Neoon sõiduriided - kus, millised ..arutelu

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Postitusi: 7346
Liitunud: 11 Mai 2011, 21:47
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 1076 korda
Tänatud: 1052 korda
Kontakt:

Re: Neoon sõiduriided - kus, millised ..arutelu

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

ttt kirjutas:

Mind on ammu painanud küsimus, et kust see piir siis ikkagi läheb.. et kas paar kollast triipu on parem kui mitte midagi või on ikkagi ainus nähtav variant neoonkiiver ja helkurvest?

Näiteks pakub huvi selline jakk http://jofama.se/mcsm/product/cam-yellow/ .. äkki mõni targem ütleb, kas siin on neoonist mingit abi ka või võiks sama hästi mingi muu helkuriga jaki valida (nt punane+helkur)? Mulle tundub, et suurt vahet pole, aga parem ikka kui üleni must.

Väike triip neooni on ikka parem, kui üldse mitte midagi. Olen teinud tähelepaneku, et sõites musta Kawasakiga siis potsentsiaalseid "ettekeeramisi" tuleb ikka aeg-ajalt ette (potentsiaalseid, sest oskan aru saada ja ennetada) aga Tiigri seljas pea-aegu mitte kunagi. Põhiline, silmatorkav erinevus on kiivrites: ühel sõidan mati, tumeda kiivriga ja teisel läikiva valgega. Muigugi on Tiiger valge ja Kawa must aga otsevaates pole seda valget küll näha.
Kiiver ei pea täiesti neoonkollane olema, piisab sellest, kui see on disainititud üksikute neoonelementidega - nähtavus paraneb kohe kõvasti. Või hoopis valge. Annab ka hea nähtvuse. Boonusena on heleda kiiivriga on suvel kuumas päikeses ka hulga mõnusam. Kui Neoonvärvide puhul tuleb silmas piddada, et erinevalt tavavärvidest puuvad seal pleekmiskindlad värvid ja nad tuhmuvad päikesevalguses juba paari hooajaga. Neoonelemendid ja hele kiiver aitvad sul nähtavust parandada tagant ja küljelt, neoonkiiver paistab ka eest aga jakil olevad triibud ilmselt mitte lii palju. Neoonvesti jätaks ma vast sellest loost välja, minu silmis natuke üle võlli. Samas, motomatkajad eelistavad diagonaalset helkurvööd, mis paistab hästi nii eest, kui ka tagant.

scorpion_exogt3000_sync_hi_viz_helmet_matte_neon_blue.jpg

Kui tahad ettekeeramisi vähendada siis parim variant selleks on LED lisatuled. Samas Philips väidab, et nende Moto Vision esitule pirn muudab sind paremini nähtavaks.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”