Honda VFR 750F'86a
Moderaator: Moded
-
Ristolv
Teema algataja
Honda VFR 750F'86a
Kutsuksin endisi ja praeguseid VFR 750F omanike kogemusi vahetama, kellel sõitmise ja muude toimetuste kõrvalt aega üle jääb...!
-
Ristolv
Teema algataja
ise küsin, ise vastan...:D
siiani olen kuulnud selle ratta kohta ainult häid sõnu - mootor pidi olema kuulikindel pidurid on OK ainus, mida selle ratsu puhul nõrgaks peetakse on esi vedrustus(seegi ravitav?)...jääb vaid loota, et see hea ka tõele vastab...
-
Oil-Cooled
- Tänatud: 1 kord
-
Freaksmart
- Tänatud: 5 korda
http://www.mc-trade.ru/library/moto%202 ... 7-2006.jpg
http://www.mc-trade.ru/library/moto%202 ... 7-2006.jpg
-
Ristolv
Teema algataja
lingid küll jah...
-
Ristolv
Teema algataja
-
Ristolv
Teema algataja
mure...uued helid ei anna rahu...
kui kellelegi tuttav tundub, võiks arvamust avaldada...!
käivitumisega probleeme pole, edasi astub minu meelest norm...võimalik, et nimetatud helid käivad mootori tööga kaasas ja paanikaks pole põhjust, kuid parem karta kui kahetseda...
-
Ristolv
Teema algataja
minule meenutab see heli kui kavrovetsil oli kolvisõrm ja kepsu ülemine- st. sõrmepuks kulunud, tinglikult võib seda nimetada ka "sirinaks"...
samas kontrollimata on klapivahed(ei taha ilma-asjata lammutama hakata, tihendid peavad...) kuigi loogika ütleb, et selles ei saa asi olla...?
Ma küll ei tea neid kavrovetsi hääli, aga VFRi puhul soovitaks uurida kas tal mitte nukaketi pingutid nõrk koht pole. Kas sooja mootoriga hääl kaob/väheneb?
-
Oil-Cooled
- Tänatud: 1 kord
Hammasrataste "võrin" on VFR'i puhul normaalne.
BMW R100RS
Varem: CB750K6, K75S, Katana/GSXR hübriid, GSX1100S Katana, XJ600, GPZ900R, GSX600F, GSXR750
-
Ristolv
Teema algataja
tarkadest manualidest olen uurinud, et VFR 750(al'86a) on vana VF'i täiustatud variant, kus nukakett on asendatud hammasratas ülekandega. 86 - 88 toodetud masinatel kasutati klappide juhtimiseks nookureid, edaspidi asendati needki tõukuritega.CB500 kirjutas:Raigo, milliste Hondade sidur see sul koliseb?? Ma pole nagu varem kuulnud..
Ma küll ei tea neid kavrovetsi hääli, aga VFRi puhul soovitaks uurida kas tal mitte nukaketi pingutid nõrk koht pole. Kas sooja mootoriga hääl kaob/väheneb?
-
Ristolv
Teema algataja
...tahaks seda loota, et kõik on OK, kuid ei mõista miks see kiirendamisel kaob aeglustamisel ja ühtlasel sõidul jälle välja ilmub...?Oil-Cooled kirjutas:Hammasrataste "võrin" on VFR'i puhul normaalne.
kolvisõrme ja puksi kulumine on vist rohkem ühe-pütiste ja kahe-taktiliste mootorite häda...?
PS. ainus kett selles mootoris veab õli pumpa ringi...
-
grahv
- Tsikkel: GSX1200, XT660R
- Tänanud: 9 korda
- Tänatud: 79 korda
Kui kolvid-hülsid liialt kulunud ja lõtkud ettenähtust suuremad, siis klõbiseb ka sarnaselt. Algatuseks võiks kontrollida kompressioone silindrites. Kui nii, siis aitab üle puurimine ja remontkolbide komplekt.Ristolv kirjutas:kuid ei mõista miks see kiirendamisel kaob aeglustamisel ja ühtlasel sõidul jälle välja ilmub...?
