnane vedelik aga tunduvalt kallim, kui see. Igati rahul olen, pole ju raske peale päevasõitu visiirilt putukaid maha pestes sipsti vahendiga uuesti üle käia
-
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 1 kord
Louises on olemas spets vahendid
anti-fog (sissepoole)
http://www.louis.de/_103377fe285e1bea9f ... r=10004867
ja anti-rain (väljapoole)
http://www.louis.de/_103377fe285e1bea9f ... r=10004868
Endal mõlemad olemas ja vist isegi töötavad
Eks koostiselt ta ikka sama läga nagu see Prismas müüdav turtlewax klaasivaha, mida isegi kasutan.
Mul on aga luureinfot, et lähiajal saabuvad Statoilidesse müügile nano-tehnoloogial põhinevad ained nii visiiri kui ka riietuse jaoks. Need kestavad vähe kauem kui nädal-paar
Pinchu kirjutas:Louises on olemas spets vahendid
anti-fog (sissepoole)
http://www.louis.de/_103377fe285e1bea9f ... r=10004867ja anti-rain (väljapoole)
http://www.louis.de/_103377fe285e1bea9f ... r=10004868Endal mõlemad olemas ja vist isegi töötavad
Minu kogemuste põhjal kahjuks sissepoole variant küll ei toimi!
Ise kasutanud seda: http://www.louis.de/_103377fe285e1bea9f ... r=10004868
Vihmaga jäävad visiirile pisikesed veetilgad, mis ei liigu sealt kuhugi.
Vbl nii peabki olema, natuke häirib.
Aga natuke parem ikka.
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
Poes müügil olevast laiatarbekraamist olen proovinud järgi mingi 4-5 erineva tootja vahendid. Toimivateks olen tõdenud Prestige ja Turtle Wax'i vahad. Seda nii tsikli kiivril kui tsikli ja auto tuuleklaasil. Kindlasti on üht koma teist veel olemas, mis oma ülesande täidavad. Kõige viletsamini toimis minu mäletamist mööda Motip, ei kogunud vett klaasil isegi mitte mullideks, auto puhul lihtsalt natuke kergendas kojameeste tööd, muud midagi. Kiivril ei hakanud seda isegi mitte proovima.
Mis puutub lahkuma keelduvatest mullidesse kiivri klaasil, siis olen mõnikord pead veidi pöörates need minema saanud.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
-
- Tsikkel: Tracer 7GT
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
Kasutan ka autoklaasil ja kiivrivisiiril Turtle Wax "Rain Clear" vaha. Olen seda kasutanud üle 10 aasta ja olen rahul. Visiiri seestpoolt udu vastu parim siiski Pinlock visiir, kallis küll aga tasub ennast ära.
-
Märtt kirjutas:... Mul on aga luureinfot, et lähiajal saabuvad Statoilidesse müügile nano-tehnoloogial põhinevad ained nii visiiri kui ka riietuse jaoks. Need kestavad vähe kauem kui nädal-paar
Kuidas luureinfo paikapidavusega on? Kas on müügile saabunud? Ja mis nimeline/hinnaga?
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
Säga kirjutas:prismast tavaline kilpkonna pildiga rain repellent käib väga hästi.
Olen alati nendesse "vihmapeletajatesse" kerge umbusuga suhtunud ...
... mitte, et mul probleeme oleks olnud vihmapiiskadega visiiril aga nimetatud toode jäi kuidagi supermarketis ette ja mõtlesin, et proovin.
Täna sain teada, kuidas tegelikult toimib. Päris vinge - üsna väiksed vihmapiisad jooksevad juba linnakiirusel mööda visiiri minema ning selleks ei peagi jalaraudadele püsti tõusma ning pead lõunasse keerama.
-
- Tsikkel: Honda CBR1000RR 2004
- Kontakt:
Kasutan ka hetkel seda kilpkonna oma. Aga kunagi oli paljudes kohtades saadaval Nano vahasid, viimasel ajal olen isegi nii möödaminnes otsinud, aga ei ole nagu kusagil enam näha? Nano eelis minumeelest see, et püsib kauem peal, muidu toimib ikka samahästi. Kas keegi äkki oskab soovitada, et kuskohast võiks osta (ja mida) just nano tehnoloogial põhinevat ollust?
-
Macintosh kirjutas:Säga kirjutas:prismast tavaline kilpkonna pildiga rain repellent käib väga hästi.
Olen alati nendesse "vihmapeletajatesse" kerge umbusuga suhtunud ...
... mitte, et mul probleeme oleks olnud vihmapiiskadega visiiril aga nimetatud toode jäi kuidagi supermarketis ette ja mõtlesin, et proovin.Täna sain teada, kuidas tegelikult toimib. Päris vinge - üsna väiksed vihmapiisad jooksevad juba linnakiirusel mööda visiiri minema ning selleks ei peagi jalaraudadele püsti tõusma ning pead lõunasse keerama.
Olin isegi imestunud esimene kord.
Mina avastasin selle autoklaasil testides. Kahjuks ei kesta klaasile mõeldud vahad plastiku peal üle nädala.
Cul kirjutas:Kasutan ka hetkel seda kilpkonna oma. Aga kunagi oli paljudes kohtades saadaval Nano vahasid, viimasel ajal olen isegi nii möödaminnes otsinud, aga ei ole nagu kusagil enam näha? Nano eelis minumeelest see, et püsib kauem peal, muidu toimib ikka samahästi. Kas keegi äkki oskab soovitada, et kuskohast võiks osta (ja mida) just nano tehnoloogial põhinevat ollust?
