2018. Mida kõrgem palk, seda suurem trahv.

Kasutaja avatar

M.T.
Postitusi: 2430
Liitunud: 23 Aug 2011, 17:12
Tsikkel: -
Tänanud: 156 korda
Tänatud: 335 korda

Re: 2018. Mida kõrgem palk, seda suurem trahv.

Lugemata postitus Postitas M.T. »

Miks arvestatakse ainult seda, et kui inimesel on keskmisest kõrgem palk, siis peab ka tema trahvisumma olema keskmist palka saavast indiviidist X korda suurem? Ainus põhjendus on see, et võrdne trahvisumma karistab esimest vähem kui teist. Ehk põhiline eesmärk on karistamine. Aga võtaks mõne aspekti veel arvesse äkki. Näiteks, no ütleme siis Rikkur, ületab oma Porsche 911 roolis TLN-Pärnu trassil ilusa ilma ja hea nähtavuse korral kiirust ca +40km/h. Ametlik palk suur ja trahvi väänatakse tuhandetes. Sama olukord ja rikkujaks suvaline alampalgaline oma tehniliselt nibin-nabin ülevaatuse läbinud 20+ aastat vana autorondiga. Et see alampalgaline saaks sama suure summa trahvi, peaks ta sõitma siis ca 200-ga? Kumb nüüd suuremat ohtu kujutab sellisel juhul? Isegi samasuguste kiiruste juures on Rikkur tunduvalt väiksem ohuallikas, sest tema auto pidurdusmaa on näiteks 100-ga sõites u. 30m, aga see 20+ aastat vana aparaat vajab selleks 2x pikemat maad ehk ootamatult teele jooksnud marjulise või kelle iganes tapaks vaesem mees tunduvalt suurema tõenäosusega. Miks krt selline asjaolu seal mäe otsas istujatele oluline pole? (togi)
Kui statistikat vaadata, siis kes meil sarihuligaanidest või eriti suure rikkumise korda saatnutest enamiku moodustavad?

Ja need kes arvavad, et trahvisumma peaks kindlasti olema sissetulekuga seotud, siis ausalt, ma soovitan teil elus rohkem vaeva näha ja omale piisavalt tasuv töökoht leida, siis on ehk seda madalalaubalist kadedust vähem. See, et mõni pole viitsinud elus vaeva näha, koolis käia, edasi püüelda jne., ei tähenda, et need kes on, peaks kõikide asjade eest rohkem maksma. Niigi maksavad summaarselt rohkem makse, aga kas see annab ka neile seetõttu rohkem privileege? Et tervishoiu järjekorras saavad nad ettepoole võrreldes keskmise palga omadega või maanteel sõites peavad keskmise palga omad neile teed andma, sest nad ju panustanud maksude näol rohkem riigi infrastruktuuri jne. Ei ole ju selliseid privileege. Siis millise loogika järgi peaks nende maksumäärad veel kõrgemad olema? Äkki peaks KM ka neil suurem olema?

Trahv, karistus või kuidas iganes seda nimetada, peaks olema vastavuses sellega kui suur oht või kahju sellega ühiskonnale tekitati. Ja kui ei jõua maksta, siis lähed istud natuke aega kusagil sunnitööl, kuni summa täis on. Tegelt teatud rikkumiste puhul peakski selline karistus olema, siis paneb kõiki ühtmoodi mõtlema ja pole vahet kas saad miinimumi või 10tuh kuus.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”