Haagis matkamiseks

Kasutaja avatar

StreetMoto
Kaupmees
Postitusi: 2454
Liitunud: 04 Okt 2004, 15:51
Asukoht: Tallinn, Hiiu/Pääsküla
Tänatud: 192 korda
Kontakt:

Re: Haagis matkamiseks

Lugemata postitus Postitas StreetMoto »

Maaks kirjutas: 28 Dets 2023, 09:13
Niipalju kommenteerin ainult, et BE ei ole enamuse autoomanike jaoks lahendus, sest haagise mass ei tohi isegi BE-l olla suurem kui on auto passis max haagise mass.
Ei klapi see jutt, tohib ikka. Vastupidi - kood 96 on ainult üksikjuhtudel lahendus, BE on universaalne lahendus, sest täna võib sul haagis olla sõidukal sabas, homme hoopis maasturil või kaubikul konksu otsas. Kui autole on lubatud 1500kg haagis, siis võin sinna riputada ka 2500kg registrimassiga haagise, aga haagise tegelik mass ei tohi ületada 1500kg. Tegelik mass on see, mis määratakse kaalumisega konkreetsel ajahetkel. Loe liiklusseaduse § 34, lõige (11).

Juhtimisõiguse ehk kategooriate puhul vaadatakse ainult passis olevaid registrimasse, kus autorongi (auto+haagis) registrimass ei tohi ületada B puhul 3500kg ja B96 puhul 4250kg. Seal keegi midagi ei kaalu, sõida kasvõi tühja haagisega, nii kui registrimasside summa kasvõi 10kg üle on saad trahvi kirja.

Ehk iseehitaja jaos on juhilubade kategooria olemasolust lähtudes oluline vaadata just passis olevaid masse ja neid kokku liita.
StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”