Nanotehnoloogia kohta ei tea, aga see vahend mis on plastikule mõeldud(minu kogemuse järgi 'raincoat') kestab umbes kuu(Sõltub kui tihti visiiri lapiga puhastada).
Pinchu luureinfost oleks isegi huvitatud.
Pinchu kirjutas:keegi võiks bug repellenti kah välja mõelda
....
Otseselt bug repellent pole, aga kõik need vahad muudavad puhastamise lihtsamaks. Vähemalt selline mulje on mulle jäänud.
-
- Tsikkel: Honda Varadero XL1000V '07
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 24 korda
- Kontakt:
Kuna täna oli vaja vihmas sõita mõnikümmend km linnavahel ning seejärel kohe mõnisada km maanteel, siis sai Biker24 motopoest läbi hüpatud ja seal pakutud Liquy-Moly Fix-Klar visiirile mõeldud veetõrjevahend proovimiseks võetud.
Tulemus:
Vihmapiisad visiiril kogunevad paremini väikesteks piiskadeks kokku, kui varem (ilma visiiri eelnevalt töötlemata). Seetõttu on ka nähtavus natukene parem, kui varem. Näed paremini läbi piiskade vahelise "kuiva" ala. Vihmavesi ei ole mööda visiiri laiali valgunud, mis nähtavust halvendab.
Linnas tänase keskpärase tugevusega vihmasajus Tallinna linnakiirustel (50-70 km/h) sõites ei hakanud piisad visiirilt ise ära jooksma. Niivõrd libedaks ta siiski visiiri ei muutnud.
Maanteel alates 85-90 km/h hakkasid osaliselt piisad visiirilt ära jooksma. Varasemalt oli selleks veelgi suuremat kiirust/tuult vaja. Selleks, et legaalsetel maanteekiirustel visiiri piiskadest kiiresti puhtamaks saada oli siiski vajalik pea vasakule-paremale pööramine.
Juhul, kui sõidukinda sõrmel on kummist "kojamees", siis sellega üle visiiri tõmbamine jättis visiiri oluliselt paremini läbi nähtavaks kui varem. Varem "kindakojamehega" üle visiiri tõmmates jäi kojamehe laiune veekiht visiirile. Nüüd peale veetõrjevahendiga töötlemist õhukest veekihti visiirile ei jäänud vaid visiirile jäänud vähene vesi tõmbus kiirelt väikesteks piiskadeks, mis muutis nähtavuse oluliselt paremaks kui varem.
Antud veetõrjevahendi kasutamine visiiril on parem, kui mitte midagi. Legaalsetel sõidukiirustel ta veel imet ei tee ja piisad visiirilt just väga aktiivselt minema ei kiirusta.
Link: Tootja kodulehele - Liquy-Moly Fix-Klar
Tänud Biker24 müüjatele, kes olid abivalmid ja tõid töökojast kuivatuspaberit, et seal samas poes kohapeal kiiver/visiir vihmast kuivatada ning kohe ka veetõrjevahend peale kanda.
-
Kui 'review'deks läks juba siis räägin ka oma kogemuse RainCoat'ga ära.
Pealekandmis protsess on veidi tüütu. Kannad peale ja siis poleerid välja. Aega võtab ca 5min.
Kui korralik kiht peal on siis kestab umbes kuu. Iga visiiri puhastamine vähendab vaha eluiga.
Seevastu efekt võrreldes eelkõneleja mainituga on hulka parem. Selleks et piisad ära voolaks piisab visiiri kumerusest ja graviatsioonist.
St, esimest korda pärast pealekandmist testisin tilkuva kraaniga, Kõik voolas maha.
Sõites(50km/h) puhub kenasti puhtaks.
Kokkuvõtteks: Täitsa kena, kui eluea ka pikemaks saaks.
Vabandust ei jäänud silma kas "raincoat" ka eestis saadaval kuskil on ?
-
3m kirjutas:Vabandust ei jäänud silma kas "raincoat" ka eestis saadaval kuskil on ?
ja kuskohast ning mis hinnaga?
-
Mina tellisin ebayst. maksis veidi üle 10 naela koos postiga. Eestist ilmselt ei saa.
Sain selle eest viis väikest pakikest möksiga(2.5 grammi per pakk) ja kaks riidetükki peale kandmiseks.
Ametlik info on, et ühe pakikesega saab 2.5 ruutmeetrit materjali katta.
Kiivri visiiri jaoks läheb vaja umbes maisitüki suurust möksi tilka.
Kui keegi tahab siis olen katsetamiseks täitsa valmis enda kogust jagama.
Praegult tundub, et ostetud kogusest jätkub mulle mitmeks hooajaks.
-
- Mode
- Tsikkel: Kawaspa
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 127 korda
Seda raincoati nodi kiidan mina ka. Versus igast motpid ja turtlid ikka tuntavalt edevam kraam.
-
- Tsikkel: RGV250 Gamma, Jawa 634
Vahast on niipalju kasu, kui kiht enam vähem värske ja liigud nn puhtas vihmas.
Kui aga autode sabas, siis märjalt teelt lendab rataste alt kõiksugu soppa üles... tuleb ikkagi käega ka pühkida.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.