Super laiad rehvid taga. Annab midagi reaalselt juurde ka?


will111
Postitusi: 5257
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 380 korda

Re: Super laiad rehvid taga. Annab midagi reaalselt juurde ka?

Lugemata postitus Postitas will111 »

suuremast kontaktpinnast on kasu teatud piirini, ja seegi on väga üheselt füüsikaseadustega seletatav. noh tegelikult seal on mängus lisaks pinna suurusele ja sellele rakenduvale jõule ka kolmas tegur, mis on selle konkreetse materjali hõõrdetegur nendel konkreetsetel tingimustel. kõva klots teatavasti ei kipu pidama sama hästi nagu miski ülipehme tatt, ja ülipehme tatt jälle ei suuda kuigi kaua "hõõrduda" vaid lahkub klubist jubeda tempoga.
raskel masinal on laiem rehv üldjuhul selle tõttu, et seal on massi, mis suuremat kontaktpinda "ära kasutada" suudab. samas, kui suuremat pidamist tingimata vaja ei ole siis pole vaja ka laiemat rehvi. isiklikult olen nii mõnelegi punkt a punkt b autole pannud alla kitsamaid rehve kui tehas ette näeb. kütusekulu on väiksem, rehvid ise odavamad ja tänaval sõites pole veel kohanud olukorda, kus liiga vähene grip oleks mingit olukorda põhjustanud

jalgrattale võiks ka panna alla idee poolest laiemat rehvi, ja kasutada isegi mingit jõhkrat "rinkasegu". aga kes vähegi loogiliselt mõtleb, saab aru miks sellist asja ei tehta :D asfaldil kurvi võtta muidugi saaks jubedamalt hästi, eeldusel, et vända ikka õigeltpoolt ülestõstad :lol:



Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”