Tondi-Kotka liiklusõnnetuse arutelu 26.09.2017 → Re: Õnnetused mootorratastega [2017]

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7200
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1859 korda
Tänatud: 517 korda

Re: Õnnetused mootorratastega [2017]

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Macintosh kirjutas:
Dront kirjutas:
Jesper kirjutas:

Ah see Kotka-Tondi olukord on täielik standard, venitakse teokiirusel ja siis keegi rivist otsustab viisakas olla, kõrvalteelt tulija jälle ehmatab sellest ära nagu Mooses oleks Punase Mere kahte lehte löönud ja ei näe enam maid ega puid enda ümber. Rääkimata mingist tühisest splittivast tsiklist.

Suunavööndil pole mingit tähtsust, mingil x põhjusel keset peateed seisma jäänud sõidukist vastassuunavööndi kaudu möödasõit on täiesti legaalne.

Teistsugune vaatevinkel: Mootorrattur sooritas manöövri, olgu ta möödasõit või ümberpõige, mis tähendab, et ka tema pidi veenduma selle ohutuses. Ja lisaks sellele on möödasõit keelatud samatasandilise raudtee ülesõidu läheduses.

Edit: Eelnev jutt kehtib juhul kui ratturi ees olev auto ei soovinud keerata paremale. Aga kui keeras ja rattur ei väljunud oma sõidurajast, eks siis tuleb autojuht rattale tõmmata.

Täiesti kama, kuhupoole rattur läks, millisel rajal asus või mida mõtles või millist manöövrit peateel liikudes sooritas. Auto suund vasakule põi paremale on samuti tähenduseta (asend ja vigastuse koht näitavad, et tahtis minna vasakule). Ristmiku ees on märk 221 ("Anna teed"), mis ei tee vahet vaid käsib teed anda. See pole tingimuslik märk, autojuhil on kohustus igal juhul teed anda.

Nii on ja juriidiliselt on seadus peateel liikuja poolt.
Samas minu arust oli see tsiklijuhi poolt,olenemata sellest et ta õigeks jäi, väga haige temp.Inimlikust sisukohast on ta ise süüdi,et oma ratta ära lõhkus ja ilmselt tal vedas,et ise terveks jäi.Meenutades kunagi Vana-Narva mnt-l juhtunud tagant otsasõitu suht väiksel kiirusel,kus rattur taevastele tänavatele sõitma läks,siis isegi sitaks vedas.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”