Kergeid pükse?

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
Kontorirott
Tsikkel: Honda Deauville
Tänanud: 4 korda

Kergeid pükse?

Lugemata postitus Postitas Kontorirott »

Tere.
Kui vaatad mõnd spordiülekannet, siis muuhulgas näeb sellist pilti, kus uisutajad soojendusdressi mahavõtmisel lihtsalt külje pealt pika tõmbluku lahti tõmbavad ja sedasi väga lihtsalt pükstest vabanevad.
Tekkis mõte - kas midagi samasugust ei ole kaherattalise seljas istujatele välja mõeldud? Kui ma põhiliselt liigun linnas, see tähendab - suhteliselt lühikesi vahemaid, siis oleks pagana tüütu igas punktis, kus kinni pean, ühel jalal hüpates pükse jalast sikutada. Sest näiteks kusagile poodi nendega sisse marssida - no ei viitsi nii palju higistada.
Samas on tunne, et peaks väheke oma nahka kaitsma. Optimaalne tundukski selline variant, et teksased all ja mingid suhteliselt õhukesed sõiduvarustuse püksid peal - nende põhiline eesmärk oleks see rebenemiskindlus, mida teksastel pole - et kui läheb liu-laskmiseks, siis ei raspeldaks nahka liiga ära.
Mul on udune oletus, et üks vastuväide sellele mõttele on see, et kirjeldatud pikk tõmblukk on ebaturvaline element? Esiteks võib see lukk, kui paksem koht, ise mulle haiget teha, kui naha ja asfaldi vahele jääb? Teiseks võib see lahti rebeneda ja siis on mul ikkagi paljas tagumik asfaldi peal?
Alternatiive? Mingeid pükse, mida suht lihtsalt üle ketside kätte saaks?
Kui küsimus tundub tobe, ärge väga kõvasti lööge. Ma alles algaja, soetasin peaaegu 20-aastase vahe järel uuesti kaherattalise. :?

IZ Jupiter (350) - tükk tühja maad - Aprilia Scarabeo (250), Honda Deauville
Kasutaja avatar

pyramiid
Tsikkel: Kawasaki Versys 650
Tänanud: 6 korda

Re: Kergeid pükse?

Lugemata postitus Postitas pyramiid »

Kanna spets teksaseid, mis põlvedelt ja kannikate pealt kevlariga vooderdatud ja libisedes jääb nahk terveks. Kaitsmed alla ja voilaaa..

Keretööd
Kasutaja avatar

Teema algataja
Kontorirott

pyramiid kirjutas:

Kanna spets teksaseid, mis põlvedelt ja kannikate pealt kevlariga vooderdatud ja libisedes jääb nahk terveks. Kaitsmed alla ja voilaaa..

Hm. See kah ilmselt abiks mõte. Äkki oskad mõne firmanime mainida, mida otsingumootorisse sisestada?
Vastuväiteks on ainult see, et käin oma kaherattalisega ka tööl. Ülemusel läheb nina väheke krimpsu, kui ma sellise väheke ekstravagantse välimusega päev otsa ringi ukerdaksin. :)
Hm. Vastan ise: "korralikud" püksid võib kontoritooli seljatoele riputada - hommikul ajan jalga, õhtul riputan seljatoele. Kontoritooli peal istudes on see väheke mugavam, kui parklas hüpeldes. :)

Kasutaja avatar

creativ
Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
Tänanud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas creativ »

Kontorirott kirjutas:

