Saksamaalt uut mootorratast tooma. → Re: Saksamaalt uut ratast tooma.


eetarga
Postitusi: 778
Liitunud: 21 Mai 2013, 17:33
Tsikkel: Cagiva GC, Aprilia Tuareg
Asukoht: Viitina
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 83 korda
Kontakt:

Re: Saksamaalt uut ratast tooma.

Lugemata postitus Postitas eetarga »

Veidi segane küsimus, aga püüan vastata.

Tehniline ülevaatus on, või ei ole olemas - nii nagu Eestis. Kui soovid ostetud tsikliga Saksast koju sõita, siis sa pead ekspordinumbrid või lühiajalised numbrid (5 päeva kehtivusaeg) võtma. Mõlemad numbrid eeldavad mingil määral kehtivat tehno-ülevaatust. On osaliselt maavalitsused, kes annavad ekspordinumbrid ka siis välja kui ülevaatus puudub aga üks enam vähem pädev inimene (samas ametis) või ülevaatuspunktis heidab pilgu peale - ja siis on kontroll mitte nii range nagu tavaliselt.

Samuti - kui maavalitsus lubab seda, saavad teatud moto-kaupmehed sul tsikli ilma ülevaatuseta müüa, aga kinnitavad eraldi paberi peale, et tsikkel vastab nõuetele - ja maavalitsus väljastab eksportnumbrid selle alusel. Kindlustusdokumentid ei ole ka nii olulised, sest registreerimistoiming toimib ainult, kui on varem kindlustuse omandamine tagatud.

Eraisikud ei saa seda teha.

Kõige tähtsam ostjale, kes hoiab tsiklidokumentid (Saksa restreerimistunnistus a plus b osa) näppude vahel, tema on vaieldamatu tsikli omanik.
Võtmed, tsikkel, hooldusraamatad, kasutusjuhend ja kõik pudi/padi ei ole sinu omanduses, kui mainitud dokumentid ei liigu samaaegselt käest kätte.
WTF on ostu-müügi leping? Seda nõuab ainult Eesti maanteeamet ( ja võibolla mingi "oldschool"-müüa või mingi ülinõudlik tädi, kes on ajast maha jäänud sealt maavalitsuses).

Ei ole nii suur ime, kui tsikkel oli viimased 10 aastat registreeritud ja kindlustatud, aga ülevaatus puudub juba x aastat. Saksa omanik hoiab lihtsalt tsikkel registris, sest riiklik maks ja kindlustussummad on tema jaoks mitte nii oluline, aga ülevaatusesse ei viitsi mina - ja sõita ei taha.

Heilige Mutter von der gesegneten Beschleunigung, verlaß' uns jetzt nicht!

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Teenused ja abi”