EMV 3 etapp rinkas

Kasutaja avatar

Erkki
Postitusi: 111
Liitunud: 29 Okt 2005, 16:34
Tsikkel: Aprilia RSV 1000 R
Asukoht: tallinn

Re: EMV 3 etapp rinkas

Lugemata postitus Postitas Erkki »

franz125

Noh jah, kirjas võib olla ju nii mõndagi :D mina isiklikult ei ole näinud/kuulnud ühtegi instruktaazi, vähemalt sellel ajal kui ma võidu sõidsin va. võistluseelne nö. drivers meeting.

  • Sinine lipp ei ole mingi informatiivne lipp, sama hästi võib kohtunik sulle oma karupoega lehvitada infoks, et vaata mis mul on :D . Sinine lipp on märguande lipp mida näidatakse kui tagant läheneb suuremal kiirusel sõitja(d) (seda siis üldiselt mahajääjatele kes hakkavad nö ringiga saama)
  • Seisev sinine lipp: kiiremad hakkavad lähemale jõudma (vahe umbes paarkümmendmeetrit), ära takista kiiremaid ehk ideaaltrajektoorilt tuleb maha ronida
  • Sinine lehviv lipp: kiiremad on mööda sõitmas (möödasõitu alustanud), takistada ei tohi.
    Ehk siis sinise lipuga käivad kaasas sõitja kohustused.
    ...sinist lippu tohib ka siis näidata kui näiteks esimene plokib liigselt möödumist ja ei sõida nö. puhast võidusõitu aga see on juba peakohtuniku pädevuses seda otsustada.

Ehk siis sinise lipu nägemisel tuleb veenduda, et kiiremad sinust mööda saavad ilma, et nad oma sõidujoont (oluliselt) muutma peaksid.

  • Sinise lipu eiramisega võib kaasneda otsus "must lipp" ehk siis kohene pit lane´le sõitmine ja "disqualified" mis on minu meelest väga mõistlik arvestades seda mis toimub.

...punakollane (triibuline) lipp on näiteks informatiivne mis siis näitab, et rajalõik on libe/ohtlik aga kohustusi see sõitjale ei pane.

Vähemasti puusalt paugutades peaks see nii olema :)

Sellessuhtes on hea vaadata kõrgetasemeliseid võidusõite kus reeglid on kõigile ühiselt mõistetavad. Kiirused ja tase on oluliselt suuremad aga sõit on ohutum mis nagu peakski olema asja point, et inimesed kes valdavalt oma initsiatiivist asjaga tegelevad saaksid ohutult ja turvaliselt võidu sõita mitte reanimobiiliga.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kiirendus ja rinka”