Mis on sõidu mõte?

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Mis ajendil sina käid mootorrattaga sõitmas?

Praktiline vajadus.
18
9%
Sõidumõnu.
178
88%
Soov olla tsiklimeeste seltskonnas.
3
1%
Miski muu.
3
1%

Hääli kokku: 202
Kasutaja avatar

Teema algataja
Õnnekas
Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
Kontakt:

Mis on sõidu mõte?

Lugemata postitus Postitas Õnnekas »

Mis on sõidu mõte?
Selline küsimus tõstatus ühes teises alafoorumis ja kuna küsimus on ju lausa filosoofiline, siis ma ei suutnud vastu panna kiusatusele algatada uus teema.
Mis on siis sõidu mõte? Kõigepealt jagunevad sõidud siis lähtuvalt praktilistest vajadustest ehk siis transport punktist A punti B. Pole vahet kas on vaja ennast transportida või hoopis oma tsikkel toimetada teise asukohta. Sellisel juhul pole ka vaja mõlgutada mõtteid sõidu vajalikkuse üle. Teine võimalus on aga hoopis emotsionaalne vajadus. Ilmselt valdav enamus Biker’lasi sõidab just nimelt emotsionaalse vajaduse tõttu ehk siis sõidetakse just ja ainult sõidumõnu saamiseks. Siinkohal võivad olla meie vajadused väga erinevad, ühed vajavad pikemaid distantse, et olla rahul, teistele aga piisab paarist kilomeetrist, et tunda ennast tsiklimehena. Ja ilmselt on ka selliseid, kes ei peagi vajalikuks sõitmist, vaid tahavad lihtsalt kuuluda nn tsiklimeeste seltskonda ja lihtsalt ennast eksponeerida.
Mida arvad sina?
Täpsustuseks!
Ma ei tahtnud korrata juba eelnevalt olnud teemat kes kui palju sõidab lõbupärast ja kes praktilistel kaalutlustel. Küsimus pigem sedapidi et kas sõidad sellepärast, et pakub naudingut või ei ole sul valikut. Kui sa teed oma praktilised sõidud sellepärast motikaga, et see pakub sulle rahuldust, siis läheb see rubriiki sõidunauding.
Viimati muutis Õnnekas, 29 Juul 2007, 13:07, muudetud 2 korda kokku.

Siller
Tsikkel: Rattatu

Lugemata postitus Postitas Siller »

Endal on tsikkel nii praktiliseks vajaduseks, kui ka sõidumõnu jaoks. Nii et võiksid lisada ka selle variandi küsitlusse.

Paremat,
Siller
Kasutaja avatar

HeitiKender

Lugemata postitus Postitas HeitiKender »

Üks motoringraja maailmameister on nii öelnud: "ega mulle tegelikult ei meeldigi tsikliga sõita. Aga mulle meeldib teisi kutte võita. Ja see on üks ala kus ma saan seda teha." :)

Panthera
Tsikkel: Honda

Lugemata postitus Postitas Panthera »

Sõidumõnu võrdub minu jaoks vabaduse tundega ....
Kasutaja avatar

ht99

Lugemata postitus Postitas ht99 »

Hetkel on minu sõidumõte saada sõidumõnu, kunagi kui load saan siis ka arvatavasti muutub asi ka praktiliseks.
Kasutaja avatar

bash
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bash »

E-R Praktiline sõiduk. R-P hobi- ja sõidumõnuallikas.
Just enjoy ... nothing less, nothing more

Credo

Lugemata postitus Postitas Credo »

mnjah, hakkasin just mõtlema, millal viimati autoga sõitsin. see oli vist oma 10 päeva tagasi ning siis ka 4 km, sest tsikliga ei saanud nii suurt kasti vedada.
seega praktiline vajadus. sinna juurde veel siis lisaks kõik muud asjaolud, miks inimesed tsiklitega sõidavad.

ahjaa... õnnekas, võta küsitluses "Soov olla tsikklimeeste seltskonnas" see üks üleliigne K täht ka ära. s**t grammatika lihtsalt riivab rämedalt silma :)

loomha

Lugemata postitus Postitas loomha »

E-R sõidumõnu + praktiline sõit.
R-P mõnusõit.

