Hälvik-autojuhid
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
- Kontakt:
wend kirjutas:Mõni väljavõte veel:
§ 93. Taga sõitev rööbasteta sõiduki juht peab andma teed ümberreastuvale naaberrea juhile.
§ 95. Teel, kus pärisuunas on kaks või enam teekattemärgistega tähistatud sõidurada, ei tohi tiheda liikluse korral, kui kõik rajad on ühtlaselt koormatud, ees sõitvatest sõidukitest mööduda sagedaste ümberreastumistega.
§ 96. Kui sõidukite liikumisteed lõikuvad ja sõidujärjekord ei ole käesolevas määruses mujal määratud, peab juht andma teed paremalt lähenevale või paremal asuvale sõidukijuhile.
§ 103. Kui teel on aeglustusrada, peab pöörata kavatsev juht aegsasti siirduma sellele rajale ja vähendama kiirust ainult seal.
§ 104. Kui teele sõitmiseks on kiirendusrada, peab juht sõitma sellel ja liiklusvooluga ühinemisel andma teed teel sõitvale juhile. Teel sõitev juht ei tohi põigata kiirendusrajale, kui see takistab seal sõitvat juhti.
Muidugi tore, et sa oled viitsinud LE-d uurida, aga kus siin uus informatsioon on, mida selles teemas veel käsitletud pole
rE: KLEEPSUD
taux kirjutas:Bladyhell-il päris huvitav mõte selle kleepsu kohta. Samas mulle tundub,et iga aastaga on autojuhid järjest lahkemini hakanud tsiklitele ruumi tegema ja teinekord kui jõuad kellegi taha antakse lausa märku,et mine mööda ja tõmbuvad tiba koomale( võibolla on tegu autoroolis oleva ratturiga).
Aga kleepsudel võib tõesti olla ühiskonda hariv eesmärk ,kuigi on sellisedi kes nimelt keeravad nina välja või teevad ukse lahti kui näevad ridade vahelt tsiklit tulemas.
Ega peagi olema kleeps, piisaks kui keegi kujundusega sina peal olev inimene tuleks kampa ja teeks koos ühe kavandi, mille prindiks värviliselt välja. Oleks nõus teemat haldama ja neid hiljem teistele ka jagama, kuid vajaks mõnda kujundusega jännata oskavat inimest kampa - on hakkajaid? Siis levitame neid mh ka eesmärgiga kojamehe sättijates tolerantsi tekitada.
mina kasutaks seda ummiku märki ja modiks sinna ühe ratturi kõrvale. Lause peaks siis ütlema, et "Lasen alati mootorratturi läbi". Sõna "mootorrattur" võib asendada ka sõnadega "väiksema", "pisema" vms vihjates sellele, et rattur mahub sealt läbi kust auto mitte.
-
Teema algataja
Mõttes kangastub pildil näiteks 2 rida (musta värvi) autosid, mille vahel sõidab õnnelik (roheline) mootorrattur. Ummikumärgi kasutamine alusena on hea idee. Võiks proovida kujundust kus kaks autot on eestvaates ja nende vahel on mootorratas.
Kiri näiteks "Märkan mootorratast", "Teen tsiklile ruumi"; "Armastan mootorrattaid (või kaherattalisi)" vmt, siin on kindlasti häid ideid teistelgi.
See ei saa olla väga suur silt, kuna auto tagaklaasi pindala on pisut väiksem kui bussil
Võimalik, et neid situatsioone mida pilti panna on rohkem, kuid alustaks sellest.
Ja kui oleme sellele mõttele kuju ja teksti andnud, siis võin võtta nende orgunni enda peale. No problem.
See veel, et võiks olla väikse kiiksu või nihkega kujundus - mitte LE moel ülikorralik skeem nö.
Võibolla sai liiga ametlik:
Ilmselt peaks ratturi tõesti teist värvi (roheliseks) tegema. Kuna tegemist ei ole ametliku liiklusmärgiga, siis ei pea nendes must-valgetes toonides nii väga kinni olema.
Igasugused soovitused on teretulnud.
Kas autode ja mootorrataste "kujundus" on muidu ok? Kui sellega on korras, siis on juba lihtne neid antud märgil erinevatesse asenditesse tõsta ja vaadata mis parem jääb.
