Räägiks kiivri- ja seikluskaameratest

Kasutaja avatar

shortcut
Postitusi: 123
Liitunud: 30 Apr 2012, 17:28
Tsikkel: HD FXDWG
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 26 korda
Tänatud: 18 korda

Re: Räägiks kiivri- ja seikluskaameratest

Lugemata postitus Postitas shortcut »

Kirjutan siia väikese review Garmin Virbist ja enda kogemustest selle kaameraga.
Olen nüüd 2 aastat kasutanud Garmin Virb baas mudelit (see mis näeb välja nagu Elite kuid ilma naviga ühendamise võimaluseta ja muude ägedusteta).

Minu tähelepanekud.

Miinused

  • 1080p 30fps jääb nõrgaks, kui sõidad suurematel kiirustel siis oleks vaja ikkagi rohkem kaadreid ühte sekundisse mahutada, et pilt jääks teravamaks.

  • 720p 60fps on juba hea, kuid 720p on juba suhteliselt iganenud formaat ning tänapäeval peaks minimaalselt olema 1080p (minu arvates).

  • Varjude/tumedamate alade kompenseerimine käib ebaühtlaselt ehk kui sõidad näiteks varjus ning kaadrisse mahub kenasti ka ilus päikeseline taevas siis see taevas saab liiga palju üle valgustatud (overexposure) - puudub dünaamiline valguse kompenseerimine.

  • Built-in mikrofon on nõrk ning ainukene viis parema heli saamiseks on kasutada eraldi mikrofoni, mis suunata kiivrisse kus on tuulevaiksem.

  • Eelmisest punktist tulenevalt - et kasutada eraldi mikrofoni on vaja osta juurde mini USB to AUX veider ülemineku juhe (saadaval vaid Garmini poest).

Plussid

  • Töökindel kui kurat - pole ühtegi probleemi olnud ning kaamera on saanud tõsiselt karmi kasutust

  • Veekindel - pole vaja juurde osta eraldi ümbrist. Olen testinud paduvihmas, basseinis ja isegi Atlandi ookeanis.

  • Salvestuse suur on/off nupp - see on ilmselt kõige parem lahendus selle kaamera puhul. Pole vaja mingisugust eraldi pulti ja peenhäälestust kuskilt lenksu pealt puldiga teha. Ülimalt mugav ja ohutu.

  • Põrutuskindel - see kaamera on tõesti põrutuskindel, olen seda mitte tahtlikult saanud testida ja müts maha Garminile.

  • Aku kestus on suurepärane. Tal on suur aku ja monochrome display, mis tarbib vähe voolu (display võib olla mõnele inimesele miinuseks).

Kuna tegemist on tänaseks juba vana mudeliga ning vaevalt keegi seda ostma hakkab siis võtaksin paari lausega kokku ka minu õppimised ja mida ma vaataksin uue kaamera puhul.

Kindlasti peaks olema võimalus minimaalselt salvestada 1080p 60fps videot (paremal juhul 1440p) - kiirema sõidu puhul on see pilt tõesti teravam.
Hea valgus dünaamika, et tumedamate alade kompenseerimine ei käiks heledamate alade ülevalgustamisega. Samuti ka see, et hämaras suudaks kaamera piisavalt kompenseerida ilma suurema pildi kvaliteedi kaota. Senini olen pannud tähele, et sellistele karmidele kriteeriumitele täna suudab kenasti vastu astuda vaid GoPro4 (silver/black), teistel on alati ühest või teises aspektis midagi vajaka jäänud. Muljet on mulle avaldanud ka Drift Ghost-S ja Sony AS100 (jt selle seeria kangemad kaamerad).

Kavasaki GPZ900R
Honda Transalp 650
Honda Dominator
Suzuki DRZ400
Harley-Davidson FXDWG

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”