Zidist

Lugemata postitus Postitas Zidist »

Tavaliselt kasutan tsiklit lõbusõidukiks kuid tuleb ka ette praktilist kasutamist.
Kasutaja avatar

-MeltDown-

Lugemata postitus Postitas -MeltDown- »

Suhtelizelt praktiline ese minujaoks, niisama sõitmas käin üldiselt väga vähe sest sõidumõnu saan kätte praktilistest sõitudest :)
Äigrumäe MC :)

rallitaja

Lugemata postitus Postitas rallitaja »

sõidan siis kui vaja (ehk siis, kui jala pikk maa minna või teistmoodi ei saa). Seda sellepärast, et vanust vähevõitu ja vahelejäämise riski ei taha võtta. Eelistan oma nime mitte politseile näidata, niigi on seda juba mingil määral tehtud. Igapäevasõitudeks üritan võrri ehitada. Siis jääb tsikkel pühapäevamasinaks, millega rahulikult kulgeda. Niikuinii meeldib rohkem ehitada, otsest vajadust sõiduki järele ei ole (vene masin niigi remondirõõm :) ). Aga ehitada on ka tore, saab pärast katsetada jne. Seega... Otsest sõidu mõtet ei olegi, põhiliselt sõidan katsetamise pärast. Aga kui vaja kuhugile minna, siis transport. Ja muidugi on motikaga palju ehtsam sõita, kui autodes loksuda, seega hääletasin sõidumõnu poolt.

LendavHollandlane

mõnu mis mõnu

Lugemata postitus Postitas LendavHollandlane »

Sõidan et sõidumõnu tunda ja et naisi hullutada
Kasutaja avatar

h0lger
Tsikkel: roheline
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 30 korda

Lugemata postitus Postitas h0lger »

põhiliselt sõidu mõnu aga ka praktiline vajadus(siis ei sõltu teistest= :D
Kasutaja avatar

Magimees
Tsikkel: Aprilia Shiver 750cc

Lugemata postitus Postitas Magimees »

Põhiline on sõidumõnu.... teiseks on praktiline vajadus (iga päev tööle ja tagasi)
Võrr-> Stella 50cc -> Moskva 125cc ->Dirt bike 110cc ->Kawasaki KMX 125cc -> Aprilia Shiver 750 cc

Raiducii

Lugemata postitus Postitas Raiducii »

sõidumõnu muidugi! Kuigi on ka auto olemas, tahan vahest sõita motikaga. See on eriline ja mulle meeldib see!!! Puhas sõidumõnu :wink:
Kasutaja avatar

piret

Lugemata postitus Postitas piret »

Panthera kirjutas:
sry, OT
ma tõesti loodan, et see oli iroonia.
Vahest sõidan ja teen asju.

Panthera
Tsikkel: Honda

Lugemata postitus Postitas Panthera »

piret kirjutas:
Panthera kirjutas:
sry, OT
ma tõesti loodan, et see oli iroonia.
Miks iroonia ? :lol:
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Ma arvan, et nii mõnigi praktilise külje hääletaja oleks ehk pidanud hääle sõidumõnule andma. Miks? Sest ilmselt sõidumõnu tõttu valitakse auto kõrvalt hoopis tsikkel oma praktilise sõidu tegemiseks. Töö ja lõbu koos....
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Teema algataja
Õnnekas
Kontakt:

spinna kirjutas:
Ma arvan, et nii mõnigi praktilise külje hääletaja oleks ehk pidanud hääle sõidumõnule andma. Miks? Sest ilmselt sõidumõnu tõttu valitakse auto kõrvalt hoopis tsikkel oma praktilise sõidu tegemiseks. Töö ja lõbu koos....
Vot! Spinna tabas kohe kümnesse. Sõidumõnu ongi see, mis paneb suvel auto seisma ja motika liikuma. Meie kliimas ei saa olla aastaringselt 100% tsiklimees aga kui ilm lubab, siis on valik lihtne - tsikkel. :D

