Alkoholile üle...

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Kasutaja avatar

Teema algataja
mina
Tsikkel: fighter VTR

Alkoholile üle...

Lugemata postitus Postitas mina »

Ega mõni hull pole tulnud mõttele hakata tsikliga alkoholi pealt sõitma?
Mida kaaskond arvab sellisest asjast?
Üks link ka julgustuseks
www.jawa.cz/products.php
Kas asjal on mõtet?
Kasutaja avatar

Teema algataja
mina

veel üks leht kust peak saama julgustust;
http://home.att.net/~alkycontrol/page8.htm

Julge
Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Julge »

Noh N??? Kus sa oled siis nüüd? Auuu....?
Kasutaja avatar

Teema algataja
mina

üks arutelu veel kus seda teemat on arutarud,aga ikka on küsimus kas tsikklile on mõtet panna:
http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php/tid=24811

bezdomn6i
Tsikkel: SR500
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas bezdomn6i »

esimeses lingis on viited võidusõidumootoritele ja teises lingis oli juttu alkoholi lisamisest mitte puhta alkoholiga sõitmisest.

mõte on peast läbi käinud, aga tegudeni pole jõudnud... ei tea kas jõuabki. vähemalt praegune bena hind ei kutsu häkkima.

mõtet on asjal vast siis kui tsiklil on mingi väikesemahuline, kõrge surveastmega karburaatormootor, mis sõites pikemaajaliselt kõva koormuse all on. siis peaks päris kena kasuteguri välja meelitama.

muidu üldiselt google.com abiks:)
Viimati muutis bezdomn6i, 20 Jaan 2006, 15:02, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Teema algataja
mina

idee oleks ka rohkem võimu mootorist välja võtta :twisted:mitte ainult odavus.Nagunii peab küttesegu rikastama.
kunagi leidsin mingi vennikese referaadi netist milles ta oli sellise arutelu ära teinud, et palju on põlemisväärtus väiksem jne.

raiq

Lugemata postitus Postitas raiq »

Mis nüüd, kisub karskusliikumiseks vä?
Ennem piiblist leht välja, kui...

bezdomn6i

mina kirjutas:
idee oleks ka rohkem võimu mootorist välja võtta :twisted:mitte ainult odavus.Nagunii peab küttesegu rikastama.
kunagi leidsin mingi vennikese referaadi netist milles ta oli sellise arutelu ära teinud, et palju on põlemisväärtus väiksem jne.
ajakirjas keskkonnatehnika on olnud piirituse kasutamisest kütusena juttu olnud.

kas huvi pakub ainult kütuselisandina piirituse kasutamine või puhta kütusena kasutamine?
Kasutaja avatar

Teema algataja
mina

Ikka ainult piirituse pealt,aga veel parem oleks kui puskari pealt :D

bezdomn6i

mina kirjutas:
Ikka ainult piirituse pealt,aga veel parem oleks kui puskari pealt :D
seal auto24.ee foorumis on lingid journeyforever.org lehele. seal on päris häid usa transpordiameti uurimusi sel teemal ja ka õpetusi/know-how lugusid selle temaatika kohta. ümber pole vast mõtet jutustada?
kütusena kasutamiseks peab samakas olema vähemalt 80kraadine ja seda polegi nii lihtne saada (muidugi mitte ka võimatu). igatahes loe ja ehita ja jaga omi teadmisi teistega kah! :D
Kasutaja avatar

Teema algataja
mina

Puupiirituse e.metanooli ametlik hind on 6kr sentidega,hind sisaldab km.
http://foorum.mosseliiga.ee/index.php?a ... =2&page=-1

bezdomn6i

paar aastat tagasi sai 96% joogipiiritust saksa tehasest hinnaga 8...9 eeku liiter. puhastamata peaks olema võimalik toota piiritust, mida kütusena kasutada saab (80...95%st) poole odavamalt kindlasti. iseasi on mis hinnaga seda väiksemas koguses kui raudteetsistern võimalik hankida on ja millised maksud sinna otsa väänatakse. praeguse vedelkütuseseaduse järgi piiritus kütus vist pole?
huvitav milline on maksu- ja tolliameti suhtumine piiritusega sõitmisse?
Kasutaja avatar

N

Lugemata postitus Postitas N »

