Postitaja Tsikkelröövel » R veeb 08, 2008 9:03
Gondeldatud sotsmaade tsiklid...? Oman tsiklilube 1983. aastast ja 1991 kuulus veel minu aktiivsesse Jawa-ajastusse. Ja vot ei mäleta, et gondeldatud tsikleid oleks kõvasti ringi vuranud. Lääne tsikleid nägi siis üldiselt vaid kusagil Kalevi Suuursõidul, tänaval ei trehvand kordagi. Ja Jawasid "raviti" põhiliselt sel teel, et tõsteti tagumik kõrgemaks ja kui, siis ehitati käepärastest materjalidest pisike mask ümber esitule. Ei olnud ka see massiline. Vene tsikleid eriliselt tuunituna ei mäleta üldse.
Kokkuvõttes, ma pole Kilulinna mees, võib-olla MÕNI edevam masin siin oli, aga mina ei näinud küll kordagi gondeldatud masinat. Ja toona ma sõitsin ikka palju.
Sotsmaadega on ka nii, et olid vene masinad ja olid Jawad. Pannoniad kadusid müügist juba 70-tel. Muude sotsmaade masinaid siin ikka ei olnud küll. Neile poleks ka juppe saanud. See viimane oli ka Jawa puhul kuradi valus teema. 80-te lõpp, 90-te algus oli ka õige mitmeaastane auk, kus kusagilt ei saanud rehve 16-tollisele veljele. Oi, millega sai sõidetud...
Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?