-
Teema algataja
Pidin ka just ütlema, et hoiatusmärgina veits häirib - ajab segadusse nagu hoiataks, et eespool olijad ei pruugi samamoodi teed anda.
Ise oleksin välja pakkunud ilma kirjata idee kus autosid polegi vaja, paremale poole paneksin lahkelt teed näitava peopesa või püstise pöidla .
Aga mmz idee on vist asjaga mitte kursis olevaid tegelasi harivam, seega parim!
Harimist rahvas vajab, seda Oja Petsi matsitamist ma täitsa usun.
Kui ise võrriga tööle ilmusin, siis algul oli kolleegadel kõvasti minestamist, et kuidas ma julgen. Ja kui siis seletasin, et paar korda olen ummikutest mööda nihverdanud ja seetõttu õigeks ajaks kohale jõudnud, läks mõni tädi üsna vahutama kuidas tema ikka roolis olles vihkab neid radade vahel saalijaid...
OK. "Kokkokkmökkmökk... mina ise tegelikult ka... ega ma siis mingi kamikadze nüüd ka just ei ole... ma ainult siis pisut pugesin kui mingi suurem rekka põigiti ees manööverdas või avarii oli ja muu liiklus seisis aga mina mahtusin läbi... ja ma ainult vaikselt... ja paremalt poolt..." (khmkhmkhmmm - ma ei tea miks SEE veel eriti hästi andeks anti??? Mina küll taha paremale autopeeglist eriti hästi ei näe) - midaiganes, aga ellu need tädid mu selle peale jätsid.
Tegelikult ajab muidugi autoroolis kopsu üle maksa kui keegi keset kõige tavalisemat (st lubatud kiirust niigi ca 10 km/h ületavat) mitmerealist iiklust sind ülehelikiirusel slaalomit vingerdades ehmatab. Ja kui päris aus olla, siis paar aastat tagasi ei teadnud ma ise ka, et mujal maailmas ongi kohe täiesti tavaks motikatele radade vahele ruumi jätta...
Nii et head harimist, poisid, ja palun mulle ka üks sildike!
-
- Tsikkel: Yamaha Drag Star 1100A
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
kõik on hea, kuid vahemärkuseks: viimane kujundus eeldab, et sellele märgile jääb ümber valge kast, mis jääb minu arust autol kole. suur valge plätakas.
kleebis peaks ikka olema selle sama märgi kujuga, ehk siis välja lõigatud punasest servast, st. tekst peaks mahtuma kuskile märgi sisse.
või alla eraldi?
-
Teema algataja
Kolmnurga ülemine osa jääks minumeelest siis kuidagi liiga vabaks. Aga noh, võib muidugi ka alla.
Üks võimalus oleks kolmnurga äärejoon lisaks ka ümber antud lause vedada. Nii ei oleks see enam päris hoiatusmärgi kujuga.
Teine variant oleks kolmnurgast nelinurk tekitada (ülemise nurga asemel allapoole üks joon teha). Teksti liigutaks siis märgi alla ja samuti ei oleks see siis enam hoiatusmärgi kujuga. Endiselt silma hakkaks aga kenasti.
edit:
Hiirel said akud tühjaks ja touchpadi pole eriti mugav kasutada. Seega vahepeal ootan ideesid ja üritan õhtul koju jõudes midagi veel teha.
-
- Tsikkel: Yamaha Drag Star 1100A
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
mamps kirjutas:Kuidas oleks kiri otse kolmnurga all nagu lisatahvel?
Kolmnurk ruudus pole hea.
lisatahvel on tõesti hea mõte. siis hakkab juba looma see liiklusmärk
midagi sellist:
http://forum.automoto.ee/attachment.php?aid=23711
-
Teema algataja
mmz kirjutas:Kolmnurga ülemine osa jääks minumeelest siis kuidagi liiga vabaks.
Vast mitte. Kui ülevalt kitsas, mitte ruudukujuline, siis ehk ei häiri?
mmz kirjutas:Aga noh, võib muidugi ka alla.
Üks võimalus oleks Kolmnurga äärejoon lisaks ka ümber antud lause vedada.
Siis vast läheks kentsakaks. Kirja jätaks pigem joone alla. Üldkuju jääks siis nagu hoiatusmärk lisatahvliga.
Kui selline tekst juures, siis ei häirigi see hoiatusmärk. Paras pisike huumor hoopis, et ettevaatust - siin viisakas juht.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.