Tulede kasutamine
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 1244
- Tsikkel: Valkyrie
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
Tulede kasutamine

-
- s1000rr Guru
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 14 korda
- Kontakt:
Re: Tulede kasutamine
/me laiab ikka päikse paistelisel päeval kaugtulega mis on natuke alla poole suunatud

Rein kirjutas:Teema siis selline, et jälgiks selles osas liikluseeskirju ja sõidaks päeval ikka lähi, või päevasõidu tuledega. Kaugtulega tsikkel pimestab, ja võib hoopis autojuhte kurjaks ajada. Lihtsalt ebameeldiv oli, kui autoga sõites üks endurokas vastu tuli, ja lataka silmadesse andis.
Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.
-
Teema algataja - Postitusi: 1244
- Tsikkel: Valkyrie
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
Linnas igaljuhul segab kaugtule kasutamine, kui siis maanteel, aga kui sõidukale sappa hakatakse jõudma, peab igaljuhul pooltele üle minema.
-
- Tsikkel: Punane Roller
- Tänanud: 20 korda
- Tänatud: 2 korda
pekske või vihake aga oma ohutus kaalub arvamused üles

Müüa 2006 V-strom, üks omanik, kallilt.
-
- Tsikkel: Joone all on miskit
- Tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Kk
ST1100N
XL600R
R1100GS
STS Pelikan MK I
-
- Mode
- Tsikkel: sporta 1200
- Tänanud: 17 korda
- Tänatud: 13 korda

Selle Tiskre avariiga on nii, et tagantjärgi on lihtne tark olla aga minuarust oleks aidanud ka lihtlabane pidurdamine. Pole küll kõva teoreetik aga kui väidetavalt oli ca. 100 meetrit vahe ja kiirus seal 100 ringis siis peaks jõudma kuival asfaldil ka selle maaga täielikult seisma jääda ?poison kirjutas:Kameeleon, ma vilgutan nn ennetavalt st kui näen et mõni töll akkab kõrvalteelt tulema või muud manöövrit tegema...kui juba pidurdada vaja siis jahh pole mõtet plinkida...see Tiskre avarii äkki oleks olemata old kui tsiklist nähes ebamäärast käitumist kõrvalteel oleks pisut märku andnud kaugtulega....no lissalt IMHO
Kaugtulede vilgutamine poleks võibolla see kord päästnud kuna mutike ei suutnud otsustada kuhu poole ta liigub ja kas ta liigub, seega võib arvata et ta ratturit siiski märkas ja tulede vilgutamine oleks ta veelrohkem sabinasse ajanud.
Aga nagu öeldud tagantjärgi tarkus....
-
- s1000rr Guru
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 14 korda
- Kontakt:
Mina näiteks kui vaatan ,et minu kõrval natuke ees pool ummikus olev auto tahab keerata minu ritta...siis pidurdan natuke ja vilgutan kaugtulega. Peale mida ta ka vahetab rida. Bussidele ja rekkadele annan samamoodi teed sest nad ei näe lihtsalt kus ma paiknen kas nendest tagapool või külje peal. Seega väike pidurdus ,et teha ruumi rekkale või bussile ja kaugtulega vilgutus ning masin saab rahulikult rida vahetada.
Seega sinu kaugtule vilgutus võib hoopis segadusse ajada...aga kõik oleneb loomulikult situatsioonist

poison kirjutas:Kameeleon, ma vilgutan nn ennetavalt st kui näen et mõni töll akkab kõrvalteelt tulema või muud manöövrit tegema...kui juba pidurdada vaja siis jahh pole mõtet plinkida...see Tiskre avarii äkki oleks olemata old kui tsiklist nähes ebamäärast käitumist kõrvalteel oleks pisut märku andnud kaugtulega....no lissalt IMHO
Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.
vilgutamisest
No-ma-ei-tea!.. see vilgutamisevärk on ikkagi pikka aega olnud signaaliks: "...sain aru mis sa teha tahtsid - tee julgesti", või siis: "no anna menna!" Olen ise ka just selle tähendusega vilgutanud ja just nii on mind alati ka mõistetud.poison kirjutas:.. ma vilgutan nn ennetavalt st kui näen et mõni töll akkab kõrvalteelt tulema või muud manöövrit tegema......see Tiskre avarii äkki oleks olemata old kui tsiklist nähes ebamäärast käitumist kõrvalteel oleks pisut märku andnud kaugtulega...
Ehk siis - tõenäoline on, et kui kõrvalteelt kipub keegi ebakindlalt välja keerama, siis vilgutamise peale saab ta julgust juurde, et tema kavatsetavat manöövrit on märgatud ja et teda julgustatakse seda manöövrit ka lõpuni sooritama.
Selle "vilgutamise" põhjusel pidin oma rattal stopptule pirni vagusdioodidega asendama, sest ilma akuta ja nõrga generaatoriga rattal kippus esituli pidurdamise taktis juppmaad tumedamaks minema. Märkasin, et seda tõlgendasid teised liiklejad just tulede vilgutamisena ja kippusid mulle just ette keerama, kui ma enne miskit ristmikku või muud kahtlast olukorda igaks juhuks pidurit näppisin.
EDIT: nuuhh... kuniks mina siin kirjutasin, on kolleegid sama asja juba eespool kommenteerida jõudnud..

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.