Kuskohast tuleb jaburalt kõrge elektrihind?
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Suzuki DR-Z
- Tänanud: 126 korda
- Tänatud: 63 korda
Re: Kuskohast tuleb jaburalt kõrge elektrihind?
Täpsustan enda rikastelt sugulastelt üle, et kas nad enda päikesepargi energia eest hinda saavad dikteerida, aga olen kindel, et neil puudub sõnaõigus.
Praegune toimuv komejant on ikka nali kuubis. AK st võiks Bingo võidunumbreid küsima hakata, hetkel suudavad nad tunnise täpsusega ikka väga hästi Mw järgmise päeva elektribörsi hinda tabada? Mismoodi?? Ma väikeaktsionärina küll ei tea mis homme lõuna ajal maksab Coopi aktsia- ilmselt ei tea ka Coop i enda asjatundjad seda ette prognoosida…
Praegune toimuv komejant on ikka nali kuubis. AK st võiks Bingo võidunumbreid küsima hakata, hetkel suudavad nad tunnise täpsusega ikka väga hästi Mw järgmise päeva elektribörsi hinda tabada? Mismoodi?? Ma väikeaktsionärina küll ei tea mis homme lõuna ajal maksab Coopi aktsia- ilmselt ei tea ka Coop i enda asjatundjad seda ette prognoosida…
-
- Tsikkel: DL1000
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 30 korda
AK ei taba midagi vaid loevad Nord Pooli kodukalt infot. Elektrienergia hind järgmiseks päevaks kujuneb eelmisel päeval toimuva kauplemise, börsioksjoni käigus.
Tehingud lähevad lukku kl 12.00 CET (13.00 EET) ning peale seda võiks järgmise päeva info teada olla. Tavaliselt avaldatakse tunni jooksul.
Lisaks saavad toimuda ka päevasisised tehingud, aga nende mahte kontrollib kohalik süsteemioperaator (Elering) ning mõju tavatarbijale ei ole mu meelest.
Nord Pool hinnad: https://www.nordpoolgroup.com/Market-data1/Dayahead/Area-Prices/EE/Hourly/?view=table
Tehingud lähevad lukku kl 12.00 CET (13.00 EET) ning peale seda võiks järgmise päeva info teada olla. Tavaliselt avaldatakse tunni jooksul.
Lisaks saavad toimuda ka päevasisised tehingud, aga nende mahte kontrollib kohalik süsteemioperaator (Elering) ning mõju tavatarbijale ei ole mu meelest.
Nord Pool hinnad: https://www.nordpoolgroup.com/Market-data1/Dayahead/Area-Prices/EE/Hourly/?view=table
mis imemees see AK on?
huvitav, kas peaks mingite elektri tootmisega seotud ettevõtete aktsiaid vaatama hakkama, et teha tasa seda meeletut rallit elektrihindades
huvitav, kas peaks mingite elektri tootmisega seotud ettevõtete aktsiaid vaatama hakkama, et teha tasa seda meeletut rallit elektrihindades
-
Teema algataja - Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1087 korda
- Tänatud: 1093 korda
- Kontakt:
► Näita Spoilerit
-
- Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 60 korda
Marginaali võib kirjutada imeväikseks väga lihtsalt: maksad ülemusele hiigelpalka + investeerid uue tootmisjaama ehitusse = ettevõtte kulud on laes, omahind kõrge, marginaal tilluke.maatriks kirjutas: ↑07 Dets 2021, 16:24Konkurentsiamet saaks ehk määrata maksimaalse marginaali, millega saab börsile pakkumise teha. Ma muidugi ei kujuta ette, kui suured marginaalid praegu nö viimastel pakkujatel on, et kas see reaalselt ka midagi parandaks. Ja tõenäoliselt tekiks sellest mingid muud probleemid, mida ma ette näha ei oska.
Või kui ostad kütust suurosaniku venna firmalt kokkuleppehinnaga.
Eesti ja naabrid ostavad odavat gaasi Gazpromilt, kuni see otsustab kraanid kinni keerata.
Also, siit on väga hästi näha homseid elektrihindu: https://www.elektrikell.ee/
SFV650>CBR600F3>VFR800>FZ1S>Crossrunner
-
- Tsikkel: '14 1200GS
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 4 korda
► Näita Spoilerit
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 220 korda
- Tänatud: 90 korda
Mitte ainult elektrihind pole jaburalt kõrge, ka näiteks CNG hind on võrreldes möödunud aastaga kordades tõusnud. Veel aasta eest mitmed tuttavad rõõmustasid oma surugaasiautode üle, et nii hea odav sõita. Tänaseks on see lõbu neil läbi. Eks kogu värk on omavahel seoses, üks energialiik ei saa teisest väga palju soodsam olla, sest siis hakatakse seda soodsamat energiat tarbima ja tootja ning tarnija tõstavad kohe hindu, kui tootmisvõimsuse piir paistma hakkab. Lisaks veel poliitika muidugi ka, aga selleteemaliste spekulatsioonidega ma siinset foorumit risustama ei hakka.
"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"
siis väärib see ka väärkasutamist!"
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 672 korda
- Tänatud: 430 korda
-
- Tsikkel: FZS 1000
- Tänanud: 414 korda
- Tänatud: 80 korda
Pealkirja on otsetõlkena netist võtnud inimene, kes teemast ei jaga ööd ega mütsi
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1944 korda
- Tänatud: 554 korda
Ma lugesin algse soome keelse artikli ka läbi ja tõlkes ei ole midagi muutunud. Pigem üllatavalt õigesti tõlgitud. Ehk mida ära ei jagatud? Artikli mõte oligi ju see,et tekkis absurdne olukord,kus abiks müüdud eleter osteti ise tagasi. Algne point oli pigem Poola abistamine,et sagedus paigas hoida, aga abilisi tuli rohkem ja nii see läks.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
- Tsikkel: FZS 1000
- Tänanud: 414 korda
- Tänatud: 80 korda
Tõlke kohta polegi midagi halba öelda, lihtsalt sellisena mõjub see eesti ja soome keelsena mõlemal juhul negatiivse uudisena.urmas66 kirjutas: ↑15 Dets 2021, 16:29Ma lugesin algse soome keelse artikli ka läbi ja tõlkes ei ole midagi muutunud. Pigem üllatavalt õigesti tõlgitud. Ehk mida ära ei jagatud? Artikli mõte oligi ju see,et tekkis absurdne olukord,kus abiks müüdud eleter osteti ise tagasi. Algne point oli pigem Poola abistamine,et sagedus paigas hoida, aga abilisi tuli rohkem ja nii see läks.
Negatiivne samas müüb ja sunnib uudisel klikkima, sealt omakorda populaarsus, jne, jne.
Uudis ju iseenesest tegelikult pole negatiivne, lihtsalt süsteem ongi selline.
Kui kellegi sagedust ja puudujääki päästma minnakse, on kohe päästjal endal ülejääk ja ise "päästmist" vajav
-
- Tsikkel: Welcome to the darkside
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 179 korda
Ma imestan, et seda vandenõuteooriat siin juba ära pole lõpetatud ja maa bännimisest must pole, nagu vakt*ineerimise mainimisele järgnevates olukordades on olnud
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.