Matk Venemaale, toit siit kaasa?


Hr.Nõel
Postitusi: 1447
Liitunud: 21 Okt 2005, 21:33
Tsikkel: Päris mitu...
Asukoht: Pärnu
Tänatud: 109 korda

Re: Matk Venemaale, toit siit kaasa?

Lugemata postitus Postitas Hr.Nõel »

Esiteks piiripunktis saab full parusski blanketid, mis tuleb ära täita, kui oled mootorsõidukiga. Mitte mingit inglise vms keelt blanketil. Mitte mingit muud keelt blanketil pole peale vene keele ja ei osata ka seal muud peale vene keele.

Uups. See on küll minu jaoks paras üllatus.
Aga olen Veneaegne. Ja sellest tulenevalt üritan igal võimalikul juhul "po Russki govorit". Et saaks seda keelt meelde tuletada mida sai 33 aastat tagasi kroonust tulles täiega puhtalt ja vabalt räägitud.
Nende paberitega on sellised lood, et kui lähed liiklusvahendiga esmakordselt, siis tuleb seal täita paber mis on... jahh Vene keelne. Peale selle veel lisaks masina deklar ka.
Aga seda viimast peaks saama enne kodus välja printida nii Vene, Inglise ja olen ka Saksa keelset näinud.
Olen selle deklari alati ette ära täitnud ( ja kindlasti Vene keeles)ja kaasa võtnud. Migratsiooni leht on vist ka Vene keelne.

Üleüldiselt võttes on selge, et Venes väljaspool suurlinnasid sinuga keegi eriti Inglist ei hakka rääkima. Sellega peab arvestama. Loogiline .

Toidu suhtes on sul õige jutt. Eks venelane käib ise ka ju meil ja Soomes piiri taga toiduaineid kõvasti ostmas. Kuigi on see nende jaoks suht kallis. Aga kvaliteet loeb.
Nagu ma eelmises kirjas ka ütlesin, et pole eriline pitsperse ja gurmaan reisil. Minu jaoks on Vene supermarketis pakutav täitsa Ok. Reisil olles üritan alati ka ühe sooja söögi päeval naha vahele ajada. Ja teeäärsed borsisupid ja blinsikud on täiega mind rahuldanud.

Nii et... Venemaa kutsub. Juba järgmine nv tsikliga sinnapoole.



Tel. +372 viiskuus 2158üksüks & noelamees@gmail.com

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”