Vanem chopper või klassik

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
krss
Postitusi: 38
Liitunud: 26 Aug 2005, 00:55
Tsikkel: Tenere, Rebel, Ninja
Asukoht: Põhjaosariigid
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 12 korda

Vanem chopper või klassik

Lugemata postitus Postitas krss »

Praegu on ratastel hinnad maas ja tahaks soetada omale mingi tagasihoidlikuma asjanduse tulevaks suveks. Lihtsama vastupanu teed minnes võiks lasta tuua näiteks mõne sellise Virago, aga hing ihaldab pigem mõnda veelgi vanemat klassikalise stiili esindajat, näiteks midagi niisugust või niisugust. Kuna ka need hinnad on veel sularahas ostes tingitavad, siis siit tuleb välja ka ratta hinnaklass kusagile max 20K kanti (ei ole kahju maksta väga heast asjast ka natukene rohkem). Mind huvitab just tagasihoidlik ja chopperi/klassiku stiiliga välimus ning sõiduasend, selline keskpärane jõud (alla 400ccm rattaid põhimõtteliselt ei vaata, rohkem võib alati olla), kuid lisaks tahan ka suht vaikset häält (seda saab õnneks ka hiljem vaiksemaks teha). Vaatamata sõidukogemustele pean end siiski üsna võhikuks, ja sooviks ühtlasi nõu targematelt:
- KUST otsida selliseid? Minu jaoks pole kõrge künnis sellele ise kusagile mujale riiki järgi minna
- millistest markidest/mudelitest tasuks pigem eemale hoida (varuosade saadavus, hinnad jms)
- soovitused mudelite osas?
Vabandan ette, kui see teema on juba varem arutluses olnud, aga otsingu abi kasutades jäid need küsimused minu jaoks ikkagi lahtiseks. Igasuguseid kasulikke linke võib kah jagada, loeksin huviga. Tänud ette vastajatele!
Kasutaja avatar

sang
Postitusi: 1796
Liitunud: 18 Veebr 2004, 11:01

Lugemata postitus Postitas sang »

Kust otsida müügipakkumisi: auto24.ee, mobile.de, autoscout.de

Infot mudelite kohta: bikez.com

Millist tsikslit vaadata: veeda meeldiv nädal või kaks selle foorumi postitusi lugedes ning otsingus surfates ja siis saad ehk mingi ettekujutuse ette. Siis vaata veel guugli abil veel infot juurde. Kui sul siis on ikka veel küsimusi või kõhklusi, otsi veel foorumist ja guugelda veel mõnda aega, kuni sul on üks kuni kolm konkreetset ja selget küsimust jäänud. Vot siis küsigi need küsimused ära, enne seda ei saa sa raudselt mingit asjalikku vastust.
Kasutaja avatar

Teema algataja
krss
Postitusi: 38
Liitunud: 26 Aug 2005, 00:55
Tsikkel: Tenere, Rebel, Ninja
Asukoht: Põhjaosariigid
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas krss »

Tänud, googeldatud piisavalt juba ning nagu minu poolt toodud näidetest paistab, hoian praegugi silma peal rohkematel müügilehekülgedel kui Sinu poolt mainitud. Infot omaduste kohta saab sageli ka müügikuulutustest, kuna ka seal on juba mainitud ära mootori tüüp, kas kett- või kardaanvedu jms. Detailsama infoga ei oskakski eriti midagi peale hakata. Küll aga hirmutaks mind teadmine, et mingit marki teatud vanuses ratastele ei saa enam Eestist näiteks tavalisi kuluvosi tellida.

Ma ei otsigi mingit konkreetset mudelit, pigem konkreetse stiili alla kuuluvat ratast, mida liigub Eestis siiski suht vähe ja needki mitu korda kõrgema hinnaga kui mujal. Kui esitaks sama küsimuse pidamise mõttekuse osas 70-80ndate autode kohta, tuleks vastuseid piisavalt, igaühel kogemusi ja ka oma arvamus olemas. Tsiklite puhul vist pole asi nii lihtne? Ehk on lähiriikides biker.ee foorumile sarnaseid kohti, kus kah inimesed oma rattaid pakuvad? Mu nõudmised on vist sellepärast liiga keerulised, et selliseid vanu ja hoitud rattaid ei tasu tuua Eestisse ärilistel eesmärkide, raske leida ostjat, kui sama raha eest saaks ka uuema...
Kasutaja avatar

Cyberdyne
Postitusi: 402
Liitunud: 02 Dets 2005, 04:49
Tsikkel: Yamaha XT 660 X
Asukoht: Tabasalu/Harkujärve/Saaremaa
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Cyberdyne »

Kle jah meie suht lapsekingades ja pisut toores sikliturg pakub põhiliselt ainut igasuguseid rohkete R ja X tähtedega plastik riisirakette, või siis esiratast kaugustesse kandvate esiharkidega kroomist tehtud rauakolakaid...

