Haagis matkamiseks

Kasutaja avatar

Junzu
Postitusi: 478
Liitunud: 27 Aug 2007, 23:11
Tsikkel: KTM EXC 300 ja 890 Adventure R
Asukoht: Tartu
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 9 korda

Re: Haagis matkamiseks

Lugemata postitus Postitas Junzu »

hmm kirjutas: 28 Dets 2023, 10:32
Junzul on tõesti funktsionaalne haagis.
tundub, et nõks suuremate sisemõõtudega, kui mul +50cm pikkust ja +35cm laiust - väga suur vahe ;) kuigi piltidelt tundub väiksem. Aga no masin, mille kõrval seisab on ka oluliselt suurem.
mul on ka üks pisike mugavuslisa seal juures - tagumine kaamera koos juhtmevaba ülekandega sõiduki sees olevale ekraanile ;).

Ma pigem küsiks seda, et mis on see sisemine seina materjal, mida sul kasutatud. Mul ka vaja tulevikus see välja vahetada (hetkel MDF...) ning soojustust uuendada (ehk ka kandev puit sees välja vahetada - see ju raske+mädaneb ka, kui kuskilt lekib)
mul endal tagumine rulluks ka ei sobi, just tema kitsikuse tõttu - rull ise on lahe... kuid see ülemine rulli kronstein (rauast ju) tekitab üles taha vasakule-paremale liikuva resonantsi. Lisaks ei toeta tagumist osa sõiduajal - see ikka korralikult loksub sõidu ajal paremale vasakule - mis konstruktsioonile head ei tee.

Aku laadimist saab ju ka läbi juhtmestiku auto süsteemist laadida, kuid väike päiksepaneel on parem. Mul 14pin ühendus nii masinal, kui kärul - see vist võimaldab ka haagisel olevaid seadmeid laadida, mida 7pin ei võimalda (no kui tahta ikka võimaldab.... aga kui masinal endal ei ole sinna pistikusse eraldi +12V xxA kaablit viidud, pole hea mõte).
Mul endal oli plaanis ette n.ö. tuuletakistust vähenav ruum rajada diisli peale ning kõik kütted+genekad jne mant sinna koondada, et kaubaruumi ei võtaks enda alla. Eks see kaalujaotus üheteljelisel haagisel mängib vastikult rolli. Ei tohi koormata liigselt diislit ning rataste teljest tahapoole ei tohi olla rohkem massi, kui eespool.

Püsiv vahesein ning magamisasemed mulle väga ei sobiks, pigem n.ö. "tassin-kiirpaigaldan-mööbli" stiil oleks hea, sest 80% ajast on vaja suuremat hoiuruumi kasutada. seega põranda siinid oleks hea - sul vist need väikese kõrgendusega - ma ise tahaks et oleks tasapinna sees... sile põrand.
Ma olen ka tagumisest kaamerast puudust tundnud. Olen neid hiinakaid veidi vaadanud aga pole veel ära ostnud. Mõned tagasisided ütlevad, et pidi kehva olema. Samas mul pole mingit HD pilti vajagi. Peaasi, et kellegile tagant sisse ei tagurdaks ja kaugust objektist õigesti hindaks...

Sisemine sein on mingist alu sandwitch-ist tehtud, plastik keskel. Suht õhuke, võibolla 7mm paks aga täitsa tugev. See vahesein aitab ka haagist paremini koos hoida ja lisab kerele jäikust veidi. Mulle isiklikult meeldib üles avanev luuk - saab lihtsasti suure katuse tekitada vihma korral. Alla avanev luuk oleks saani või atv-ga hea.

Laadimine. Mul 7pin-iga pistik autol (mis on tegelikult piduritega haagisega kasutu, kuna reeglite järgi peab tagurdustuli O2 haagisel olema aga 7 pin pistikul pole seda väljundit). Aga 13pin-iga saaks jah laadimise sealt teha. Iseasi, mis voolu need juhtmed seal välja kannatavad?

Selle tiislile kasti tegemine on jah selline kahe otsaga asi. See kaal suureneb seal kiiresti. Eelmisel haagisel ehitasin väikese vineerist kasti - aku ja ahi sisse. Ja päris raskeks läks haagise taha ühendamine (ma enamasti ei viitsi tugijalaga jebida, tõstan haakepea konksu otsa lihtsalt). Kui veel manti sinna panna, siis peab juba enne seljale sooja tegema, kui ühendama hakkad :D Lisaks väikematel sõiduautodel lubatud konksukoormus võib lõhki minna (konks vast kohe küljest ei kuku aga parem karta, kui kahetseda :) ).
SM570R 04' ->Z750 05'->Z1000 03'->R1 04'->R1 04'->GSX1300R 00'->Z750 04' & CB600f 01'->Z1000 03'->Z1000 03'->Buell XB9R->ZX10R 05'-> KTM SM950 04' & R6 07'->KTM 950SM 07'->KTM 990SD 07' ->Z1000 2011'->TE300i 19'->EXC300 22' & 890 Adventure R 23' & FE350 20'

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”