Yamaha FZR 600R '95 projekt


Teema algataja
Lembit
Postitusi: 219
Liitunud: 15 Veebr 2017, 13:43
Tsikkel: Honda XR
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 83 korda

Re: Yamaha FZR 600R '95 projekt

Lugemata postitus Postitas Lembit »

Aeg on jälle peaaegu kuu võrra edasi nihkunud. Tempo võiks kiirem olla, aga elu küsib oma. Nüüd võiks vähe lõbusamini edasi minna, kuna üks põhitükk sai valmis.

Nimelt istme aluse toru kumera otsa saamine võttis nagu veidi kukalt kratsima. Kuna ühtegi paremat varianti välja ei mõelnud, siis proovisin selle vanaisade meetodil liivaga painutamise ära.
Kõigepealt tegin toru ühe otsa pimedaks. Siis sai toru ehituspoest hangitud liiva täis valatud ja hoolega tihedaks koputatud.
Teisele otsale keevitasin pimeda asemel M12 mutri, millest läbimineva poldiga sai liiva veel nats tihedamaks pressida ja ka painutuse käigus vaikselt peale kruttida, et ei tekiks valesse kohta tühimikke.
Vanarauakastist tuli välja üks BMW piduriketas, millele sai sobivast nelikandijupist stopper külge keevitatud ja kogu kompott mingi palgijuraka peale kinni kruvitud.
Edasi läks käiku tööriistarendist võetud gaasipõleti, mille väljaantavast võimsusest jagus üsna nibin-nabin 25x2 mm DOM toru punaseksajamiseks.
X korda põleti ja "painutuspingi" vahet käies valmiski esimeseks katsetuseks täitsa pädev kõverik.
Ei saanud päris 100% nii hea, kui oleks tahtnud - alguses ei tulnud paine väga ühtlane, lõpp oli juba parem. Kui peaks järgmist sellist kaart tegema hakkama, siis katsuks toru kuumutmiseks mingi parema meetodi välja mõelda.

torutood.jpg

Punktisin toru paari punktiga umbes sellesse kohta, kuhu ta tuleb.

IMG_0579.JPG

Paigaldasin juba mõnevõrra nuditud sabaaluse plastiku ja tegin visualiseerimiseks sadulale penoplastist pikenduse, millega tulevasest kujust pilti ette saada.
Plastikut on vaja muidugi veel hoolega lõikuda, aga ei tahtnud kohe liiga väikseks lõigata. Sadulatorust tahapoole jääv ots päris kindlasti sellise kujuga ei jää ja kogu plastik peab veel mingi ca 5 mm ettepoole ja 10 mm ülespoole liikuma.
Tundub, et vist peaks seda toru koos istmega paar cm lühemaks tegema...
Katsun mingi õigema kujuga tagaporika moodi asja leida, õigema kujuga sadulamulaazi teha ning veidi kaugemalt vaadata.

IMG_0580.JPG


Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorrattad ja projektipäevikud”