Trahv Läti kiiruskaamerast

Kasutaja avatar

srx
Postitusi: 202
Liitunud: 18 Aug 2015, 13:55
Tsikkel: VX800, CB600F, R6, GS500
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 23 korda

Re: Trahv Läti kiiruskaamerast

Lugemata postitus Postitas srx »

Stinger kirjutas:

Tuttav pangatöötaja rääkis kunagi et peaasi, et viitenumbri paned, ülejäänud võid tühjaks jätta. Ja isegi korteriühistule ülekannet tehes on arvel viitenumber, aga eks Lätlastel siis mingid omad süsteemid ja eripärad, 6 varvast jne... :D

See on täiesti õige nõuanne. Kui arvel on viitenumber olemas, siis selgitusest olulisem on viitenumber korrektselt sisestada. Sest selle järgi seotakse laekumine konkreetse arvega.
Kui viitenumber ühegi süsteemis oleva arvega ei kattu, siis läheb see nii öelda musta kasti, kus siis pärast kunagi võibolla mingi inimene üritab laekumata arveid ja arveta laekumisi omavahel siduda.
Kui sulle tuleb nüüd teavitus maksmata arve kohta ja sina raiud, et oled maksnud, siis ilmselt lähebki keegi otsima neid sidumata laekumisi ja teeb käsitööd, et need kokku viia. Kui sul on nüüd mingi hea selgitus sinna juurde pandud, siis ilmselt ei olegi niiväga raske seda leida. Eriti kui veel nimed ka klapivad. Kui selgitus on täitsa tühi ja nimi ka ei klapi, ainult summa sobib, siis kergekäliselt neid ära ei seota.

Samas osades süsteemides on kasutusel lahendus, mis selgituse väljalt otsib õiget numbrit ja seob selle järgi. Töötab ka. Kui see kunagi on nii tehtud, siis pole ju otsest põhjust muuta.
Selle asemel viitenumbri kasutamise ainus eelis on kontrolljärgu olemasolu. Kui eksid sisestamisel, siis kontrolljärk ei klapi ja saad veateate enne makse tegemist. Kui teed selgituse kastis näpuka, siis läheb see läbi.
Igal juhul on mõistlik väga hoolega kontrollida, et õige asi kirja sai. Eriti siis kui ei saa copy-pastega võtta vaid pead paberilt näpuga järge ajama. Ja isegi siis võimalik eksida, näiteks null ja O täht võivad kergelt vahetusse minna. Samuti ka number üks, väike L ja suur i (1lI), sõltuvalt fondist. Kindlasti on variante veel.

Ja siis on väiksed firmad, kellel on tegelikult ükskõik kuhu ja mida sa kirjutad. Tehinguid vähe ja nagunii vaatab inimene kõik arved ja laekumised üle. Lisaks saab nendega ka alati rääkida ja võid oma makse kasvõi 10s osas ja eri pankadest teha, kui lõppsumma klapib.



Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”