Ma olen vahel mõelnud küll, et võiks alkoholi peal masin sõita. Seda oleks siis vaja, kui näpud põhjas ja raha üldse pole et bensiini osta. Aga kogemused näitavad, et kui raha üldse pole, siis alkoholi jaoks ikka leiab...
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 380 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

ja kui mootor kotti jookseb, paned bensupaagile kõrred sisse, viskad paar jääkuubikut ja kallad cocat järgi :lol:

nisuunn
Tsikkel: zx-6r
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas nisuunn »

......või segamahla:D

olaf

Lugemata postitus Postitas olaf »

puhta alkoga ehk etanooliga sõitmine on küll võimalik aga arvestada tuleb sellega et kulu on topelt või rohkemgi ning lisaks vaja segusüteemi läbilaset suurendada ja surevt peaks ka rohkem olema, kuigi mootori poolest on alko parem kui bena sest ei tekita praktiliselt tahma, heitgaasid puhtamad, jõudu rohkem, jahutus parem.

SiD
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas SiD »

sellepärast alkot rohkem tarbitaksegi kui bena vb :roll:
Derbi Senda Sm X-Treme '05
Vene raudvara K-650
Kasutaja avatar

bash
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bash »

Eks meie lapselapsed aga võibolla isegi meie sõidame alko peal tsiklitega, kui nafta peaks otsa lõppema. Sest mingite elektrimootoritega ei viitsi küll pinistada :D . Loodame, et siis mootoritel pohmelli olema ei hakka.
Viimati muutis bash, 21 Jaan 2006, 12:39, muudetud 1 kord kokku.
Just enjoy ... nothing less, nothing more

SiD
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas SiD »

jh see mootori pohmell see kuri asi, hommikul tahad tööle minna ja hakkab vastu siis ikka jh...mis siis kui politseiniku härra mõõdaks tsikkli joobe astet :roll:
Derbi Senda Sm X-Treme '05
Vene raudvara K-650

bezdomn6i

olaf kirjutas:
puhta alkoga ehk etanooliga sõitmine on küll võimalik aga arvestada tuleb sellega et kulu on topelt või rohkemgi ning lisaks vaja segusüteemi läbilaset suurendada ja surevt peaks ka rohkem olema, kuigi mootori poolest on alko parem kui bena sest ei tekita praktiliselt tahma, heitgaasid puhtamad, jõudu rohkem, jahutus parem.
topelt tähendab 2 kordset kütusekulu tõusu :shock:
arvutuslikult on kulu kasv alla 40%, praktikas 12 ja 18% vahel kuna piiritust annab suhteliselt lahjema seguga põletada.
toite ümberehitamisel peab veel silmas pidama, et piiritus on paksem kui bena ja kütuse tase karbussis jääb madalaks kui ujuk bensiini tiheduse järgi on reguleeritud. süüde tuleb samuti jupp maad varasemaks sättida ja kütusele soojenduse tekitama (käivitamiseks).

racerx

Lugemata postitus Postitas racerx »

See on varuosatootjatele tore uudis kui pool bikerit hakkab top-fuelidega sõitma.

Bensumootoreidki ei saada siin häälde, mis muust siis veel rääkida :)
Kasutaja avatar

Nigga
Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel

Lugemata postitus Postitas Nigga »

Top-fuel on ikka vähe teine teema...
Kasutaja avatar

Whitebalance
Kontakt:

:D

Lugemata postitus Postitas Whitebalance »

"Bensumootoreidki ei saada siin häälde, mis muust siis veel rääkida" (agent007 jawa näiteks :D) < täpselt sellepärast tahetaksegi piiritusele üle minna. Inimene on juba kord loodud sellisena, et kui midagi käib üle jõu või on liiga raske, siis otsitakse uus asjandus mille kallal pead murda. Bensiinikad käivad üle jõu ;) :D :D :D :D :D (Aga eks kunagi jõuab tõde päevavalgele, et ega piiritus lihtsam pole!)

