Rubriik: teateid elust ja load ei sõida, mees sõidab jms


will111
Postitusi: 5262
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 382 korda

Re: Rubriik: teateid elust ja load ei sõida, mees sõidab jms

Lugemata postitus Postitas will111 »

"Eluaeg teine traati tirind!"
Kui ma tean, et mingi vend on elu aeg nä. traati tirinud..ehk siis nagu ma aru saan, mida sa sellega tegelikult vist öelda tahtsid (või vähemalt mida sa oleksid pidanud sellega tahtma öelda), elektrit pannud. Ja ma tean, et tema pandud elekter on toiminud, igal pool, alati ning tehtud töid selle elu jooksul on ikka tõesti a'la sadu ja sadu. Jah, usaldan küll! Võibolla igaks juhuks kontrollin üle ka, aga seda teeks ilmselt ükskõik mis "paberitega" venna puhul. Miks ma ei võiks aga usaldada tüüpi, kes eluaeg on mingit tööd teinud, sellega kenasti hakkama saanud ja kõik mis ta teinud on, toimib kenasti? Üks hea põhjus palun...tõesti ei huvita mind miski "elektriku paber", vaid mind huvitavad reaalsed oskused ja kogemused. Mida ma teen selle paberiga, kas selle paberi nägemine garanteerib mulle mingilgi moel, et "paberiga" mees ei teinud 110% kuskil ühtegi viga, et ta ei ole mõnda lonegut kuskil üle lasknud ja naabri pealt maha kirjutanud? Absurd ju..
Ilmselt mind huvitaks arsti paber, kes mul näiteks südameoppi tegema hakkab. Mitte, et seegi paber midagi garanteeriks, aga tundub kuidagi nagu südamelähedasem mure :D Aga näed iroonilisel kombel seda ma tegelikult vist isiklikult kontrollida ei saakski siin meie riigis, isegi kui tahaks. Öeldakse, et ole õnnelik, et võibolla ellu jääd, tuleb mingi mees ja hakkab aga tegema...

Üldiselt siin teemas aetakse täiesti järjepidevalt segamini kaks väga erinevat asja. Ühed inimesed väidavad - lihtsalt faktiliselt on ilmselge, et liikluses osaleb mingi arvestatav hulk juhte, kes on seal osalenud juba väga pikka aega ja oskavad JÄRELIKULT liigelda (kuna neil ei ole avariisid ega muid probleeme tekkinud). Jutt pole olnud sellest KAS ja KUIDAS härra politsei või suvaline Juku tänavanurgalt seda täpselt kontrollida peaks saama, et kas nad ikka oskavad ja kui palju. Ja siis on siin need inimesed, kes ei suuda vahet teha lihtsalt eksisteerival faktil ja selle fakti valideerimine või kontrollimise tingimustel või võimalusel. Need on kaks erinevat asja. Ja täpselt seda tähendabki, et load ei sõida. Sõidab mees, sõiduõigust tõestab aga paber taskus. Kaks erinevat asja, erinevat fakti. Omavaheline seos on olemas, aga pole kaugeltki mitte 1:1'le. Kui oleks, siis ei sõidaks mitte keegi mitte kunagi ilma lubadeta...sest seda lihtsalt ei saaks ju järelikult teha?!? MIdagi rasket mõista selles ju tegelikult ei tohiks olla, aga huvitaval kombel miskipärast ei mõisteta.

Ja kui aus olla siin vist tegelikult juba kuskil põgusalt oli juttu, et sõidueksami võiks saada teha ära eksternina. See olekski lahendus, või vähemalt mingisugune lahendus lubadeta vendade probleemile. Oskad liigelda (või arvad, et oskad) - lähed aga sõidueksamile ja teed ära. Kusjuures, esimene katse võiks olla...tean, et ULMELINE mõte, aga minumeelest isegi tasuta! Järgnevad katsed alates teisest hüppeliselt kallinevate hinnalipikutega, et mingeid kloune ei tekiks liiga palju. Teooriaeksam kui selline on praegusel kujul nagunii paras nali, selle vorm tuleks tegelikult üldse täielikult ümber teha. Sellises vormis nagu ta on, pole selle korraldamisel üldse mingit mõtet.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”