Huvitav, kauaks neid navisid on?

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7183
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1851 korda
Tänatud: 511 korda

Re: Huvitav, kauaks neid navisid on?

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Spoiler
Ain kirjutas:
ranel kirjutas:
urmas66 kirjutas:

Käisin eile õhtul,täna öösel saatmas süstamatka Lätis Salaca jõel ja kasutasin paralleelselt nii Garminit kui Waze ja jälle kord tõestas Waze,et on igati hea valik.No seal oli tegu ikka väga väga väikeste metsateedega,et jõe äärde pääseda,aga Waze näitas kõik asjad väga täpselt ära.Garmin kahjuks mitte nii väga.garminiga oleks mõneski kohas pidanud jõeni saama,aga ei saanud ja ka waze näitas,et ei saa.Peale kahte proovimist Garminiga rohkem ei proovinud ja sai Waze järgi kogu öö rahulikult kulgetud.Sama on ka eesti metsateede ja muude väikseste vähekäidavate kohtadega.

Ma olen ise ka seda märganud, et garmin on väga optimistlik teede osas, mida tegelikult pole. Seevastu googli kaardid on alati täpsemad olnud.

Garmini puhul peab omanik ise jälgima et seadmes on just talle vajalikud ja uuemad kaardid. Kui võtta uus Garmin siis sellega ei ole Eesti looduses midagi teha.Kui tahta näha talusi ja kõiki teid siis on vaja näiteks Regio Eesti teed (Eomap sobib ka). Selleks et näha maastiku ja metsaradu väga detailselt peab ostma näiteks Regio Eesti topo kaardi. Sama kehtib ka muu maailma kohta.

Ma uuendan oma Garmini asju pidevalt,sest teen seda ka tööautodele ja asi on nö igakuine rutiinne tegevus,sest kellegi seade ikka vajab uuendamist.Garmin express annab sellest teada kui vaja uuendada.
Mida olen enda kodukandis Ruila-Kernu kandis ja Lääne-Saaremaal,kus tean olusid hästi,täheldanud,et teedel mida garmini kaardil on olemas(ta ei paku sealt läbi sõitu navigeerimisel),on mingid triibud looduses vahel ka olemas ja vahel ka kuival ajal liigeldavad ,kuid teedeks neid nimetada paraku ei saa.
Üks hea näide on Saaremaalt,kus minu maakoha külas oli kunagi üks külatänak ja seal oli minu lapsepõlves hobuse tee ning ka jalgsi käidi sealt.Garmin näitab kaardil seda mingi triibuna,et see tee justkui ka täna olemas. Reaalselt,aga on seal üks lõik nii võssa kasvanud ,et isegi jalgsi on võimatu läbi minna.Muus osas pole ka enam isegi tee kohta märgata.



Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”