Algaja küsimused

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

laser

Re: Algaja küsimused

Lugemata postitus Postitas laser »

zx12r kirjutas:
laser kirjutas:

Terekest
Nüüd siis esimene sõit vihmaga seljataga ja väheke nõu vaja. Pühapäeval siis Pärnust tagasi tulles hakkas kenasti vihma kallama ja tuul oli päris tugev küljelt. Vägisi tundus, et tuul koos märja teega lükkab esimese ratta libisema külje peale. Kuidas nüüd aru saada rehvi pidamisest?

No vaata rehv üle. Kui mustrit on ning pole väga vana rehv, siis on see "teelt ära puhumise" tunne puhta ette kujutamise asi.

Ehk siis hirmul on suured silmad? Rehvid on suht uued, natuke alla 800km sõidetud

Kasutaja avatar

ONiils
Tsikkel: Honda CBR600F

Lugemata postitus Postitas ONiils »

sasslantis kirjutas:

Tere. Ei hakanud foorumit risustama uue algaja teemaga :D Niiet kasutan ära seda suhteliselt aktiivset teemat siin :bsmile:

Kui lube hakkad tegema, siis vaata nendes päevapakkumistes ringi (zizu, cherry jne). Ma nägin seal hiljuti soodustust A ja B kategooria tegemiseks.

sasslantis

Lugemata postitus Postitas sasslantis »

sasslantis kirjutas:

Tere. Ei hakanud foorumit risustama uue algaja teemaga :D Niiet kasutan ära seda suhteliselt aktiivset teemat siin :bsmile:

Küsiks lisaks oma eelmisele jutule, et kui ma tahaks lihtsalt proovida ratta mugavust ( ilma mingite ostusoovidega veel), kas see oleks motodepoo poolt aksepteeritav või liiga weird :wack:
s.t siis, et peale istuda ja proovida kas on mugav

Uurisin välja ka mis masinatega pakutakse mu valitud kohas koolitust+1 kasutus ark eksamil.

1. Kawasaki ER6N
  2. Yamaha Fazer vms, marki pold nimetatud, see mis pildilt nägin panin kirja siia :D
    kolmas vairant oleks ka aga autokoolil pole mingit kajastust mis masinaga tegu oleks.

Et keegi äkki oskab neid kahte masinad kommenteerida sõiduomaduste poolest.

Viimati muutis sasslantis, 07 Mai 2012, 16:20, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1097 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

sasslantis kirjutas:
sasslantis kirjutas:

Küsiks lisaks oma eelmisele jutule, et kui ma tahaks lihtsalt proovida ratta mugavust ( ilma mingite ostusoovidega veel), kas see oleks motodepoo poolt aksepteeritav või liiga weird :wack:

Siiani pole nad küll kedagi keelanud, ei usu, et sinu puhu erand tehtaks. :-)

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

Shredder

Lugemata postitus Postitas Shredder »

Kui sa peale istud ja meeldib, küll see ostusoov ka tuleb.

sasslantis

Lugemata postitus Postitas sasslantis »

macintosh kirjutas:
sasslantis kirjutas:
sasslantis kirjutas:

Siiani pole nad küll kedagi keelanud, ei usu, et sinu puhu erand tehtaks. :-)

Telliskivi 62 aadressiks kus saab seda proovida vist :D ? Küsin, sest piltide pealt ei näinud väga palju masinaid

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Kui tsikliga varem kogemus puudub, siis ER6N võiks olla lihtsam, 2 silindrit väänab madalal paremini ja suremise oht väiksem.
Fazer on minu arvates suht kolakas ja pirtsakas ratas. Välja näeb aga hea ;)

sasslantis kirjutas:

Uurisin välja ka mis masinatega pakutakse mu valitud kohas koolitust+1 kasutus ark eksamil.

1. Kawasaki ER6N
  2. Yamaha Fazer vms, marki pold nimetatud, see mis pildilt nägin panin kirja siia :D
    kolmas vairant oleks ka aga autokoolil pole mingit kajastust mis masinaga tegu oleks.
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1097 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

sasslantis kirjutas:

1. Kawasaki ER6N
  2. Yamaha Fazer vms, marki pold nimetatud, see mis pildilt nägin panin kirja siia

ER6N - ülimalt mõnus masin algajale, tänu madalale raskuskesmele kerge, mootor veab sisuliset suvalise käiguga, väga arusaadava ja kerge juhitavusega. Mõnus suhteliselt püstine isteasend. Mina valiksin õppesõiduks küll Kawasaki.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

Lutrin

Lugemata postitus Postitas Lutrin »

mella kirjutas:

Kui tsikliga varem kogemus puudub, siis ER6N võiks olla lihtsam, 2 silindrit väänab madalal paremini ja suremise oht väiksem..........

