Mingit hea manomeetriga pumpa või muud trikki rehvirõhu sättimiseks?

Kasutaja avatar

Jesper
Postitusi: 2195
Liitunud: 12 Mär 2015, 07:03
Tänanud: 243 korda
Tänatud: 555 korda

Re: Mingit hea manomeetriga pumpa või muud trikki rehvirõhu sättimiseks?

Lugemata postitus Postitas Jesper »

Mina ei tea, mis kujul see vesi sinna rehvi sisse läheb või ei lähe, aga isiklikud kogemused näitavad et vähemalt autovõidusõidus on vahe ikka märgatavalt lämmastiku kasuks. Loomulikult paisub lämmastik ka, selleks mõõdetaksegi rehvide rõhkusid reeglina kuumalt, aga kui ma täitsin rehvi 1,6 peale, rõhk kuumalt on 2,1 ja ma tahan saada 2,0, siis järgmisesse lasen lämmastikku 1,5 ja ma tean et raudpolt on see nüüd kuumalt ka 2,0. Ja on ka järmine nädal sama protsessi korrates 2,0. Õhuga on see paras loto, mis seal parajasti on või ei ole. Lisaks kuumeneb lämmastikuga täidetud rehv vähem, st saab rohkem ringe sõita enne kui rehv "vedelaks" läheb.

Muidugi tänaval pole mingit vahet mis rõhk seal sees on, aga kui esimese ja viimase koha vahe on 5%, siis iga väike asi aitab. Usun, et tsiklivõidusõidus on ikka suht samamoodi need lood.

Mis puudutab tanklate manomeetreid, siis näiteks Peterburi tee Olerexis tähendas kaks nädalat tagasi näit 2bari tegelikult 3 bari - õnneks oli oma manomeeter kaasas. Mingi 0,1 pärast siia-sinna ma ei viitsiks kummardumagi hakata, aga no see on ikka natuke liig.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”