Siis veel igasugu ära trööbatud krossirattaid ja peale seda tühi maa!

Endal kah pisut omapärasemad maitsed!
Kasutaja avatar

CB500
Postitusi: 2190
Liitunud: 25 Juul 2003, 21:52
Asukoht: CB900F Hornet

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Ostke endale mõlemad Honda CB750 "seven fifty" ja rahu maa peal.
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Kasutaja avatar

tali
Postitusi: 1403
Liitunud: 21 Apr 2005, 15:10
Tsikkel: 650cc V2
Asukoht: Pärnumaa
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas tali »

Ära sellist küll ihalda, nagu see sinine on seal pildil. See on kahetaktiline viiesajane ja ma ei veaks kihla selle peale, et tegu on (selle vanuse juures) veel muretu kulguriga. Stiilirattaks muidugi ülikõva, aga mõtle enne... Remondiarved võivad kujuneda koledateks. Mina eelistaksin neljataktilist. Ja kui ma õigesti aru sain, on oluline väljalaskest tulev hääl. Kahetaktilise puhul on väljalase nii hell teema, mille oskamatu näppimine võib kaasa tuua kütusekulu suurenemise, kehvema mineku, tahmakogunemise probleemid.

Aga mineku poolest (eriti kui arvestada tänapäeva mõistes pea olematut raamijäikust, pidureid, vedrustuse toimimist) on see kindlasti omaette sõiduelamus ja kindlakäelise tsiklimehe adrenaliinirelv.

Päikest!
18-aastane pereliige: "Äratuse helin on see n..ss, mis sul magada ei lase". :)
"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
Kasutaja avatar

Bladyhell
Postitusi: 1024
Liitunud: 12 Apr 2006, 19:25
Tsikkel: K1200S

Re

Lugemata postitus Postitas Bladyhell »

Mina soetasin endale esimese rattana Honda Shadow (VT 500, 87, 37 kw). Kardaanülekandega rattaga on kindlasti ka vähem võimlemist hooldusega. Ma oma kogemusest ütleks, et hea ja töökindel ratas on. Ise hakkan vist küll vaikselt suuremat vaatama... :)
K1200S
Kasutaja avatar

Hans
Postitusi: 1242
Liitunud: 14 Sept 2004, 11:53
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hans »

Kawa Zephyr - ilus klassik ratas. 90'ndate mudel, niiet ka juppe on saada. Siin ühest pikemalt juttu: http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?hig ... hyr&t=5766

Hans
V-MAX
Kasutaja avatar

tige päkapikk
Postitusi: 184
Liitunud: 26 Juul 2005, 19:30
Tsikkel: VN 1500 / tl1000R
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tige päkapikk »

jutud käivad , et Honda CX500 pidavat hea töökindel loom olema . päris sageli näeb põhjanaabreid selliste isenditega mööda ilma rändamas. http://www.bikez.com/motorcycles/honda_ ... m_1979.php

juppe hää hollandimaalt tellida http://www.cmsnl.com/cx500c-custom-1982 ... partslist/
Põleva tsikkliga ei ole tore sõita !
---------------------------------------
www.zoomfoto.ee/
Kasutaja avatar

ural
Postitusi: 418
Liitunud: 05 Aug 2003, 15:17
Tsikkel: Bläku
Asukoht: Tallinn

Lugemata postitus Postitas ural »

Honda VF 1100 C ei sobi ? Läheb sealt tagasihoidliku jõu piiridest küll välja, kuid VÄGA mõistliku kasutamise puhul saaks hakkama.
Kasutaja avatar

oldmoped
Postitusi: 2418
Liitunud: 02 Sept 2004, 10:42
Tsikkel: Misasi see veel on?
Asukoht: Läänemaa
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

tige päkapikk kirjutas:
jutud käivad , et Honda CX500 pidavat hea töökindel loom olema . päris sageli näeb põhjanaabreid selliste isenditega mööda ilma rändamas.
CX'i kohta julgen öelda üldiselt häid sõnu. Silverwingi ainus sünnilt nõrk koht on generaator/cdi-süüde vanematel versioonidel. Uuemad juba türistorsüütel. Masina elueaks eeldatakse ilma erilise näppimiseta >250K kilomeetrit. Kuigi "väike" mootor, siiski jõmoment täiesti hea ja vaatamata sellele, et tegu on "lonkava" V-twiniga (mõlemad kepsud ühel vändakaelal) on ka pöördesseminek vajadusel täiesti korralik ja punase ala algab alles kuskil 9000+ rpm'i peal. Samas saab ilusti sõita ka juba 2000rpm.
Ise olen omanud 78a CX500 UK-mudelit, mis on lingil viidatud customiga erinevalt kandilise paagi ja ühetaspinnalise sadulaga classic.
hälvik
Kasutaja avatar

IvarSiim
Postitusi: 361
Liitunud: 21 Sept 2004, 12:14
Asukoht: Põlva

Suzuki MADURA !