ER6N-iga oli juba õppesõidul väänamine algajale puhas nauding ja siis tuli ka lõplik teadmine, et kolm tilka verd on juba antud :D

998 cm³

Taavi130
Tsikkel: Honda

Lugemata postitus Postitas Taavi130 »

Tegin ka õppesõitu ER6N-iga oli täitsa mõnus ratas ja lihtsasti käsitletav.

Kasutaja avatar

tujula
Tsikkel: Suzuki GSX 600F

Lugemata postitus Postitas tujula »

Kasutan ka teemat ära...

Nimelt kohe minemas ratast ostma, kõik vajalik olemas... eks hinna taha jääb ka veidi aga kas algajale 900cm3 / 105kw sobib? v ikka liiga palju algatuseks?

0406856500
Kasutaja avatar

Madris
Tsikkel: Tenere 700, Honda AT RD04
Tänanud: 22 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas Madris »

tujula kirjutas:

Kasutan ka teemat ära...

Nimelt kohe minemas ratast ostma, kõik vajalik olemas... eks hinna taha jääb ka veidi aga kas algajale 900cm3 / 105kw sobib? v ikka liiga palju algatuseks?

Mina arvan, et selline ratas algajale on ikka liig mis liig! Mõistlikum oleks alustada lahjemaga ja siis arenedes suuremaid pille proovida ja nendega ka siis sõita, kui meeldib.
Aga see on minu tagasihoidlik arvamus, eks iga mees ikka ise otsustab, millega enda aega sisustab!

Kasutaja avatar

Slinky
Tsikkel: 05' z750

Lugemata postitus Postitas Slinky »

No paljuski on mõistuses ja randme kontrollis kinni, kuid siiski mina alustaks veits väiksemast(vb 500-750ccm) saab üldised sõidu põhitõed selgeks ja ega sa 280km/h eriti tihti nagun sõida, et suurt kubatuuri ja palju kilowatte vaja 8)
Väiksema rattaga sama mõnus sõita ja alguses ehk lihtsam ja kergemini õpitav juhitavus ja käitumine :bsmile:

Kasutaja avatar

tujula
Tsikkel: Suzuki GSX 600F

Lugemata postitus Postitas tujula »

no ma seda kiirust ei ajakski kohe taga, ei julgekski nii vajutada, tahaks ka enne selgeks korralikumalt saada kui selliseid numbreid püüdma hakata... samas järgmine hooaeg paistaks nagunii kangema asja ost silmapiiril :D

ja hetkel on hea hinna ja aasta suhe...

0406856500
Kasutaja avatar

Madris
Tsikkel: Tenere 700, Honda AT RD04
Tänanud: 22 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas Madris »

Kui on liiga käre pill, siis see piirab alguses kindlasti ka sinu õppimis ja sooritusvõimet. Eks see on muidugi erinevatel inimestel erinev, aga tavaliselt nii see on.

Päevavaras
Tsikkel: 98' R1

Lugemata postitus Postitas Päevavaras »

Ma kaalusin ka jupp aega kas r6 või r1. lugesin siit ja sealt ning laideti seda tonnise ideed igast otsast. Proovisin siis 600 ja 1000 ning ostsin ikka 1000se ja eks esimene ehmatus oli kyll suur et vist läksin liiale aga see läks paari päevaga yle ja nyd arvan et ega valet otsust kyll ei teinud - kuigi algaja :wink:
Aga kysin ise ka algaja kysimuse, kas selline värvilahendus on tehasepoolne või isetehtu, Pärla valge ja sinine?
Pilt

Maun0

Lugemata postitus Postitas Maun0 »

Kuna ei leidnud ka õiget teemat, siis kirjutan siia.
Kui palju õli peaks minema esiamortidesse ? Või saab seda kuidagi muud moodi kontrollida? :wack:
Torud ise 90cm pikad ja 40mm jämedad.
Visake vastus PS. Tänud ka ette :bsmile:

kristjanj
Tsikkel: Aprilia, Husqvarna

Lugemata postitus Postitas kristjanj »

manuaalis on kindlasti kirjas palju peab minema.

Maun0

kristjanj kirjutas:

manuaalis on kindlasti kirjas palju peab minema.

Manuaalis oli kirjas ainult, et kui amordid lekivad, siis pöörduge esindusse. Kui vastust siit ei saa, siis helistan ja küsin esindusest :wink:

Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Kirs »

Avalikusta ratta mark ja mudel, saad vast kiiremini abi.

SERTÃO

Maun0

holma kirjutas:

Avalikusta ratta mark ja mudel, saad vast kiiremini abi.

Aprilia SX 50. Aastaks on 2010

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”