Rattasoovitused esimeseks ostuks?

Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige
Postitusi: 3121
Liitunud: 30 Aug 2016, 12:52
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 484 korda
Tänatud: 579 korda

Re: Rattasoovitused esimeseks ostuks?

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

Macintosh kirjutas:
Madlobster kirjutas:

Kõige tähtsam on säilitada kaine meel ning mitte ühestki rattast kohe viimast välja pigistama hakata.

Tüüpiline on usk, et lenksuoperaatori heaks tööks piisab vaid "mõistusega võtmisest". Lõpetage oma vaesemehe soovitused ära. Ratast (vähemalt esimest) ei osteta sõitmaks till the wheels fall off. Esimene ratas on õppimiseks, tunnetuse saamiseks. Autokoolis ei õpita sõitma, seda tehakse esimsese tsikliga. Hea on, kui esimesel masinal pole looma jõudu - saab normaalselt vigu teha ja selle käigus õpib. Korralikult. Mõttetu on sõita õppimiseks rattaga, mille gaasi kunagi ei saa vabalt lahti rullida või mis veel hullem, sõitaja kardab seda. Ainult lihstameelsed väidavad, et nad on nii kõvad vennad, et nende mõistus juhib juba esimesel sõidul 1000cc tsikli gaasikäe tööd perfektselt.

Rahvusvahelist on universaalne soovitus (Googelda): esimene ratas 300-500cc; silindreid rohkem, kui üks ja vähem, kui neli. Otsi, näed, et selliseid soovitusi jagavad mehed, kel sadu tuhendeid kilomeetreid läbitud ja kelle juures käiakse sõitu õppimas.

Ära võta kõike enda järgi.
Esimene ratas 800cc vtec esimese päeva õhtuks julgesin jalarauad maha kallutada teisel päeval taga rattasse lasta ok see tuli küll kogemata :D. kuuga sai üle 4k km peale keeratud. Oleks ma väiksema asja ostnud oleks see mulle kahe päeva pärast mänguasjaks muutunud. Eelnev kogemus nulli lähedane.

Kuidas see soovitus vaesust või rikkust kajastab ei mõista kohe mitte? Inimesed on erinevad. Arvan ikkagi, et osta see, mis meeldib ja sõida nii, et tunned ennast kindlalt. Kõige hullem on algajal grupisõitu minna. No ei saa ju maha jääda :) Kui see arvamus mu vaeseks teeb siis sõu bi it

Edit: See rahvusvaheline soovitus sadu tuhandeid sõitnud meestelt ei ole üldsegi mitte halb või kuidagi paha. Aga kui palju on maailmas inimesi, kes on 40 aastaselt load teinud ostnud ratta, mis meeldib (40 aastasele ei meeldi reeglina 300cc) ja sõitnud ka oma sajad tuhanded. See ikkagi kõik taandub personaalsusele ning ühest ainsat ja õiget soovitust ei ole olemas.
Tegalikult kui oled mingisgi asendis kellegi jaoks arvamusliider siis ilmselgelt ei saa sa anda soovitust, et osta esimeseks rattaks busa :D kuigi sa võibolla sisimas mõtled, et sellega on ka reaalselt võimalik algajal sõita kui tal parema käe ja aju vaheline link katkema ei kipu.

Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”