Hälvik-autojuhid

Kasutaja avatar

simp
Postitusi: 1759
Liitunud: 27 Aug 2006, 23:25
Tsikkel: sv1000n
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 120 korda
Tänatud: 180 korda

Re: Hälvik-autojuhid

Lugemata postitus Postitas simp »

Macintosh kirjutas:

Mhm, keelab küll aga linnas, teises reas vastavalt liiklumärgi nõuetele sõita pole liikluse takistamine. Täpsemalt ütleb liiklusseadus, et "Juht ei tohi: põhjendamatult aeglase sõiduga takistada teisi sõidukeid;".
Mul on natuke raske aru saaada, kuidas 70 alas nõuetele vastav liiklemine on põhjendamatult aeglane. ;) Ja see nõue sõita äärmises paremas reas ning kasutada vasakut vaid möödasõiduks. See kehtib maanteel, linna piires sõida millises reas tahes.

Jah, maanteel on see eraldi määratletud ja selgem, linnas pole otseselt teises reas tiksumine keelatud, kuid liikluse takistamine on.
Kui täpne olla, siis pidasin silmas seda puntki, mitte seda põhjendamatult aeglast sõitu:

§ 16. Liikleja kohustused
(1) Liikleja peab olema viisakas ja arvestama teiste liiklejatega ning oma käitumises hoiduma kõigest, mis võib takistada liiklust, ohustada või kahjustada inimesi, vara või keskkonda.

Aeglaselt võib täiesti vabalt sõita, see ei ole otseselt liikluse takistamine. Teises reas voolust aeglasemalt sõitmine on aga juba liikluse takistamine.

Macintosh kirjutas:

PS: Kui ausa olla, ma norin, sest ei kiida heaks liiklusvoolust oluliselt aeglasemat sõitu teises reas aga minu point on: sellele probleemile on ka teisi vaatenurki ja meie oma on vale (mis sest, et suurele kogusele siinsetele lugejatele-kirjutajatele meeldib see rohkem).

Saan aru, ja mul pole ka selle vastu midagi kui keegi lihtsalt poindi pärast teist vaatepunkti esindab. Vaidluses selgub tõde :)



Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”