Õhksoojuspumba automatiseerimine


Teema algataja
will111
Postitusi: 5287
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 46 korda
Tänatud: 388 korda

Re: Õhksoojuspumba automatiseerimine

Lugemata postitus Postitas will111 »

ranel, ju ta siis sinu setupi puhul nii on jah. esmapilgul tundus kuidagi uskumatu aga järelikult on meil sedavõrd erinevad majad ja suure tõenäosusega ka üsna erinevad pumbad. lisaks on sul arvatavasti pump paigaldatud lae alla (nagu need igasuguste "installerite" poolt alati paigaldatatakse) mis teeb pumba elu mõnevõrra raskemaks küttereziimis.
muidugi see jäi mulle ikkagi natuke arusaamatuks, et miks sa üldse valisid 8on/16off tsükli...eriti kui olid juba näinud, et maja hakkab niimoodi vaikselt jahtuma? maksimaalset ökonoomsust otsides ja katsetades ma saaks sellest teooriast aru, kuid antud juhul oli eesmärgiks siiski pigem lihtsalt katsetada seda, et kas ja kuivõrd feasible selline kütmisviis üleüldiselt on ja kas see elektrit kokku hoiaks, ILMA et sisekliima märkimisväärselt muutuks. ma ise usun, et 12h/12h variandi puhul, nii nagu mina selle katse tegin, ehk oleks ka sinu pump suutnud temperatuuri hoida. kui mitte seda 23c siis kasvõi ainult katse ajaks 20-21c ikka.

lihtsalt võrdluseks, et mul siin maja jahtumine 48h jooksul oli viimati ~10 kraadi, aga seda siis nii, et igasugune küte oli täiesti välja lülitatud kaks ööpäeva. mingit päikestki minuteada neil päevadel aknast sisse ei paistnud. ainult ahi oli veel selle perioodi päris alguses kergelt leige, kuid see heat output on nii väike, et võib sisuliselt arvestamata jätta. sinul kukkus temp 7 kraadi siis kui vahepeal pidevalt max võimsusega peale kütsid. järelikult on nii majade soojavajadus üsna erinev kui ka soojuskadu. kusjuures mul ei ole seintel sisuliselt mitte mingisugust inertsi/massi, ehk suht kiiresti saab need soojaks aga kui küte tagant ära võtta siis sama kiiresti jahtub kõik ka maha.
pump suudab mul -10c juures veel pidevalt välja anda umbes 5kw sooja, kui seda väga vaja on. kasutegur on siis muidugi kehvem, kasvõi juba sulatustsüklite pärast...aga õnneks pole mul sedasi tarvis kunagi kütta. välja arvatud need (lühemad) perioodid kui päris mitme päeva jooksul maha jahtunud maja üles kütan.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”