VTR

Lugemata postitus Postitas VTR »

loomha kirjutas:
E-R sõidumõnu + praktiline sõit.
R-P mõnusõit.
peale seda kui sai tsikkel osta on auto jäänud ikka tugevalt igapäevasõitudest kõrvale.Kaif on ka sõita tsikliga ekstreemsetes oludes ja oma oskusi proovile panna ,nagu eile Jõgeva treffilt ära tulles,kui jäin lausvihma meelevalda.Väga nõus ühe kommenteerijaga - see on vabadus !!
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Nagu sai mainitud ühes teises teemas - pole autot...
Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

Teema algataja
Õnnekas
Kontakt:

Primo kirjutas:
Nagu sai mainitud ühes teises teemas - pole autot...
Aga kuidas sa talve üle elad? :D
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Ühistransport ja 2 jalga
Challenge the Adventure.Ride The World

Inxx

Lugemata postitus Postitas Inxx »

puhas nauding :D

Elessar

Lugemata postitus Postitas Elessar »

Õnnekas kirjutas:
spinna kirjutas:
Vot! Spinna tabas kohe kümnesse. Sõidumõnu ongi see, mis paneb suvel auto seisma ja motika liikuma. Meie kliimas ei saa olla aastaringselt 100% tsiklimees aga kui ilm lubab, siis on valik lihtne - tsikkel. :D
Et siis praktilise vajaduse poolele ei saagi häält anda? Või kui saab, siis ehk seletaksite täpsemalt lahti, mis kriteeriumitele vastab see päris praktline sõit?
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 381 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

praktilisust on minu arust asja juures üsnagi vähe.
kiireid lühikesi otsi tehes, arvestades enda riietumist jms asju, ei võida ajas, võrreldes autoga, suurt midagi. kui sa tõesti pead päev läbi aga sõeluma mööda meie liiklust, eirates palju reegleid ja ronides koguaeg igal pool ette, siis tõesti on asi praktiline, kuna jõuad oma asjad kiiremini tehtud. aga kõikidel pole selline töö, mille juures tsikkel selle praktiliseks teeks.

mina olen siin kuskil kahe asja vahepeal. mõnikord on praktiline, mõnikord mitte. enamuse ajast sõidan vist ikkagi ajaviiteks...
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Elessar kirjutas:
Et siis praktilise vajaduse poolele ei saagi häält anda? Või kui saab, siis ehk seletaksite täpsemalt lahti, mis kriteeriumitele vastab see päris praktline sõit?
Saab ikka, Kui käid näiteks tsikliga tööl, aga ei langeta valikut tsikli kasuks seetõttu, et tsikliga sõitmist nautida vaid seetõttu, et millegiga on vaja tööle jõuda. jne jne jne Ühesõnaga, kui sõidurõõm ei ole motiiviks.
Suzuki GSX 750 Inazuma

Hitchiker
Tsikkel: suzuki gsr600

Lugemata postitus Postitas Hitchiker »

No mehed mis te keerutate, selge ju , et iga mees salamisi tahab oma "paha poisi" ja mootorratturi imago abil rohkem nikku saada :D
Telefon 56681119
lisavarustuseks GSR600
Kasutaja avatar

Villem
Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas Villem »

Hitchiker kirjutas:
No mehed mis te keerutate, selge ju , et iga mees salamisi tahab oma "paha poisi" ja mootorratturi imago abil rohkem nikku saada :D
Ehk siis praktiline vajadus :lol:

Ise sõidan sõidumõnu pärast... no eks väheke ka praktilise vajaduse poolest :lol:
Terv,
Villem aka Villu aka Madis :)

polecat
Tsikkel: Yamaha XJ 600s

Lugemata postitus Postitas polecat »

Hitchikerile vist meeldib natuke elevust tekitada. Minu arvates on ikka sõidunauding see, mis sunnib sõitma, mitte sugukihk. Muidugi mida mina võhik sellest nii väga tean. Aga nii palju kui on inimesi on ka erinevaid arvamusi ja vajadusi :twisted:
kui sul on ükskõik kus sa oled, siis ei saa sa ära eksida ;)
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”