Tere.
Kui vaatad mõnd spordiülekannet, siis muuhulgas näeb sellist pilti, kus uisutajad soojendusdressi mahavõtmisel lihtsalt külje pealt pika tõmbluku lahti tõmbavad ja sedasi väga lihtsalt pükstest vabanevad.
Tekkis mõte - kas midagi samasugust ei ole kaherattalise seljas istujatele välja mõeldud? Kui ma põhiliselt liigun linnas, see tähendab - suhteliselt lühikesi vahemaid, siis oleks pagana tüütu igas punktis, kus kinni pean, ühel jalal hüpates pükse jalast sikutada. Sest näiteks kusagile poodi nendega sisse marssida - no ei viitsi nii palju higistada.
Samas on tunne, et peaks väheke oma nahka kaitsma. Optimaalne tundukski selline variant, et teksased all ja mingid suhteliselt õhukesed sõiduvarustuse püksid peal - nende põhiline eesmärk oleks see rebenemiskindlus, mida teksastel pole - et kui läheb liu-laskmiseks, siis ei raspeldaks nahka liiga ära.
Mul on udune oletus, et üks vastuväide sellele mõttele on see, et kirjeldatud pikk tõmblukk on ebaturvaline element? Esiteks võib see lukk, kui paksem koht, ise mulle haiget teha, kui naha ja asfaldi vahele jääb? Teiseks võib see lahti rebeneda ja siis on mul ikkagi paljas tagumik asfaldi peal?
Alternatiive? Mingeid pükse, mida suht lihtsalt üle ketside kätte saaks?
Kui küsimus tundub tobe, ärge väga kõvasti lööge. Ma alles algaja, soetasin peaaegu 20-aastase vahe järel uuesti kaherattalise. :?

mõte on väga hea mida isegi mitmeid kordi mõeldud. et tsiklit tööpäeviti asjaajamisel mugavamalt ja praktiliselt kasutada, oleks selline eririietus mida lihtne selga panna ära võtta, vägagi praktiline. tihti jääb tsikkel koju seisma, sest hakata ennast spetsiaalselt riietesse toppima ja hiljem kusagil kontorikoridorides higistada, on jube ebamugav. olgu need riided nii hingavad ja kallid kui tahes, on nad mõeldud niivõrd erineva keskkonna tarbeks ja see mis sõiduajal ok, osutub kinnises ruumis +20 kraadi juures meeletult palavaks.
jope annab üldjuhul lihtsalt seljast ära võtta (koos kaitsmetega mis jopesse integreeritud), siis pükstega on just probleeme. ja eeskujulik on kanda ka kaitsmeid.
seni on minu arvates ainuke lahendus sõidupüksid mis nii väljanägemiselt kui ka sõidutehniliselt on universaalsed, omavad integreeritud kaitsmeid ja kindlasti võimalikult suurte, reguleeritavate tuulutusavadega, mida on siseruumis võimalik effektiivselt kasutada. aga selliseid pole kohanud mis vastaks eelnevale aga oleks lisaks veel lihtsalt jalast eemaldatavad ilma saapaid jalast võtmata.

Ära usu hülge möla! Anna aeruga!

LC8 Adventure, LC4 620, 640, 660, Suzuki DR350
Kasutaja avatar

creativ

pyramiid kirjutas:

ma tahan näha kuidas sa selliste pükstega terve päeva kontoris istud või mööda treppe jooksed... (togi) Need on ju siiski kõigest teksavälimusega sõidupüksid. ja ma pole näinud sellistel teksadel ühtegi tuulutusava või -lukku. pigem on nad voodriga ja suht umbsed.
point oleks pükstel mida teiste peale lihtne tõmmata ja millel oleks kaitsmed sees.
see pikk lukk külgedel polegi väga paha mõte. kindlasti on selliseid olemas. turvalisus pisut kannatab ehk luku rebenemise mõttes, aga lukke on ka erinevaid. sarnaseid lumelauapükse olen kunagi isegi omanud.

Kasutaja avatar

pyramiid
Tsikkel: Kawasaki Versys 650
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas pyramiid »

No kust otsast nad siis umbsed on, mai saa aru. Jah, põlveosas ja taguotsal kulumiskindlast materjalist vooder, aga mujalt hingab ju ilusti!
Pilt

Keretööd
Kasutaja avatar

creativ

pyramiid kirjutas:

No kust otsast nad siis umbsed on, mai saa aru. Jah, põlveosas ja taguotsal kulumiskindlast materjalist vooder, aga mujalt hingab ju ilusti!

ehk tõesti!? aga sellised ju toimivad ainult suvel...kui on soojem. jahedaga ja maanteeotsa lasta on vist juba külm? oskab keegi objetiivset hinnangut anda omadest kogemustest?
muidugi on terve seltskond sõitjaid kes sõidavad iga ilmaga suva teksa ja toss jalas ja ei mingeid kaitsmeid, aga see siia teemasse ei haaku.

Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bitter »

Mul on tunne, et Motokas mingis teemas kirjutas oma Icon Strongarm (teksa)pükste kogemusest. Leiate vast ise üles.

Kasutaja avatar

creativ

bitter kirjutas:

Mul on tunne, et Motokas mingis teemas kirjutas oma Icon Strongarm (teksa)pükste kogemusest. Leiate vast ise üles.

just! http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... m&start=20

paar asjalikku kommentaari täitsa olemas. selgub et jahedama ilmaga vaja vooder sisse (nagu ikka) ja tööl käimiseks väga bro! :)

HRC

Lugemata postitus Postitas HRC »

Ise kasutasin see aasta selliseid pükse! Saab kasutada nii kaitsmetega kui ilma. kusjuures kaitsmed käivad pükste sisse.

http://www.jofama.se/motorcycle_wear/pr ... d=80&cid=8

Varem müüs neid Bikeworld, kuid kuuldavasti on need nüüd müügis Tabasalus uues motopoes.

zhark
Tsikkel: 2 ratta ja pedaalidega vokk
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas zhark »

kas lehendus ei oleks mingid analoogsed püksid nagu cowboyd kasutavad, mötlen neid nahkpükse millel prs pealt pasljas. neid peaks olema suhteliselt lihtne peale ja maha tömmata.

Ride And Die, But Do It Young
5293 569
Pilt
Kasutaja avatar

Teema algataja
Kontorirott

zhark kirjutas:

kas lehendus ei oleks mingid analoogsed püksid nagu cowboyd kasutavad, mötlen neid nahkpükse millel prs pealt pasljas. neid peaks olema suhteliselt lihtne peale ja maha tömmata.

See mõte mul tekkis kah. Aga esiteks ei kujuta ette, kas neid kusagil eestimaal müüakse kah? Pimesi kusagilt Amason.com'ist ei tahaks tellida. Teiseks jääb siis tagumik kaitseta (vist). Aga ega ma selliseid asju ju katsunud pole, võib-olla katab piisavalt.

Carl
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Carl »

zhark kirjutas:

Tegemist siis chaps'ide ehk sääristega. Mäletamist mööda keegi kasutajatest oli lasknud need endale õmmelda, kasutage otsingut. Minu meelest väga stiilsed asjad. Eelkõige kasutavad neid kroomi- ja tšopperimehed, baigi või rolleriga sõitja jalas oleksid need pisut naeruväärsed.

kana

Lugemata postitus Postitas kana »

Kontorirott kirjutas:
zhark kirjutas:

See mõte mul tekkis kah. Aga esiteks ei kujuta ette, kas neid kusagil eestimaal müüakse kah? Pimesi kusagilt Amason.com'ist ei tahaks tellida. Teiseks jääb siis tagumik kaitseta (vist). Aga ega ma selliseid asju ju katsunud pole, võib-olla katab piisavalt.

Nn tsapsid on arvatavasti tsikli seljas olemiseks suht kohmakad, jämedam, robustsem nahk materjaliks. Nende pükste otstarve on, et ratsanik püsiks võimalikult tihkelt sadulas kinni (põlve-sadula kontakt tihe) ja ei peaks ise palju jõudu kulutama sadulas püsimisele (a la westerni stiilis kui "väike" naps sees, ok, tegelikult pikad tööpäevad ja rännakud). Kui taguots on tsikliga kukkudes vähe kaitstud, pole vaja palju kommenteerida, mis siis saab.
Aga vaata imet, vastupidi minu arvamusele leidsin Internetist hoopis vastupidisele kinnitust, on just tsiklistidele nahkpühkse ja ka chaps-e https://www.leatherup.com/c/Leather-Pan ... 1/146.html

http://www.wildwestms.com/eshopprod_cat ... her_ch.htm

Viimati muutis kana, 12 Dets 2008, 17:35, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

margus014
Tsikkel: Suzu DR-Z400
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas margus014 »

Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

Kuna profiili vaadates tundub tegu olevat rolleriga sõitjaga, siis soovitaksin:

