Rubriik: teateid elust ja load ei sõida, mees sõidab jms

Kasutaja avatar

bnd
Postitusi: 20
Liitunud: 04 Juun 2016, 17:59
Tsikkel: Hetkel Polaris RMK PRO
Tänatud: 1 kord

Re: Rubriik: teateid elust ja load ei sõida, mees sõidab jms

Lugemata postitus Postitas bnd »

Selles osaks vaidleks, mis puudub kellegi nt 30a lubadeta sõidu staaži.
Lihtne küsimus: kui politsei ta kinni peab, näiteks miski kampaania korras ja tal pole lube ette näidata. Kuidas ta suudab oma "sõidumeisterlikkust" tõendada, et ta on sõitnud juba x aastat. Kuidas saab suvaline inspektor olla sel hetkel kindel, et ta räägib tõelise Automi sõidumeistriga? Samamoodi võib ju see inimene olla alles esimest kilomeetrit roolis.
See plastik seda ju näitabki, et on tehtud miskid elementaarsed reeglid endale selgeks. Ja sealt edasi saab juba tuletada võimaliku kogemustepagasi ja läbisõidud jne.
Lisaks- kes sõidavad juba aastaid ilma lubadeta ja kordagi vahele jäämata, need järelikult:
a. sõidavad väga vähe
b. ei käi riigist välja
c. "elusalt" kätte ei anna, ehk politseikroonika staarid
Ja see lubadeta sõidetud aeg ei näita mitte midagi tema läbitud kilomeetrite kohta. Mul naabrimees sõitis ka kuni 88eluaastani, 2km päevas, ehk turuplatsi ja tagasi- vaata, kui palju aastaid kogemust!

Sõidan ise 70000km (siia-sinna) aastas. Ja iga aasta on ikka n+1 korda, kus mingi kontrolli käigus küsitakse lube. Kõige ekstreemsem juhus oli, kui Põhja-Rootsis pühapäeva varahommikul mägedes tuli politsei saanidega meie juurde ja uuris kõigilt, kas dokumendid on kaasas (nii saani passid kui ka load). Samuti on küsitud juhilube erinevates sadamates, võib-olla ka selle pärast, et mul autol tihti treiler sabas, loodetakse äkki E-kat puudumisele?
Tegin ise ka 90-ndate algul B titekad eksternina, siis BC1 eksternina, läksin ARKi kohale, pandi klaasseintega ruumi, tegin eksami paberil ära, vaadati, et ok, siis 52-ga plats 30min ja olidki mõlemad katid käes.
Sõitsin ka aastajagu rattaga ilma lubadeta, aga Pärnu-Tal vahet tööl käies ilma lubadeta oli natuke riskantne. Kuigi sama loogikat arvesse võttes oskan ju sõita, kuna liiklusmärgid ju samad? Käisin tegin ikka A ja E ja C lisaks igaks juhuks.

Mul on üks sõber, kes on käinud juba 6 !!! korda ARK eksamil ja pole läbi saanud, iga mõne kuu tagant proovib uuesti. Ja kogu aeg raiub, et mis krt neil seal viga on, et mind läbi ei lase, ma ju oskan sõita. No järelikult ikka teed midagi totaalselt valesti, kui eksamisõit katkestatakse ja koju saadetakse. Olles ise käinud viimaste aastate jooksul endale lisakette tegemas, siis ei saa küll öelda, et sõidueksam raske oleks. Siiani endal ja tuttavatel kehtinud loogika, et kui teooriast läbi, siis pmst load juba taskus.

IronButt 1000 R1
IronButt 2000 CBR1100XX

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”