Kas mototööstus on suremas...

Kasutaja avatar

Teema algataja
Macintosh
Maagia ja nõidumine
Postitusi: 7346
Liitunud: 11 Mai 2011, 21:47
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 1076 korda
Tänatud: 1052 korda
Kontakt:

Re: Kas mototööstus on suremas...

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

morse kirjutas:

Auto juures on need kolmetähelised ikka väga-väga abiks. Kõige parem näide on vana ABS...

No muidugi, veojõu kontroll ja ABS on ka tsikli juures väga abiks. Aga need loovad turvalisuse illusiooni ning see hetk, kus abimeeste võime ületatakse on lihtne tulema. Tasakaaluka ja kaalutud riskiga sõitja puhul need vidinad vaevalt, et rakenduvad. Kui, siis ainult äärmusolukordades, millesse mõistlik sõitja tavaliselt ei satu. Aga suvalise tuulepea jaoks nihutatakse riski piir palju kaugemale ja võimaldatakse märksa agressiivsemat sõidustiili.

See kisub nüüd teemast välja aga ...

will111 kirjutas:

kasutatud ratta valik on suht masendav! ja neid mis on, üritatakse valdavalt müüa absurdselt kõrge hinnaga - sest noh turul ju midagi odavamat ei ole :D

Kui turg on tilluke ja kui nõudlus on kõrgem, kui pakkumine siis valikuid pole. Eesti ostja tahab alla 20K läbisõiduga 10 aasta vanust tsiklit, mida on kogua ja vaid garaazis hoitud, mis pole kordagi kukkunud ning millega on sõidetud kuiva, päiksepaistelise ilmaga (vt. ka kirikuõpetaja müüb autot) ja seda kõike väga hea hinnaga.

Samas pean nentima, et ma müüsin oma poolgondlis 2002 aasta Honda Horneti kuus aastat tagasi 2200€ eest ja täna tehakse samasuguse ratta kiiret müüki tasemel 1999€. Seega õiget hinnalangust pole olnudki.

Jesper kirjutas:

...aga kui rahakotiraudade paotamiseks läheb, siis ostetakse ikka hall škoda ja sinna kõrvale mingi pirakas jaapani kroom või tonnine bike :)

Häda selles ongi, et seda ülehhinatud biket ei taha enam keegi ja kroomid lähevad ka üha viletsamini müügiks. Mis sa arvad, kuskohalt see vintage kultuur äkki nii jõuliseks muutus? See, mida ostja tahab on mõistlikku ratast mõistliku hinnaga. 19K maksev tsikkkel pole enam mõistliku hinnaga ega ka taskukohane.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Uudiseid ja teateid kogu maailmast”