KTM 990 ADV ettevalmistamine pikemaks sõiduks


Teema algataja
ats30
Postitusi: 612
Liitunud: 11 Juul 2008, 21:05
Tsikkel: KTM 990 Adventure
Tänanud: 151 korda
Tänatud: 73 korda

Re: KTM 990 ADV ettevalmistamine pikemaks sõiduks

Lugemata postitus Postitas ats30 »

Veepuhastusseade tsiklile

Üks variant on sadula alla paigaldatud paak jätta hoopis vee jaoks. 8,5l on just selline kogus millega saab kahekesi hommikuse tualeti tehtud, ehk ka pudru keedetud ja nõud pestud. Poleks paha lisada väike pump et "kraan" pisut kõrgemale saada, näiteks lenksu peale, ei peaks põlvili maas hambaid pesema. Kuna paagi väljavõte on 5mm avaga, siis oleks pump tõenäoliselt vaja paaki sisse paigaldada. See muidugi väga lihtne ei ole. Aga ...

Siit edasi tekkis mõte et oleks boss omada ka miniatuurset veepuhastusseadet. Ideaalis sellist et pargid ratta mingi kraavi kaldale, viskad vooliku kraavi ja 10-15 min pärast on paak puhast vett täis. Peaks töötama elektriga, näiteks akupanga pealt. Tühikäigul mootoril tiksuda lastes kuumeneb soojema ilmaga kiiresti üle ja lihtsalt seisva mootoriga kurnab tõenäoliselt aku ära.

Kust leida sellist aparaati? Matkatarvete müüjad pakuvad erinevaid pudeleid, mida pressides saab klaasitäie vett. Aga 8l sel viisil toota on tiba tyytu ja tõenäoliselt ei hakkaks seda eriti kasutama. Nõudmised veepuhastusseadmele võiks olla järgmised: gabariitidelt võimalikult väike et tsiklile statsionaarselt kuhugi raami vahele paigaldada; Kaalult kuni 1kg, soovitavalt alla selle; tootlikkus ca 0,5-1 l/min; voolu tarbimine akupangale/tsikli el süsteemile sobiv.

Kokku siis 2 teemat-

  • tagasihoidliku pumba paigaldamine Rade paagile
    Veepuhastusseadme paigaldamine tsiklile

Veepuhastusseade oleks lihtsalt selline edev lisa, vaevalt et selle järgi väga suur vajadus kusagil tekib. Senine reisikogemus on näidanud et põhja pool reisides on looduses puhas vesi olemas ja lõunas on igal nurgal pudelivesi müügil. Aga pagan teab, äkki läheb tarvis ka. Pump oleks ehk isegi vajalikum. Käte ja näo loputamine lihtsa vaevaga ja omade jõududega on päris tore luksus.
Sellised mõtted :bsmile:

Edit: Kirjutamise käigus tekkis mõte et veepaagi elektrilise pumba asemel võiks ehk kasutada hoopis nn rõhupumpa. Midagi sellist nagu priimustel või aiapritsil. Kuidas töökindel lahendus võiks tekkida, peab veel mõtlema. Või hoopis nagunii kaasas olevat kompressorit kasutades?



Oleks ma tark, ma oleks vait.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorrattad ja projektipäevikud”