Trans Euro Trail - TET

Kasutaja avatar

randel
Postitusi: 670
Liitunud: 22 Apr 2005, 10:13
Tsikkel: Beta 390
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 202 korda
Kontakt:

Re: Trans Euro Trail - TET

Lugemata postitus Postitas randel »

Jaffimees kirjutas:

Igo kaardirakendus toetab vaid maksimaalselt 99 waypointi ühele teekonnale. See TET Eesti osa koosneb 17550 waypointist. Routeconverter tegi 178 eri faili kogu raja läbimiseks. Põhimõtteliselt peaks terve raja läbi joonistama uuesti minimaalsete punktidega, et säiliks algne rada.

TETi rada on .gpx formaadis ehk inglise keeles "track" ehk "jälg" varem läbitud teekonnast. Tracki punktide arv sõltub gpsi seadistusest, millise aja tagant ta oma asukoha määrab ja iga kord tekib sellest punkt. Kahe punkti vahel on alati sirge. Mida sagedamini asukohta määrata, seda täpsemalt vastab jälg läbitud teekonnale ja seda rohkem on ka punkte.

Kuna TET Eesti rada on umbes 1000km pikk, vastab 17000 punkti keskmiselt punktile iga 60m tagant. 99 punkti korral oleks üks punkt 10km kohta, mis ilmselgelt ei taga looduses üheselt arusaadavat teekonda.

Sellisel juhul on vaja kasutada "route": selle all peetakse enamasti silmas navigeeritavat "teekonda", kus gps valib kasutaja poolt ette antud seadistuste järgi (kiirem aeg, lühim teekond jne) ise teekonna kasutaja poolt määratud punkti/punktidesse (waypointi) mööda teid. Kahe punkti vaheline teekond sõltub gpsist, kaks erinevat seadet ei pruugi sama teekonda valida sõltuvalt kasutatavast kaardist, seadme tarkvarast ning kasutaja seadistusest.

Vanemad/lihtsamad navigaatorid ei toeta tracki näitamist või limiteerivad väga tugevalt, mitmest punktist kuvatav track koosneda võib. Käsi-gpsid (Montana jt) on selles osas oluliselt paremad ja paindlikumad. Uuemad Zumod saavad ka tracki kuvamisega hakkama.

Kui GPS ei toeta tracki kuvamist, siis ei olegi minu teada muud head lahendust, kui joonistada ise (arvutis) vastav route valmis. Arvestama peab ka, et arvuti ja seadme loogikad ei pruugi alati kokku minna, samuti iga kord, kui etteantud rajalt hälbimise tõttu asub gps teekonda ümber arvutama, ei pruugi see enam algse trassiga kokku minna.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”