KTM 990 ADV ettevalmistamine pikemaks sõiduks

Kasutaja avatar

StreetMoto
Kaupmees
Postitusi: 2454
Liitunud: 04 Okt 2004, 15:51
Asukoht: Tallinn, Hiiu/Pääsküla
Tänatud: 192 korda
Kontakt:

Re: KTM 990 ADV ettevalmistamine pikemaks sõiduks

Lugemata postitus Postitas StreetMoto »

Palju selle ratta kaal praegu sõiduvalmis koos sõitajatega on üldse? Pidurid on tehases dimensioneeritud ühele eeldatavale kaalule ja normaalkasutuseks aga kui kaalu on täismassi piiril ja sõit on agressiivne ning lisaks veel karmid kliimatingimused, siis hakkavadki asjad järgi andma. Loogika ütleb, et pidurid ja sidur peaks olema esimesed, KTM-i esivelg on niigi tuntud hädisuse poolest, seega karmima maastiku korral võiks esiratas (või selle komponendid) järgmisena saba anda.

Mis puutub õlianuma aknasse, siis on tegemist rõhuvaba keskkonnaga ja sinnamaani kui mingi detail ei põhjusta täitursüsteemist rõhu liikumist vedelikuanumasse ei tohiks see aken küll kuskile lennata. Aga kui vedelik keema läheb, siis leiab ta lihtsaima tee aurustumiseks ehk peasilindri simmekas selleks ongi ja nii see anum rõhu alla satub.

Pidurikettad kuumenevad ja ujuvketaste loks sellega väheneb igal juhul. Proovitud, testitud. Oli kunagi mu ühel tsiklil esimene ujuvketas, millel külmana 5mm loksu. Peale 5-6 ringi võistlusrajal jäi 1mm loksu alles ja kui vedeliku keemise piirini jõudis, siis kadus loks sootuks. Võrdlust DOT4 ja DOT 5.1 ei saa teha üheselt mingi tabelina. Juba eri tootjate DOT4 keemistemperatuur on üle 100 kraadi erinev.

Eks need tsiklid on tehtud tavakasutuseks ja selline ekstreemkasutus eeldab, et eluea huvides kasutatakse neid sellevõrra rahulikumalt.

StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorrattad ja projektipäevikud”