Peeglid inimese moodi paika?

Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige
Postitusi: 3121
Liitunud: 30 Aug 2016, 12:52
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 484 korda
Tänatud: 579 korda

Re: Peeglid inimese moodi paika?

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

Kui tahes head peeglid on jääb ikkagi mingi pimenurk. Olenevalt manöövrist on vaja visata pilk kõrvale (kerge pea pööre) Pea pööramine ei ole minu jaoks taha vaatamine vaid kõrvale ja tiba nurga alla taha poole (pimedasse nurka)

Saab hakkama, jah ilma piduriteta ilma sidurita, ilma summutita, ilma ... jne. Harjud ära (teed oma manöövreid ka teistmoodi N: ei rivistu kohe vaid sõidad mööda ja rivistud jms)

N: vasakpööre... mina olen harjunud vaatama peeglisse (nii auto kui tsikliga), et kas kõik nägid minu suunda ja, kas keegi tagapoolt ei ole hakanud tegema möödasõitu. Ei tule hetkel meelde, et keegi oleks kuid... (aga hirmus hea on viivitada pöördega sekund ja lasta mööda 160km/h kogu rivist mööda lajatav buumer või teine biker, sest ma nägin seda peeglist)
Ilma peeglita korralikuks taha vaatamiseks peaks laskma sidurikäe lahti ja keerama kogu keret. Aeg, mis kulub kere ja pea liigutamiseks, pildi fokusseerimiseks, töötlemiseks, tagasi keeramine uuesti fookus ning töötlemine ei saa kuidagi olla kiirem kui üks sekund (80km/h on see 22meetrit suht umbkaudset sõitu) ok mõnel +2sek teisel miinus nullkomaplapla (kelle pea keerab 91 kraadi koos ninaga, kellel 89 kraadi ilma ninata jne)

Miks siis õnnetusi ei juhtu kui nii ohtlik? Aga sellepärast, et enne ringi keeramist töötled sa ees nähtu ja su aju töötab sellel sekundil ennustaval režiimil, ehk ta ennustab, et kõik jätkavad liikumist samal suunal ja kiirusel. 99,99% juhul see nii sellel sekundil ongi (tõenäosusteooria, et just sinu keeramise momendil juhtub see, et keegi ees järsult pidurdab millegi tõttu. St mitte sekund varem, mitte sekund hiljem vaid just sellel sekundil on suht väike) Samuti on ebatõenäoline, et teed eelpool kireldatud rivistumist möödasõiduga ja möödasõidetav just sel momendil kui kadus silmanurgast kiirendab siiski kaasa ilma, et sa seda märkaksid ja keerad peale. Et jah saab ilusti ilma sõita. Kogemustega lased veel enne taha vaatamist vahe 22m pikemaks jne jne
Ma ka just sõitsin teise poole reisi peale crashi ühe vildaka peegliga. Polnud hullu, kuid esimene asi, mis koju jõudes tegin oli uute peeglite tellimine, sest on oluliselt mugavam ning ohutum.

Ma reeglina ei jaluta ja kui jalutan siis on kuidagi imelik olla, sest sellel tainal pea sees tekib vahest mingi totter tunne peeglisse vaadata (vist tiba lollakas :wack: )

Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”