Daredevil

Lugemata postitus Postitas Daredevil »

olaf kirjutas:
Mis ajast etanool see ainus puhas alkohol on?:D Sama "puhtaks" saab ju nimetada metanooli, propanooli, butanooli, pentanooli jne. etanool põleb lihtsalt kõige paremini, sest süsinike arvu suurenedes põlevus kahaneb. ;)
Kasutaja avatar

Teema algataja
mina

Re: :D

Whitebalance kirjutas:
"Bensumootoreidki ei saada siin häälde, mis muust siis veel rääkida" (agent007 jawa näiteks :D) < täpselt sellepärast tahetaksegi piiritusele üle minna. Inimene on juba kord loodud sellisena, et kui midagi käib üle jõu või on liiga raske, siis otsitakse uus asjandus mille kallal pead murda. Bensiinikad käivad üle jõu ;) :D :D :D :D :D (Aga eks kunagi jõuab tõde päevavalgele, et ega piiritus lihtsam pole!)
Asi pole häälde saamises või mitte,piiritusega on mootori jahutus parem,detonatsioon parem jne. mul on ometi 600 turbobike ja sell on vaja ülerõhku juurde keerata,et asi ikka edasi liiguks ja vastu peaks,et ometi laiali ei leidaks :oops: nii,et piiritus paaki ja minema :twisted:
Kasutaja avatar

rix125

Re: :D

Lugemata postitus Postitas rix125 »

Olen kuulnud, et piiritusega sõites pidi kütusekulu olema ikka pea poole suurem.
Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

Asi pole häälde saamises või mitte,piiritusega on mootori jahutus parem,detonatsioon parem jne. mul on ometi 600 turbobike ja sell on vaja ülerõhku juurde keerata,et asi ikka edasi liiguks ja vastu peaks,et ometi laiali ei leidaks nii,et piiritus paaki ja minema
Pea nüüd natuke hoogu.

Esiteks, ehk sa seletaksid ära, mis on "parem detonatsioon" ja miks üldse sisepõlemismootoris detonatsioon hea on.

Teiseks, loe natuke kirjandust. See süsteem ei ole nii lihtne, et lihtsalt teine sodi paaki.

Turborõhku juurde? Milleks? Ma lugesin just välja, et etanooli puhul peab segu võrreldes bensuga rikkam olema. Kuidas hoiab turborõhu pealekeeramine ära mootori laialilendamise?

Etanooli erikaal ja keemiline agressiivsus erinevad oluliselt bensiini omast. Ehk siis: kui on karbuss, tuleb muuta ujuki kaalu. Kui on sissepritse, tuleb uurida, kas mitte süsteemis ei kasutata kuskil materjale, mis bensiini puhul sobivad, aga mis piirituse käes lagunevad.

Lisaks on veel palju erinevaid asju, mis tuleb enne läbi arutada, kui lauaviina või Royal piirituse paaki kallad.
Kasutaja avatar

Teema algataja
mina

Ära uuri elu muidu saad liiga targaks, kõik on peas läbi mõeldud ja peaks õieti tõõle hakkama, eks ma annan teada kui asi laiali lendab :D :D
Kasutaja avatar

Kri$o$
Tsikkel: rod ja pooleli xs

Lugemata postitus Postitas Kri$o$ »

kui neid külmad siin veel kaua kestavad, siis peab ka ise puhta alkoholi peale üle minema ... toimib väga hästi, vähemalt nagu ühe naaberriigi kodanike pikaajalised katsetused tõestanud on :bsmile:
Sex is like a card game, if you don't have a good partner, then you better have a good hand ...
I don't give a shit, I don't take any shit, I'm not in the shit busines!

Karvik

Lugemata postitus Postitas Karvik »

seda et suures hädas sai katel tulele pandud ja samakaga sõidetud küll
samakas sai aetud õuna veinist mida see hetk puht juhuslikult oli u. 600L

kütuse kulu ei läind kuhugi utoopjase nagu siin räägitakse et kahekordne jne

mootori käivitumisega ei old vähimaidki probleeme
mineku sai haks ujuki taseme muutmisega
läks muidu ka a nagu lahja seguga ikka

ainus asi mis piirituse vastu räägib on see et kuna piirituse aurud jäävad mootorise peale seiskamist ja piirituse omadus on koguda õhust vett siis see tekitab roostet pisut

a kui enne mootori seisma jätmist keerata bena peale ümber siis ei ole see enam takistus, või siis lisada natuke kastrool õli. muu lihtsalt ei segune piiritusega

ja peale kõige selle jandi ei old vaja raha kasutada ka alko muretsemiseks
nii et kokku hoid kahe koha peal. bena+alko
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”