Sõiduvarustus: vihmariided → Re: Sõiduvarustuse kiitmine/kirumine.

Kasutaja avatar

oojamaa
Postitusi: 133
Liitunud: 10 Sept 2012, 22:53
Tsikkel: Honda Varadero XL1000V '07
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 28 korda
Tänatud: 24 korda
Kontakt:

Re: Sõiduvarustuse kiitmine/kirumine.

Lugemata postitus Postitas oojamaa »

Moonikas kirjutas:

Difi kombe sai ostetud aastal 2012 ja kasutatud alla 10 korra. Pärnu selle aasta hooaja avamisel sai vihma päris korralikult ja Difi lasi ikka vingelt vihma läbi. Sai pärast uuritud ja vahitud vastu valgust, kõik õmblused on teibitud ja ühtegi auku ei leidnud aga leke just tagumiku all oli võimas. Ei tea, kas vesi tuleb tuule ja õhu survel äkki mööda sääri üles või on paari aastaga asi lihtsalt vananenud ja peab uue hankima.

Sarnane kogemus Motodepoost ostetud DiFi Delta vihmapükstega. Küll aga põhjalikul uurmisel avastasin, et pükse vastu valgust vaadates on siiski näha, et jalgade vahelt, teibitud õmbluste kõrvalt on pragunenud pükste sisemine "kummist kiht". Vastu valgust on seda näha siis, kui pükste õmbluste kõrvalt pükse natukene painutada ja erineva nurga alt vaadata. Alguses ei saanud isegi aru, et kust see vesi saab läbi tulla. Enamuse ajast püksid seisnud kapis ja oodanud vihmast ilma. Reaalset kasutust mitte just väga palju saanud.

Sõites jookseb vihmavesi mööda jopet alla paagi juurde sadula peale ning sealt omakorda nendest väikestest õmbluse kõrval olevatest pragudest immitseb vesi läbi. Hooaja alguse Tallinn -> Pärnu vihmasajus sõidetud teekonna järel oli tagumik samuti läbimärg.

Kuna vee läbi immitsemise probleem oli antud pükstel ka varasemalt teada, siis enne Pärnusse minemist katsetasin, kas leevendust võib pakkuda see, kui töödelda pükste jalgevahe ja tagumiku osa aerosooliga, mis on mõeldud telkide/matkavarustuse veekindlaks muutmiseks. Ei olnud ka sellest abi.

Kui juba DiFi vihmariiete peale jutt läks.
Koos pükstega sai ostetud Motodepoost ka DiFi Seismo vihmajope. Senini peab vapralt vastu. Koos pükstega on nad koos kapis vihmast ilma oodanud ning viimane vihmas sõit hooaja avamisele ja tagasi jättis vähemalt ülakeha kuivaks. Püksid minetasid oma veekindluse oluliselt varem.

Koos DiFi püste ja jopega sai soetatud ka DiFi Typhoon kindakatted. Need lagunesid sõrmede vahelt umbes teisel kasutuskorral. Sõrmede vaheline "õmblus/sulatus" tuli lihtsalt lahti. Teel olles parandasin halli MacGyveri teibiga, kuid nende kinnaste kasutamine ei ole suurem asi mugavus. Suured ja kohmakad.

DiFi Dry saapakatted tegid oma tööd hästi, kuid nendega muru peale väga ei soovita minna. Tald on täiesti sile ning vihmaga väga väga libe. Paar korda kasutasin nahast saabastega. Tõmbasin nad teibiga kõvemini ümber saapa kinni, sest kumm, mis hoiab DiFi Dry kattesaapa äärt ümber jala, ei olnud just kõige tugevam ja tahtis pidevalt alla vajuda. Peale Gore-Tex membraaniga saabaste kasutusele võttu ei ole DiFi Dry'd enam kasutanud.



Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”