Lugemata postitus Postitas IvarSiim »

KUI soovid head ratast, siis küsi SUZUKI MADURAT !!!

Igati norm sõiduk. Või vaidleb keegi vastu........?
Ivar
Kasutaja avatar

AN-400
Postitusi: 448
Liitunud: 14 Okt 2003, 17:00
Tsikkel: Suzuki 650
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Suzuki MADURA !

Lugemata postitus Postitas AN-400 »

[quote="IvarSiim"]KUI soovid head ratast, siis küsi SUZUKI MADURAT !!!

Igati norm sõiduk. Või vaidleb keegi vastu........?


jahh... ilus ratas on küll, pole midagi öelda eriti see 85 aasta :wink:
samas, eestis vist ei ole selliseid müüa.
sõidan muidu ise ka vanema stiili rattaga yamaha 4xs400H ja pole midagi paha öelda. on küll 400-ne, kuid passis 37 kw... on see õige ka, ei oska öelda kuid minujaoks käib küll. mulle meeldib sellisega töristada :wink:
Suzuki 650 K7
Kasutaja avatar

Hans
Postitusi: 1242
Liitunud: 14 Sept 2004, 11:53
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hans »

V-MAX
Kasutaja avatar

Oil-Cooled
Postitusi: 994
Liitunud: 04 Sept 2006, 21:20
Asukoht: Eesti
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Oil-Cooled »

paistab et sa pead ikka enne pisut rohkem uurima mida kõike saadaval on, lihtsalt üht klassikalist tsiklit sulle soovitada on raske, neid nii palju.

Isiklikult meeldivad mulle 70ate lõpu, 80ate alguse japsi superbike'id, nagu näiteks Suzuki GS 1000, GSX 1100S, Kawasaki Z900, Z1000, Honda CB900 Bol d'Or jne. Paistab et sa siiski vist pidasid silmas midagi väiksemat.

Sellistest keskmise suurusega tsiklitest soovitaks Yamaha XS650. Tegemist on klassikalise inglise Triumphi/Nortoni/BSA stiilis tsikliga. Erinevalt inglise tsiklitest mida ta kopieerib ei lagune ta iga paari kilomeetri tagant ära :D

Pilt

Kahetaktilisi ei soovitaks osta, need rüüpavad palju ja on suht ebatöökindlad.

Leidsin netist ühe Soome tsikliäri kes on spetsialiseerunud japsi klassikute peale: http://www.japsirauta.fi/

BMW R100RS
Varem: CB750K6, K75S, Katana/GSXR hübriid, GSX1100S Katana, XJ600, GPZ900R, GSX600F, GSXR750

Kasutaja avatar

Teema algataja
krss
Postitusi: 38
Liitunud: 26 Aug 2005, 00:55
Tsikkel: Tenere, Rebel, Ninja
Asukoht: Põhjaosariigid
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas krss »

Thanks, see on hea (paraku kallite tsiklite) leht, mida ma varem ei teadnudki. Tabasid muidu ära mu probleemi, et valik on lõputu ja võhikuna on raske "kõigi hulgast" midagi välja valida. Sellepärast mõtlesingi, et hakkaks välistama, et mida "ei tohiks osta", kuni jääb järele piisavalt väike valik, millest ka lihtsam edasi valida
Kasutaja avatar

Oil-Cooled
Postitusi: 994
Liitunud: 04 Sept 2006, 21:20
Asukoht: Eesti
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Oil-Cooled »

läbi aasta toodetud Suzuki'de kohta saad suht täiusliku ülevaate siit: http://www.suzukicycles.org/

http://home.planet.nl/~motors-20th-century/motors.html ebatäiuslik sait XX sajandi tsiklite kohta.

BMW R100RS
Varem: CB750K6, K75S, Katana/GSXR hübriid, GSX1100S Katana, XJ600, GPZ900R, GSX600F, GSXR750


Zidist
Postitusi: 878
Liitunud: 15 Aug 2004, 09:47
Asukoht: Viimsi

Lugemata postitus Postitas Zidist »

Väga korralikke rattaid leiab ka Rootsist ja tunduvalt odavamalt kui japsirautast.

Kawasaki Z400-R1 1982 9300 SEK LS 75000km
http://www.blocket.se/vi/8104834.htm?ca=10_s

Eelnevaga analoogne
http://www.blocket.se/vi/9727583.htm?ca=10_s

Honda CB 900f 1982 9900 SEK
http://www.blocket.se/vi/9779272.htm?ca=10_s

Suzuki GS 500 L 1981 10000 SEK
http://www.blocket.se/vi/10118969.htm?ca=10_s

Yamaha XS 400 1982 10000 SEK LS 40000km
http://www.blocket.se/vi/9879067.htm?ca=10_s
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”