Rubriik: teateid elust ja load ei sõida, mees sõidab jms


will111
Postitusi: 5262
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 382 korda

Re: Rubriik: teateid elust ja load ei sõida, mees sõidab jms

Lugemata postitus Postitas will111 »

see on juba omaette klassika, väita, et millegi omal käel õppimine on ilma igasuguse küsimuseta ajaraisk :lol: ma ei tea, päris veider koht oleks see maailm vist täna, kui mitte keegi mitte imdagi mitte kunagi omal käel ei õpiks...kuna see on ju ajaraisk. ja mis püha lehm see auto või motosõidu õppimine siis ikkagi on, et seda ei võiks õppida kuidagi "ametliku programmi väliselt"?

eks tegelikult on nii, sõidetakse (omal käel), kuna tahetakse sõita. no kinnitada jumala nimel ei saa, aga tundub üsna loogiline. ega ma 14 aastaselt autoga sõitma ei hakanud seepärast, et nüüd tõsimeeli kohe kiiresti 15 või 16 aastaselt muudkui liiklema hakata. Lubade tegemisele mõtlesin esimest korda alles vist 19-aastaselt. Eks ikka oli tahtmine lihtsalt proovida uut asja, siis oli tahtmine proovida paremini autot kontrollima õppida, jäärajal sõitu proovida jne. usun, et sama rada on paljudel noortel. minul oli selleks kõigeks semi-kinnine ja eraldi territoorium ja seega võimalus sel moel sõitmist harjutada. aga eks paljudel ole või ole olnud mingid sarnased tingimused kuskil eesti otsas. Mingil hetkel seisis minu lubade tegemine näiteks konkreetselt raha taga. Autokool ise oli juba suhteliselt kallis, eriti selle aja palkade ja asjade juures. Siis tulid sinna otsa veel riigilõivud kõige võimaliku ja võimatu eest. Jäid tegemata, mis seal ikka. Hiljem kui raha ei olnud iseenesest üldse probleem. Siis nagu ei olnud väga sellist aega, et muudkui kuskil istumas käia ja mingit juttu kuulata kuidas ikka käigukast töötab või misasjad on pidurid ja millal neid vajutada. Ja selle eest veel maksta ka! Kokkuvõttes oli kogu sõiduõpe rohkem õpetus sellest kuidas vältida kotti tõmbamist eksamineerijate poolt. Selle poolest oli asjast muidugi mingit kasu ka, reaalse sõitmise ja liiklemise osas, not so much!

Jesper, aga äkki ei tohiks näiteks inimesi ringrajale ütleme rajaõhtule ka lubada ilma, et nad teevad enne mingit sõidueksamit? (loomulikult kõva raha eest ikka ka!) No pole ju võimalik, et keegi ise, omal käel on tsikli käsitlemise nii hästi selgeks õppinud, et võiks teiste inimeste vahel seal raja peal täie pasaga peale anda. Ohud kui sellised on ju täiesti reaalsed. Milles on vahe? Kohustuslikku "koolitust" müüa oleks ju tegelikult nii lihtne ja mugav ja moraalne pealekauba. Peamiselt vist selles, et riik ei reguleeri asja ja pole politseid raja ääres trahvi tegemas. Väga palju meil keegi surma saanud aga pärnus ei ole, või ma lihtsalt ei tea sellest?

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”