Tsikliga eramaal
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 797
- Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
- Tänatud: 9 korda
Tsikliga eramaal
Erci kirjutas:Huvitav lugemine. Omal ka plaanis Eestile maksimaalne ring peale teha, kuid olen arvestanud, et korralikult tehes läheb 5-7 päeva. Eratee silt on ju vaid informeeriv teave ja ei takista edasi sõitmast. Kui maaomanik ei soovi, et sisse sõidetaks peab seal olema LS vastav liiklusmärk ees (mitte see väike).
Peab sind kahjuks kurvastama, vist. Kui ma nüüd õigesti oskan säädustest aru saada, siis juhul kui see tee ongi era omandis, ei tohi sinna mootorsõidukiga mitte minna ilma maaomaniku loata. Keelumärgi puudumist aga mootorsõiduki puhul loa andmiseks ei loeta. Lisaks veel on enamus pinnasteid eramaadel (riigi maal oli neid vist kokku vaid 32km jagu)
Keskkonnaseadustik:
§ 32. Võõral maatükil viibimine
(1) Teise isiku omandis oleval maatükil (edaspidi võõras maatükk) võib viibida üksnes omaniku loal.
(2) Luba viibida võõral maatükil, välja arvatud õuemaal, eeldatakse olevat, kui omanik ei ole maatükki piiranud või tähistanud viisil, millest ilmneb tahe piirata võõraste viibimist maatükil, või kui tahe piirata viibimist ei ilmne muudest asjaoludest.
(21) Käesoleva paragrahvi lõikes 2 nimetatud loa olemasolu ei eeldata mootor- või maastikusõidukiga võõral maatükil viibimise puhul.
[RT I, 04.03.2015, 1 – jõust. 14.03.2015]
Teema sai algguse siit
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=3 ... 30#p726677Villem aka Villu aka Madis

-
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 36 korda
Re: Tsikliga eramaal
Eramaa ja eratee sildid on muarust erinevad asjad. Ma olen lähtunud, et kui on eramaa silt, siis tee ei pruugi veel era olla, lihtsalt teed ümbritsev maa on eraomandis. Eratee silt siis eeldaks luba sellele teele sõitmiseks(kui on vastav keelumärk juures). Kusjuures tore on vaadata, kuidas neid telliskivi märke on ilma igasugu lisatahvlita paigaldatud, ehk siis teemanik ise ka ei tohiks sealt läbi sõita :p
-
- Tsikkel: KTM 1190 Adventure R
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 31 korda
Mnjaa. Eks neid seadusi mis eraomandit puudutavad on mitmeid. Kuid kuna tegemist on teega, siis ma arvan, et seda puudutav lähim seadus on liiklusseadus (teeseadust enam ei ole).
Kuna on tee, siis seal toimuvat reguleeritakse liiklusmärkidega. Erateel sõitmise keelumärgid ju standardis täitsa olemas (liiklusmärgid 311b - 311d). Pole ju raske sellist märki panna...
Mu point selles, et igasugune aialipile kirjutatud info (mittestandartne suurus ja vorm) ei ole liiklejale kohustuslik.
Eks lõpliku tõe selgitavad juristid vs kohtunikud.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 2008 korda
- Tänatud: 596 korda
Spoiler
Villem kirjutas:Erci kirjutas:Huvitav lugemine. Omal ka plaanis Eestile maksimaalne ring peale teha, kuid olen arvestanud, et korralikult tehes läheb 5-7 päeva. Eratee silt on ju vaid informeeriv teave ja ei takista edasi sõitmast. Kui maaomanik ei soovi, et sisse sõidetaks peab seal olema LS vastav liiklusmärk ees (mitte see väike).
Peab sind kahjuks kurvastama, vist. Kui ma nüüd õigesti oskan säädustest aru saada, siis juhul kui see tee ongi era omandis, ei tohi sinna mootorsõidukiga mitte minna ilma maaomaniku loata. Keelumärgi puudumist aga mootorsõiduki puhul loa andmiseks ei loeta. Lisaks veel on enamus pinnasteid eramaadel (riigi maal oli neid vist kokku vaid 32km jagu)
Keskkonnaseadustik:
§ 32. Võõral maatükil viibimine(1) Teise isiku omandis oleval maatükil (edaspidi võõras maatükk) võib viibida üksnes omaniku loal.
(2) Luba viibida võõral maatükil, välja arvatud õuemaal, eeldatakse olevat, kui omanik ei ole maatükki piiranud või tähistanud viisil, millest ilmneb tahe piirata võõraste viibimist maatükil, või kui tahe piirata viibimist ei ilmne muudest asjaoludest.
(21) Käesoleva paragrahvi lõikes 2 nimetatud loa olemasolu ei eeldata mootor- või maastikusõidukiga võõral maatükil viibimise puhul.
[RT I, 04.03.2015, 1 – jõust. 14.03.2015]
Kuna on omalgi vajadus reguleerida eramaal liklemist,siis ikkagi ainult liiklus märgid on need millest peab juhinduma,kui seal on olemas tee.Vastav keelumärk+ lisatahvel,kellele on lubatud.Muidu ei tohi ka omanik ise sõita.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.