2018. Mida kõrgem palk, seda suurem trahv.


Ardilla
Postitusi: 1154
Liitunud: 30 Apr 2013, 22:14
Tänanud: 66 korda
Tänatud: 71 korda

Re: 2018. Mida kõrgem palk, seda suurem trahv.

Lugemata postitus Postitas Ardilla »

http://www.ohtuleht.ee/782893/miks-ta-k ... i-juhtunud Refereerin siis:

Tüüp oli 3 korda jokkis peaga vahele jäänud. Sai tingimisi, jalavõru ja kolmas kord ei olnud joove kriminaalne aga sai aasta pluss reaalse. Ja naisterahvas ahastab, et miks nii karm karistus.

Muidugi kurvaks teeb asja see, et tal tütar jäi kolmeaastaselt auto alla. Laps oli autode vahele jooksnud ja seal autolt läägi saanud. Ja see kes alla ajas ei olevat saanud karistada olgugi, et ületas vädetavalt oluliselt kiirust.

REFEREERIN:

"Ma ei õigusta teda, aga võib-olla vaatan tõesti tema tegudele veidi läbi sõrmede, sest ta oli mu ainuke tugi, kui matsin tütre ja ema. Ta on mulle nii kallis inimene," räägib naine, kelle elukaaslane pandi vangi päras kolmandat korda purjus peaga autoroolist tabamist.

Esimest korda karistas kohus kerges alkoholijoobes ja juhtimisõiguseta pensionäri Einot 2014. aasta augustis tingimisi nelja kuu pikkuse vangistusega. Kolmeaastasest katseajast ei jõudnud mööduda aastatki, kui kohus määras taas kriminaalse joobega roolist tabatud mehele 2015. aasta maikuus vangistuseks aasta ja 28 päeva. Kuid ikka ei saadetud Einot trellide taha, vaid karistus asendati 393 üldkasuliku töö tunniga, tähtajaks üks aasta. Ta sai ka trahve ja oli pool aastat kodus elektroonilise valve all.

Sama aasta septembrikuus, neli kuud pärast elektroonilise valve alt vabastamist, tabas aga politsei mehe kolmandat korda vindisena ja ilma juhtimisõiguseta autoroolist, kui ta kõrvaltänavalt garaažist autoga oma õue sõitis. Eino küll kahetses tehtut siiralt, kuid sellest ei piisanud – Tartu maakohus mõistis korduvalt joobnuna rooli istunud mehele liitkaristuseks üks aasta, üheksa kuud ja 29 päeva reaalset vangistust.

"Miks ta küll nii karmi karistuse sai, ühtegi õnnetust ju ei juhtunud! Mõrtsukad ja peksjad saavad tingimisi karistused, aga tema pannakse vangi," ohkab Eino elukaaslane Leila. Ometi teab just tema vaat et kõigist paremini, kui kergesti võib paljude inimeste elu hävitav traagiline õnnetus juhtuda siis, kui kõik on kõige paremas korras.

21 aastat tagasi läks Leila lasteaeda, käekõrval kolmeaastane tütar – punased sandaalid jalas ja lillekimp käes. Äkki rebis elevil tirts ema käes lahti ja jooksis sõiduteele.

Ühe auto eest õnnestus Leilal ta päästa, aga teisest suunast lubamatult kiiresti kihutanud autojuhi rataste eest ta oma last hoida ei suutnud. Väike Kätlin jäi küll ellu, kuid allapoole pead halvatuks. Nii elas ta 17 aastat haiglaseinte vahel, kuni suri 20aastaselt. Sellest on möödas neli aastat.

Nüüd siis minu küsimus. Mis vahet kui suure trahvi see vend saab? Ta võb kui hea inimene olla (siin artiklis kirjutati) aga selline inimene ei saa aru, et nii teha ei tohi. Siin tuleks ju ravile saata. Ma usun, et ta tuleb türmist välja ja toetadus sellele artiklile vana läheb jälle rooli ma kujutan ette et see tõenäosus võib olla väga kõrge.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”