Selline koleõudne võimalus... vanema masina puhul...
-
Ristolv
Teema algataja
Selline koleõudne jutt ajab tõesti hirmu peale...ma siiski loodan, et asi nii "kohviveski" veel ei ega saagi olema, sest ratas tundub üldiselt hästi hoolitsetud olevat.grahv kirjutas:Kui kolvid-hülsid liialt kulunud ja lõtkud ettenähtust suuremad, siis klõbiseb ka sarnaselt. Algatuseks võiks kontrollida kompressioone silindrites. Kui nii, siis aitab üle puurimine ja remontkolbide komplekt.
Selline koleõudne võimalus... vanema masina puhul...
ega enne õiget selgust saa kui vajalikud mõõtmised tehtud ja mõni pädevam kõrv on "hääled" üle kuulanud...
-
Equ
- Tsikkel: KTM 790 Adventure
- Kontakt:
Enda naabrimehel ka nüüd juba suvi jagu VFR. Aastast vist 89 kui õigesti mäletan. Sai proovisõit isegi tehtud ja olin meeletult üllatunud selle ratta momendist. Kuigi 750cc liikus ta sama edevalt kui minu CBR1000F. Madalamatel vaata, et isegi rohkem momenti kui suurel CBRil. Muidugi eks kaaluvahed tee ka oma töö. Aga ikkagi positiivselt üllatas mind see mootor. Ja nu V4 on endagi märg uneneägu olnud ammustest aegadest saadik.
Equ
Live long and prosper!
MINI 50 '8x->Jawa 250 '61->Honda MBX125F '84->Honda CM400T '83->Yamaha XJ600 '90->Kawasaki ZX10 '88->Honda CBR1000F '91->BMW R1200GS '05->KTM 790 Adventure '20
-
jesper
Teema algataja
Ise olen ka kusjuures mootori tavapärasest helist erinevat kõrinat täheldanud. Aga seda ainult kuuenda käiguga ja ~3000 pöörde kandis. Teiste käikude puhul ei pole märganud. Kuuenda käigu ja kõrgemate pöörete puhul tundub et kaob ära, aga samas on ka võimalik, et suurem müra varjab kõrina ära.
Parimatega
J
-
Ristolv
Teema algataja
pidurid
mul on kusagilt meeles, et klotsid tuleb vahetada kui paksus on alla 7mm(kogu klotsi paksus)?
-
Equ
- Tsikkel: KTM 790 Adventure
- Kontakt:
Re: pidurid
Klotsidel on tavaliselt sellsed kontrollsooned sees. Kui klotsil seda soont enam ei paista on kindlasti aeg vahetada.Ristolv kirjutas:ehk oskab keegi ütelda, mis on sellel rattal piduriklotside ja -ketaste min. paksused, et millal peaks vahetusele mõtlema?
mul on kusagilt meeles, et klotsid tuleb vahetada kui paksus on alla 7mm(kogu klotsi paksus)?
Equ
Live long and prosper!
MINI 50 '8x->Jawa 250 '61->Honda MBX125F '84->Honda CM400T '83->Yamaha XJ600 '90->Kawasaki ZX10 '88->Honda CBR1000F '91->BMW R1200GS '05->KTM 790 Adventure '20
-
Ristolv
Teema algataja
-
danila
Teema algataja
Re: pidurid
Ristolv kirjutas:ehk oskab keegi ütelda, mis on sellel rattal piduriklotside ja -ketaste min. paksused, et millal peaks vahetusele mõtlema?
Klotse tuleb vahetada, kui kontroll-soon lõpuni ära kulub.
RC24 esimeste piduriketaste minimaalne paksus peaks olema 3,5 mm, tagumiste - 4 mm.
Re: Honda VFR 750F'86a
kui ma ei eksi siis peaks ketta minimaalne paksus ketta peal kirjas olema .
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.