Sidesüsteemid mootorrattal

Kasutaja avatar

spinna
Postitusi: 3010
Liitunud: 02 Veebr 2004, 19:32
Asukoht: Saaremaa

Lugemata postitus Postitas spinna »

Võhikuna tunneks veel huvi :

Kui meresides on näiteks kindlad reeglid, kuidas kedagi eetrisse kutsuda, mis kanalitel lobiseda jne, siis kuidas asi näeb välja lällärisides?
Näiteks : Mereside - näen mingit laeva tulemas, vaatan binokliga, külje peal on nimi Õng. Kui soovin temaga rääkida siis kasutan väljakutsekanalit 16 ( sellel kanalil lobisema jääda ei tohi ) ja ütlen : " õng, õng, spinna ( over). Varsti kuulen vastu "spinna, spinna, õng, üksteist ( over), nüüd lülitun ümber kanalile 11 ja ilmselt teeb õng samal ajal sama, lülitunud nüüd juba suvalisele lobakanalile näiteks 11 ütlen uuesti , "õng, õng, spinna ( over)". Sellele tuleb tavaliselt vastus "õng kuuldel, räägi, ( over)". Ja lähebki kordamööda jutuks, kuni asi aetud. Lõpetamiseks ütlen näiteks " Aitäh, head teed, side lõpp, kuusteist"
õng vastab " Võta heaks, side lõpp, kuusteist" ja mõlemad lülituvad tagasi kanalile 16, kuhu aparatuur jääbki "valveolekusse".

Nüüd aga, olen näiteks tsikliga Jõgeva vahel ja näen mingit tsiklivenda vuramas. Mõtlen, et äkki on Puhh. Mis edasi saab??? Hõikan : "Puhh, sina või?" ? Kirjeldate äkki enamvähem, kuidas see värk ikka käib. Või kuidas käituksite sellises olukorras näiteks.


PS - vanasti öeldi veel nii : "Morda, Morda..... Ja kirpitsh.....Pridu na passadku!" :P
Suzuki GSX 750 Inazuma

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”