Honda VFR 750F'86a

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Teema algataja
Ristolv

Honda VFR 750F'86a

Lugemata postitus Postitas Ristolv »

Uurisin küll varasemaid teemasid, kuid ei leidnud midagi asjalikku selle masina kohta... :roll:

Kutsuksin endisi ja praeguseid VFR 750F omanike kogemusi vahetama, kellel sõitmise ja muude toimetuste kõrvalt aega üle jääb...!

Teema algataja
Ristolv

ise küsin, ise vastan...:D

...esimesed sajad meetrid läbitud ja muljed väga head, päris "lahti keerama" esimesel korral ei hakanud aga tunbub, et avastamisrõõmu ja meeldivaid sõiduelamusi jätkub pikaks ajaks...
siiani olen kuulnud selle ratta kohta ainult häid sõnu - mootor pidi olema kuulikindel pidurid on OK ainus, mida selle ratsu puhul nõrgaks peetakse on esi vedrustus(seegi ravitav?)...jääb vaid loota, et see hea ka tõele vastab... 8)
Kasutaja avatar

Oil-Cooled
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Oil-Cooled »

Kasutaja avatar

Freaksmart
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Freaksmart »

Jawa 634 (15kw); Jawa 638 (17kw); Suzuki GS500E (34kw); Hyosung GT650 (60kw); BMW F800S (63kw)

Teema algataja
Ristolv

lingid küll jah...

ehk on keegi tore vfr'i mees ka rakvere kandis tiirutamas...? ise pole märganud...

Raigo
Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid

Lugemata postitus Postitas Raigo »

rakvere kandis on vähemalt Üks VF 750 F ;)

Teema algataja
Ristolv

vf ja vfr ei ole minu teada päris sama, mootorid pidid suht erinevad olema, parandage mind kui eksin...? :arrow:

Teema algataja
Ristolv

mure...uued helid ei anna rahu...

lugu siis selline, hakkasin tähele panema, et mootor teeb madalal pöördel sõites kahtlast klõbinat sama heli tekib kui käiguga pidurdan, samas kiirendamisel heli kaob...? meenutab kangesti kahe-taktilise kolvisõrme/sõrmepuksi lõtku...? :cry:

kui kellelegi tuttav tundub, võiks arvamust avaldada...!

käivitumisega probleeme pole, edasi astub minu meelest norm...võimalik, et nimetatud helid käivad mootori tööga kaasas ja paanikaks pole põhjust, kuid parem karta kui kahetseda... :?

Raigo

KUi ratas kohapeal käib,lahuta sidur ära,kas heli jääb ? Pane käik sisse ,kas heli kaob või jääb ?

Muidu paljud hondad klõbisevad kohapeal,just tänu siduri,mis kipub kolisema hakkama.

Teema algataja
Ristolv

tühikäigul kohapeal seistes ei ole üleliigseid helisid tuvastanud, nimetatud heli tuleb kuuldavale ühtlaste madalate pööretega sõites(nt. 3000rpm/6-käik) või aeglustades/käiguga pidurdades...gaasi juurde väänates heli sumbub...

minule meenutab see heli kui kavrovetsil oli kolvisõrm ja kepsu ülemine- st. sõrmepuks kulunud, tinglikult võib seda nimetada ka "sirinaks"...

samas kontrollimata on klapivahed(ei taha ilma-asjata lammutama hakata, tihendid peavad...) kuigi loogika ütleb, et selles ei saa asi olla...?
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Raigo, milliste Hondade sidur see sul koliseb?? Ma pole nagu varem kuulnud..

Ma küll ei tea neid kavrovetsi hääli, aga VFRi puhul soovitaks uurida kas tal mitte nukaketi pingutid nõrk koht pole. Kas sooja mootoriga hääl kaob/väheneb?
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.

Raigo

CB500 päris paljudel olen kohanud seda , "sidurikorvi" häält. Sh ka AT-l ,millel hakkab see mingiaeg häält tegema.
Kasutaja avatar

Oil-Cooled
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Oil-Cooled »

VFR'il pole nukaketti, kuna VF750 mudelitel oli pidevalt jama nukakettide ja pingutite kiire kulumisega. Et konsumendi usaldust Honda V4 blokkidesse taastada sai VFR blokk (ja ka VF1000R) omale hammasratastega ringiaetavad nukkvõllid. Viimase VFR v-tec mudeli puhul on konventsionaalne nukakett jälle kasutusele võetud.
Hammasrataste "võrin" on VFR'i puhul normaalne.

BMW R100RS
Varem: CB750K6, K75S, Katana/GSXR hübriid, GSX1100S Katana, XJ600, GPZ900R, GSX600F, GSXR750

Teema algataja
Ristolv

CB500 kirjutas:
Raigo, milliste Hondade sidur see sul koliseb?? Ma pole nagu varem kuulnud..

Ma küll ei tea neid kavrovetsi hääli, aga VFRi puhul soovitaks uurida kas tal mitte nukaketi pingutid nõrk koht pole. Kas sooja mootoriga hääl kaob/väheneb?
tarkadest manualidest olen uurinud, et VFR 750(al'86a) on vana VF'i täiustatud variant, kus nukakett on asendatud hammasratas ülekandega. 86 - 88 toodetud masinatel kasutati klappide juhtimiseks nookureid, edaspidi asendati needki tõukuritega.

Teema algataja
Ristolv

Oil-Cooled kirjutas:
Hammasrataste "võrin" on VFR'i puhul normaalne.
...tahaks seda loota, et kõik on OK, kuid ei mõista miks see kiirendamisel kaob aeglustamisel ja ühtlasel sõidul jälle välja ilmub...?

kolvisõrme ja puksi kulumine on vist rohkem ühe-pütiste ja kahe-taktiliste mootorite häda...?

