Rubriik: teateid elust ja load ei sõida, mees sõidab jms


Prets
Postitusi: 683
Liitunud: 13 Juun 2009, 02:40
Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
Asukoht: Tartto
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 67 korda

Re: Rubriik: teateid elust ja load ei sõida, mees sõidab jms

Lugemata postitus Postitas Prets »

Siin teisel pool mitut suurt mannert maakera kuklapoolel on seis nii hull, et kuulsaim ja parim kohalik ringrajasõitja (kes on kusjuures naine, Avalon Biddle) ei ole siiani omale tsiklilube teinud ja ei julge kohalikel tänavatel sõita, sest liikluspilt on nii jube. Iganädalaselt tuleb meediasse tekste, kuda jälle tehti "kodanikuarest" või oli mingi suur avarii mõnest aasia riigist tulnud turisti osalusel, kes lammaste eest saadud lubadega elus esimest korda käänulistel Uus-Meremaa mägiteedel rooli istub. "Islanderidest" (Cooki saartelt, Tongalt, Samoast jne) juhid on kõik lammaste eest saadud lubadega ja kimavad ringi, või puuduvad üldse load.

Ja seda lisaks mu varasemaltmainitud lihtsusele siinsete lubade saamisele.

Tagantjärjed on sellised, et ma olen oma siinviibitud aja jooksul (praegu 5 kuud) näinud rohkem liiklusõnnetusi kui mujal terve elu peale kokku.

Eesti eksamisüsteem töötab. Koolitused vähemalt natukenegi aitavad täielikul algajal midagigi auto tunnetusest õppida. Vähemaks ei võtaks ma mitte midagi, pigem kohustuslikke tunde juurde.

Kui kommentaariumites tuleb välismaalastele sõitmise raskemaks tegemine lisaeksamite või testidega (eriti, kuna siin liiklus valel pool kätt), on esialgu kõik poolt, aga kui tuuakse välja, et seepeale tuleb loobuda Genfi ja Viini konventsioonidest juhilubade asjus ja edaspidi ei saa ise välismaal oma lubadega sõita, ei taha enam keegi õigusi piirata. Ja kuigi meedias on palju kära turistidest, on karjuv enamus liiklusõnnetusi siiski kohalike või juba pikemal ajal kohal elanud inimeste põhjustatud. Ja suur osa sellest on ka kohalike lubadeta sõidud.

(togi)

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”