Temperatuuri, tuule, ilmastiku ja muu igasuguse õuduse kaitseks on ideaalseim lahendus "sületekk" või "rolleriseelik".
Kui on tõesti ka selline hirm, et äkki lähed ümber ja igaksjuhuks vaja ennast selle korral kaitsta, siis... võib ju kasutada sõitmise ajal pükste peale tõmmatud põlvekaitsmeid (näiteks rulluisutaja omi) ja kui veelrohkem on vaja turvatunnet siis võib ju jalas kanda ka näiteks cordura kiude sisaldavaid või mõne muu materjaliga "armeeritud" teksaseid.

P.S.
Kui masin ka praeguste ilmadega käigus, siis täiskõrge tuuleklaas ja lenksumuhvid ei tee ka üldse paha.

hälvik
Kasutaja avatar

Teema algataja
Kontorirott

Ma ise olen vahepeal jõudnud näiteks sellisesse kohta:
http://www.ileatherdirect.com/chaps/cla ... aps707.php
Aga see on täiesti suvaline näide.

Kasutaja avatar

M2
Tsikkel: CB1000R
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas M2 »

zhark kirjutas:

Kes nende vastu huvi tunneb, siis ratsutamistarvete müügokohtadest tasub neid otsida. Üks Hipodroomi juures ja teine Veskimetsa Ratsakeskuse teisel korrusel. Kogemuste põhjal võin öelda, et pika sõidu peale võib tugev naha surve põlved valutama panna, kuna enamasti on sääriste nahk väga jäik ning põlveliigese painde korral järgi ei anna. Ratsutades paine väiksem, kuid ka sellisel juhul pidin nende kasutamisest loobuma. Proovige kindlasti sääriseid enne ostmist vajalikus asendis.

ELUST TULEB LÄBI MURDA, MITTE PUGEDA!
http://www.animalistika.ee
Kasutaja avatar

Teema algataja
Kontorirott

oldmoped kirjutas:

Kuna profiili vaadates tundub tegu olevat rolleriga sõitjaga, siis soovitaksin:

Temperatuuri, tuule, ilmastiku ja muu igasuguse õuduse kaitseks on ideaalseim lahendus "sületekk" või "rolleriseelik".
Kui on tõesti ka selline hirm, et äkki lähed ümber ja igaksjuhuks vaja ennast selle korral kaitsta, siis... võib ju kasutada sõitmise ajal pükste peale tõmmatud põlvekaitsmeid (näiteks rulluisutaja omi) ja kui veelrohkem on vaja turvatunnet siis võib ju jalas kanda ka näiteks cordura kiude sisaldavaid või mõne muu materjaliga "armeeritud" teksaseid.

P.S.
Kui masin ka praeguste ilmadega käigus, siis täiskõrge tuuleklaas ja lenksumuhvid ei tee ka üldse paha.

Tegelikult masin praegu ei ole enam käigus. Scarabeo on jupijagu raske tükk, kui sellega mingi jäätunud laigu peale satub, siis mina teda küll ei jäksa kinni pidada. (pane tähele - neljataktiline, 250 cc, kaalub tühjalt 169 kg)
Aga täiskõrge tuuleklaas, mis ka käte ette ulatub, on mul ees küll. Nali on selles, et see teeb jalgade (puusade) olukorra veidi kehvemaks - tuuleklaasi pealt allapoole surutud õhk jookseb puusade peale. Samas pole see eriti terav probleem. Novembrikuus ühe pikema sõidu ajal hakkas küll jahedavõitu. Aga see on ka veidi teine teema, kui see millest alustasin - lühikesed sõidud linna vahel.
Kokkuvõttes tundubki see "armeeritud" teksaste variant suht mõislik.

Kasutaja avatar

uljasvaluvelg
Tsikkel: Honda Transalp

Lugemata postitus Postitas uljasvaluvelg »

Nägin korra unes(see ei ole nali???), et võiks olla mingid Pampers tüüpi tagumiku kaitsmed, mida saaks pükste peale tõmmata ja peale sõitu väga kiirelt eemaldada. Siis saaks kasutada ka rulluisutajate põlvekaitsmeid. Kõik oleks viigipükstega turvaline, aga vist natuke piinlik(kui keegi näeb ??).
Triiksärgi alla mahuks ka kaitsmesärk ära, tuleb suurem number osta ja kõigil tunne, et oled kõvasti jõusaalis käinud.

