Hälvik- Mootorratturid

Kasutaja avatar

pühak
Postitusi: 1811
Liitunud: 08 Okt 2012, 10:26
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Asukoht: Lääne-Virumaa
Tänanud: 217 korda
Tänatud: 88 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas pühak »

Allan_Merik??la kirjutas:
Spoiler

Lisaks siia veidi siis veel. Avalik kord õigushüvena sisaldab endas ka elu kui ülima õigushüve kaitset, muu seas. Kui nüüd selle avaliku korra kaitsmiseks hakata riskima elukaotamisega (pole oluline kas see on eestärasõitja, tagaistuja või kõrvalseisja) siis tekib loogikaviga - me kaitseme avalikku korda kui õigushüve, k.a. elu aga samas me riskime väga konkreetselt tapmisega - see viga on eriti väljapaistev just väärtegude puhul. Väärtegude korral selline loogika lonkab väga kõvasti kui kaaluda proportsionaalsust. Toonitan veelkord, et autoga autot peatades selliste radikaalsete meetmetega on ilmselt õigustatud kuid ka siin tuleb kaaluda kõvasti asjaolusid. Asjad ei ole nii mustvalged kui siin osad üritavad kommenteerida.

Politsei ebaadekvaatsest käitumisest tooks ühe väga vastuolulise näite - see Vabaduse väljaku psüühikahäiretega kuti mahalaskmine. Kui tuua siia sisse natuke teadust siis selle info põhjal mis oli häirekeskusele antud (jalutas paljajalu ja kerges riietuses läbi linna kedagi ründamata ja kõnesid selle kohta oli juba kogu tema teekonna ulatuses tehtud) oleks pidanud see keskus olema suuteline koostama mingisuguse adekvaatse profiili ohuallikast. Ilmselge, et tegemist polnud terroristiga kes tuli koheselt jõumeetoditega neutraliseerida. Kui psüühiliselt häiritud ja külmrelva omavale inimesele läheneda jõumeetoditega siis on tulemuseks olukorra eskaleerimine - ilmselge, et ta võib käituda ettearvamatult. Sellistele olukordadele peaks reageerima eriväljaõppega inimesed kes suudaks seda olukorda de-eskaleerida.

Spoiler

Seal aga toimus täpselt vastupidine - käskluste karjumine ja ähvardamine. Kui sa segi inimesega nii käitud siis tulemuseks ongi see mis juhtus. Seda elu kaotust oleks olnud võimalik seal ära hoida - ta polnud toime pannud tegelikult mitte ühtegi seaduserikkumist, ta polnud kedagi rünnanud ega isegi ilmutanud selleks mingit tahet jne. Järelikult toimus infotöötlemine puudulikult ja võimalik, et just seetõttu oli ka reaktsioon vale.

Ei hakka siinkohal võtma seisukohta Vabaduse väljaku juhtumis osas, aga küsin ainult, et kuidas de-eskaleerida eest ära kihutajat, kes on äratanud politsei tähelepanu just kaasliiklejate elu ohustava sõidustiiliga? Paluks konkreetset vastust.

"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”