Hälvik- Mootorratturid

Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige
Postitusi: 3121
Liitunud: 30 Aug 2016, 12:52
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 484 korda
Tänatud: 579 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

ei oska ka öelda kui keset teed jalgrattur töllerdas ja kui lähedalt tsiklivend ja mis kiirusega möödus. Aga see eestlaslik komme, et mul on õigus tulgu või rekka on täiesti hämmastav. Mida sa oma õigusega kabelis pihta hakkad? Ollakse nõus surma minema, sest mul on õigus. On olemas kahte tüüpi jalgrattureid. Need, kes sõidavad kraavi pool valget joont ja üksteise taga. Ja need kes sõidavd tee pool joont ja üksteise kõrval.
Esimestest möödun viisakalt. Teistest on pohui kui põllu peale sõidavad. Lasen siduri alla ja mootori piirajasse ka veel kõrvale jõudes. St kui sina austad siis sind austatakse.
On ka kahte tüüpi tsikli ja autojuhte, kes ei austa kedagi ega midagi (lasevad ka teisel pool ääre jutti talluvale ratturile peegli lenksu) ja kes on viisakad.

Kui vokisõtkuja ei saa aru, et ta on aeglane ja töllerdab jalus ja ei ole normaalne, et rekka (mul savi, et kellegi arvates reka õigem on :D ) kolonn mingi retuusides sõtkuri pärast ennast nulli pidurdama peab siis ausõna pole koma eest ka kahju.

Mööda ja vastu sõitmistega on ka kahte tüüpi tegelasi (vahet pole kas tsiklil või autos). Kui tehakse möödasõitu ja temale vastu siis osad nähes, et asi on napp laseb gaasi lahti ja tõmbab ennast paremale teine lisab gaasi, märatseb kaugtulelülitiga nii et higi tuleb ja siirdub võimalikult telgjoone lähedale. Kui mul vähegi on ruumi ja minu osa piirdub vaid gaasi järgi andmisega ja tiba trajektoori muutmisega ei ole mul kungi higi tulema hakanud ja vahutades fakki näidanud vms totrusi. Tigedaks ajavad situatsioonid, kus pean järsult pidurdama või trajektoor muutma. St kui on ruumi siis lasen mööda nii vastutuleva kui tagant tuleva. Ei võta mul tükki küljest kui tõmban paremale ja tekib kolmas rada kas autole või tsiklile.
Ei koti mind ka ette keeramine, kus pean vaid gaasi asendit muutma (liiklus on tihe ja osadest kohtadest ei olegi võimaik muidu välja keerata)

Et jah kuna antud situatsiooni ei näinud siis ei oska siin kummalegi näpuga näidata. Aga ülevalt on võimalik välja lugeda kummale näpuga näitaksin kui teaksin :)

Edit:

claw kirjutas:

Loomulikult on tee kõigile. Aga suurem ja kiirem ongi tähtsam, kuid kahjuks jalgrattur ei saa aru sellest. Mina autojuhina ei tee äkkpidurdust rekka nina ees ega sega tema manöövreid teel. On oht, et ta ei näe mind või ei saa pidama. Samaga peaks arvestama ka jalgrattur sõiduautode suhtes - kui sa oled ikka teel 70km/h aeglasem kui mina, katsu äärde hoida ja vajadusel ka kruusa peale minna, kui rekka vastu tuleb.

Pole midagi lisada. Puhas viis :)



Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”