Viimati muutis uljasvaluvelg, 12 Dets 2008, 19:11, muudetud 1 kord kokku.
Honda Transalp

rattaletõmmatud
Tsikkel: vfr

Lugemata postitus Postitas rattaletõmmatud »

missa nüüd, ei ole siin piinlikku midagi, pane julgelt peale....kus kandis sa nendega sõidad ka.. :roll:

...nagu ratta peal...
Kasutaja avatar

uljasvaluvelg

Presidentide ees!!!!!

Honda Transalp

rattaletõmmatud
Tsikkel: vfr

Lugemata postitus Postitas rattaletõmmatud »

hea mõte!
:idea: lisaks võid ju nende all ka püksiluku lahti jätta ja noksi välja, muidu roni igakord ratta pealt maha kusele kui häda on, nagu viimane tropp ja neeger, nii aga saad lasta nagu härrasmees otse sõidu ajal :D

...nagu ratta peal...
Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

uljasvaluvelg kirjutas:

Triiksärgi alla mahuks ka kaitsmesärk ära

Ei ole vaja jalgratast leiutada. Igasugused valgekrae sõiduvarustused on natuke parema kliimaga piirkondades täiesti levinud. Ka Dainese valikust võib leida korraliku, spetsiaalsest armeeritud ülikonnakangast , tuult mitte läbilaskva ja sisse ehitatud kaitsmetega sõidupintsaku.

hälvik
Kasutaja avatar

uljasvaluvelg

ON TEGEMIST jalgratta leiutamisega, kuna tegu on vormiga mitte halli ülikonnaga!
Veel selgituseks, et need "pampers" tüüpi kaitsmed oleks siiski kaitsmed-mitte MÄHKMED!!!
Teema tundub ehk naljakas (minu jaoks ka), aga kas kellelgi tõsiselt võetavaid ettepanekuid ka on?
Kas teil oleks midagi selle vastu, kui peale naha ka ülikondades tsiklitega sõidetaks???

Honda Transalp
Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Soultrain »

kaitsmetega boxerid on müügil, need ei kõlba või?

Loud pipes save lives!!!
Kasutaja avatar

uljasvaluvelg

Bokserid on vist aluspesu ja kontoriinimestel oleks nendega(koos kaitsmetega) halb päevläbi olla! Minu puhul peaaaegu OK. variant, Ainult , et peaaegu Mel Gipsoni tagument poleks enam see!!

Honda Transalp
Kasutaja avatar

redhott
Tsikkel: yamaha xj600s

Lugemata postitus Postitas redhott »

Kontorirott kirjutas:

Ma ise olen vahepeal jõudnud näiteks sellisesse kohta:
http://www.ileatherdirect.com/chaps/cla ... aps707.php
Aga see on täiesti suvaline näide.

Tln as peaks olema klubi angel, sealsetelt poistelt peaks saama nende sääriste kohta infi pakun :mrgreen:

Räme pervert ja sekspiltidega hangeldaja.
Yamaha XJ600S

kana

Lugemata postitus Postitas kana »

Põhimõtteliselt võib ju igapäevariietele igasuguseid asju peale panna, aga efekt on vast ikka sama nagu vihmajopes, milles vihma ajal saab jope sees olev sama märjaks kui väljaspool olev, st selline poolik lahendus. Ma olen leppinud spets varustuse selgapanekuga kui kuskile mingi kaherattalisega sõit, kontoris olemas või kaasa võetud teised ametliku stiili riided. Mõtle oma hallile Hugo Bossi ülikonnale, kui keegi hälvik-liikleja selle muda täis pritsib :) reeglina keerukam või võimatu sellest sodist puhtaks saada kui spets sõiduriideid.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 380 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

yanksel muidu ütles seda, mis näiteks berliinis üsna tavaline tänavapilt oli - mehed hugo bossides ja rolleritega :P

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”