PS. ainus kett selles mootoris veab õli pumpa ringi...

grahv
Tsikkel: GSX1200, XT660R
Tänanud: 9 korda
Tänatud: 79 korda

Lugemata postitus Postitas grahv »

Ristolv kirjutas:
kuid ei mõista miks see kiirendamisel kaob aeglustamisel ja ühtlasel sõidul jälle välja ilmub...?
Kui kolvid-hülsid liialt kulunud ja lõtkud ettenähtust suuremad, siis klõbiseb ka sarnaselt. Algatuseks võiks kontrollida kompressioone silindrites. Kui nii, siis aitab üle puurimine ja remontkolbide komplekt.

Selline koleõudne võimalus... vanema masina puhul...

Teema algataja
Ristolv

grahv kirjutas:
Kui kolvid-hülsid liialt kulunud ja lõtkud ettenähtust suuremad, siis klõbiseb ka sarnaselt. Algatuseks võiks kontrollida kompressioone silindrites. Kui nii, siis aitab üle puurimine ja remontkolbide komplekt.

Selline koleõudne võimalus... vanema masina puhul...
Selline koleõudne jutt ajab tõesti hirmu peale...ma siiski loodan, et asi nii "kohviveski" veel ei ega saagi olema, sest ratas tundub üldiselt hästi hoolitsetud olevat.

ega enne õiget selgust saa kui vajalikud mõõtmised tehtud ja mõni pädevam kõrv on "hääled" üle kuulanud... :?
Kasutaja avatar

Equ
Tsikkel: KTM 790 Adventure
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Equ »

Tre,

Enda naabrimehel ka nüüd juba suvi jagu VFR. Aastast vist 89 kui õigesti mäletan. Sai proovisõit isegi tehtud ja olin meeletult üllatunud selle ratta momendist. Kuigi 750cc liikus ta sama edevalt kui minu CBR1000F. Madalamatel vaata, et isegi rohkem momenti kui suurel CBRil. Muidugi eks kaaluvahed tee ka oma töö. Aga ikkagi positiivselt üllatas mind see mootor. Ja nu V4 on endagi märg uneneägu olnud ammustest aegadest saadik.

Equ

Live long and prosper!
MINI 50 '8x->Jawa 250 '61->Honda MBX125F '84->Honda CM400T '83->Yamaha XJ600 '90->Kawasaki ZX10 '88->Honda CBR1000F '91->BMW R1200GS '05->KTM 790 Adventure '20

Teema algataja
jesper

Lugemata postitus Postitas jesper »

Mäletad õieti Equ.

Ise olen ka kusjuures mootori tavapärasest helist erinevat kõrinat täheldanud. Aga seda ainult kuuenda käiguga ja ~3000 pöörde kandis. Teiste käikude puhul ei pole märganud. Kuuenda käigu ja kõrgemate pöörete puhul tundub et kaob ära, aga samas on ka võimalik, et suurem müra varjab kõrina ära.

Parimatega
J

raunts
Tsikkel: Aprilia Pegaso 650

Lugemata postitus Postitas raunts »

Ei käi eriti tihti siin foorumis. kuid endal VFR750 olemas ja selline kerge krõbin endalgi sees ja suht üthlaselt. kõrgemate pööretega ei kuule seda kuna lihtsalt mootor teeb tugevamat häält. aga mingi 3k rpm'ini on kuulda küll sellist häält nagu rahvas siin räägib.

Teema algataja
Ristolv

pidurid

ehk oskab keegi ütelda, mis on sellel rattal piduriklotside ja -ketaste min. paksused, et millal peaks vahetusele mõtlema?

mul on kusagilt meeles, et klotsid tuleb vahetada kui paksus on alla 7mm(kogu klotsi paksus)?
Kasutaja avatar

Equ
Tsikkel: KTM 790 Adventure
Kontakt:

Re: pidurid

Lugemata postitus Postitas Equ »

Tre,
Ristolv kirjutas:
ehk oskab keegi ütelda, mis on sellel rattal piduriklotside ja -ketaste min. paksused, et millal peaks vahetusele mõtlema?

mul on kusagilt meeles, et klotsid tuleb vahetada kui paksus on alla 7mm(kogu klotsi paksus)?
Klotsidel on tavaliselt sellsed kontrollsooned sees. Kui klotsil seda soont enam ei paista on kindlasti aeg vahetada.

Equ

Live long and prosper!
MINI 50 '8x->Jawa 250 '61->Honda MBX125F '84->Honda CM400T '83->Yamaha XJ600 '90->Kawasaki ZX10 '88->Honda CBR1000F '91->BMW R1200GS '05->KTM 790 Adventure '20

Teema algataja
Ristolv

Re: Honda VFR 750F'86a

Üks hariv VFR'i link

Teema algataja
danila

Re: pidurid

Lugemata postitus Postitas danila »

Ristolv kirjutas:

Klotse tuleb vahetada, kui kontroll-soon lõpuni ära kulub.

RC24 esimeste piduriketaste minimaalne paksus peaks olema 3,5 mm, tagumiste - 4 mm.

matcho
Tsikkel: hetkel rattatu

Re: Honda VFR 750F'86a

Lugemata postitus Postitas matcho »

kui ma ei eksi siis peaks ketta minimaalne paksus ketta peal kirjas olema .

parem kaks politseid ees kui üks taga ....
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”