Koonerdamine või kokkuhoid?

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7200
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1859 korda
Tänatud: 517 korda

Re: Koonerdamine või kokkuhoid?

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Madlobster kirjutas:
urmas66 kirjutas:
Madlobster kirjutas:

Mina hoidsin raha kokku vahetasin piduriklotsid, alla läksid need, mis küsimise peale üle leti anti, ei maksnud pea midagi. Varsti kettad triibulised, siis mingi hetk võdistab ketast, treisin kettad, varsti jälle võdistab, ostsin kasutatud kettad (hui teab kas originaal või B osa) (no kooner olen ju :D) need olid põhjusega auto alt ära kruvitud. Treisin need üle, varsti jälle võdistas. Siis alles sai siiber ning minu kõvas peas läks lambike hõõguma, et aitab sellest rehast nüüd küll. Auto veeres teenindusse palvega OEM osad alla kruvida (puhas sõidurõõm :) )
Seega minu sõidukite külge läheb piduriosadest alati OEM, või siis vajadusel kodutööna tehtud valik korraliku tootja osadest.
Sellest kogemusest siis tuli ka minu eelnev jutt pahadest B osadest.

Enne kui midagi tegema hakkad püüa endale selgeks teha kuidas asjad käivad.Mine kas või mõnda töökotta ja räägi inimestega,nad seal üldjuhul teavad asjadest ning suuremas enamuses ei hakka seda infot varjama.See ei käi ainult tsiklite ja autode kohta.Et odavalt auto või korda teha ei pea alati kasutama kehva kvaliteediga osasid.
Omaenese tarkusest on palju asju maailmas peesse keeratud.Kui,aga ei valda teemat(informatsiooni siis pigem),siis kindlasti on odavam, minna kuskile teenindusse(ei pea olema esindus),kus inimesed teavad millised B osad on kus toodetud ja milleks kõlblikud.

Mis ühele tavaline on teisele müstika. (tegemis oli viitsimusest või aja puudusest mitte süveneda ning ihnusest OEM mitte osta). Ma olen terve oma elu tehnikaga (väga erinevatel aladel) tegelenud ning küsimus ei olnud selles, et olen kahe vasaku käega arvutimängur, kes tahtis õli katsuda)

Hambaarsti foorumis võiks sama rääkida, et inimene peaks ikka uurima, millega parandatakse ja ei tea mida veel. Tavaline asi on et maandud tooli ja ajad lõuad laiali omamata vähimatki aimu, mis nende orkide ja möksidega seal tehakse. Nii viib enamus inimesi oma x rattalise sõbra töökotta. Kui sa eraldi ei küsi OEM osa siis pakutakse sulle alati kõige odavamat B osa (kuna teises töökojas pakutakse ka nii siis ma oma OEM hinnaga võin poe kinni panna valdav enamus eelistab odavamat versiooni, mis tõttu enamasti OEM osa laos ei hoitagi). Ja kui ma olen hambaarst, siis mul on pidurisüsteemist sama palju aimu kui keskmisel õlinäpul hambaravimisest. Palun tehke pidurid korda öeldakse üle leti nagu sina ütled, et hammas valutab. Mis sellele järgneb on :?: :idea:

Rääkimine ja küsimine tundub hea mõttena jah aga reaalsuses ei võta keegi omale päeva, et käia töökodades uksevahelt mõnda tunket jutule kutsumas, et plaanin siin klotse vahetama hakata, et saad sa öelda, kus või mis ma nüüd tegema peaks. Minnakse letti ja öeldakse, et palju teil 2003 aasta ondajee tiiviku piduriklotisd maksavad? aitäh palun kaks kmpl, aitäh! või siis tehke ära tulen tunni pärast. Ja mis tahes teeninduses küsid, et kuidas see B osa vastu peab on stamp vastus: siiani pole probleeme olnud :mrgreen:

No sina oled siis autoteenindaja unelma klient,selliseid nad hoiavad :D
Mina küsin ka hambaarstil,et kuidas ja mida, enne kui maksma hakkan.Sõber lasi omal pea kogu "klaviatuuri" suus ümber vahetada ja tegi pool aastat eeltööd,sest lõpp hind oli üle 30k ja seda ei saa uisapäisa küsimata kuidas asjad käivad teha.
Auto teeninduses küsin mina ikka,et mis tootja osasid kasutate,kus tehases toodetud ja miks just neid ja kas saaks äkki hoopis selle tootja osasid kasutada.Kui auto töösse annan,siis peale defekteerimist soovin ,et helistatakse ja lepime kokku mida ja kuidas teeme ning milliseid osasid kus kasutame.See siis remondi puhul.Hoolduseid teen alati esinduses,sest siis saab olla kindel,et ka kõik asjad üle käidud.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”