Huvitav, kauaks neid navisid on?

Kasutaja avatar

piiks
Postitusi: 1212
Liitunud: 18 Okt 2003, 23:52
Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
Asukoht: Kohatu küla, Märjamaa vald
Tänanud: 127 korda
Tänatud: 50 korda

Re: Huvitav, kauaks neid navisid on?

Lugemata postitus Postitas piiks »

urmas66 kirjutas:
Spoiler
piiks kirjutas:

Tegin siis eile teise sõidu Wazega. Ja panen siia veel tähelepanekuid. Sõitsin Helsinkist Vantaasse ca 30km.

  1. Mingi hetk läks maantee Y kujuliselt kaheks. Waze ei näidanud ega öelnud midagi. Oli sirge sinine jutt kaardil Justkui midagi ei toimukski. Kuna oli seal veel mahasõidu ja muid teid, siis tõmbasin hoo maha ja üritasin aru saada, et kummale poole see jutt kaldu on. Tundus vasakule. Hetke pärast selgus, et siiski paremale. 3km otsa reisule.
  2. Järgmine hetk oli, kui enne saabuvat mahasõitu tuli kõne ja sinna see mahasõit läks. Tuli veel 3km otsa.

Uuemal Waze versioonil tuleb kõne viisakamalt. Jääb üles kitsas riba. Aga see tekst on seal nii kribu, et raske aru saada, kes helistab. Telefon keerab ekraani landscapest portrateks. Kui kõne vastu võtan, siis ekraan kustutatakse ära :D Kui kõne lõpetan, siis ekraan läheb uuesti käima ja mõne aja pärast saab telefon aru, et pilt on ka vaja tagasi õiget pidi keerata. Tagasiteel tegi sama triki kõnega, aga õnneks siis kui maha pööramiseni oli 6km jäänud. Kui see võõras linnas juhtub, siis on päev korras :P

Lisaks. Kaamerate, teetööde hoiatused tulevad ette ja katavad kinni ei rohkem, ega vähem, kui pool ekraani. Jääd foori taga seisma, terve ekraan kaetakse kinni onlines olevate sõprade nägudega. Kõik tekstid ja numbrid on kole väikesed. Õhtul, kui oli väljas hämar ja tee raputas, siis ei suutnudki km näitu waze ekraanilt välja lugeda. Vahepeal oli ka mingi mikroskoopiline veepiisk täpselt seal, kus on number palju pöördeni jäänud. Numbrist enam aru ei saanud.

Loo kokkuvõte. Sain sõidetud. Wazega saabki sõidetud. Aga mõnusaks sõitmiseks sätin ennast poodi Garminit ostma. Või peaks hetkel TomTomi vaatama?

Ilmselt Waze käitub erinevates telefonides erinevalt.Minul pole siiani selliseid probleeme olnud.Rida Waze ei näita,aga kerge näpuliigutus mööda ekraani teeb asja selgeks,kui kohe ei saa aru,kuhu suunduda.Käisin just Lätis Leedus ja oli ligi paar tuhande km peale üks koht enne Leedu piiri Liepajast Palangasse minnes,kus oli kehv levi ja ei saanud kohe asja jooksma.Muidu mingeid hälbeid pole ma endal täheldanud.Teated,mis häirivad, saab enamuses seadete alt maha ka võtta.

Waze käitumine sõltub ilmselgelt kolmest asjast. Riistvarast, androidi versioonist ja waze versioonist. Viimase uuendusega läks häälesüntesaator katki. Nüüd spellib m ja km lühendit samuti U turni :D



Some rules can be bent. Others can be broken.
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”