Tehnoülevaatus ja müratase
Moderaator: Moded
Tehnoülevaatus ja müratase
Rattaks VTX 1800, alles ostsin, all on mingid torud mis lärmavad korralikult. E märgist peal pole. Kuidas ülevaatuselt läbi saan?
Tuhnisin foorumis ringi ja konsensus tundus olevat selline, et ilma E märgiseta pole mõtet ülevaatusele minnagi, ja kui E märgis on peal, aga müratase ikka kõrge, siis võivad kahtluse korral mõõta. Samas ma ei mõista kuidas see versioon loogiline on - saan aru, et USA-s mingit E märgist ei eksisteeri. Sel juhul, kuidas USA-st tulnud rattad omale E märgise peale saavad, et Eestis ülevaatust läbida?
Igatahes küsimus on, kuidas võimalikult kerge vaevaga ja odavalt oma rattale ÜV saada - minna lihtsalt proovida mõnes väiksemas ÜV punktis olemasoleva summutiga? Laenata kelleltki stock VTX summuti? Panna olemasolevatele db killerid (E märgist siiski pole)? Kuidas teised valjema väljalaske omanikud ülevaatuse läbivad?
-
- Tsikkel: Honda VT600 Shadow
- Tänanud: 87 korda
- Tänatud: 52 korda
Re: Tehnoülevaatus ja müratase
Eelmine omanik ütles, et selle summutiga ÜV läbi ei saa. Siiani oli tehtud "tuttava" kaudu.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 672 korda
- Tänatud: 430 korda
-
- Tänatud: 228 korda
Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
Müra saab vähemaks paigaldades sumpsi db killerid. Kas sellest piisab ka või mitte, seda ei tea keegi. Seda näitab ainult mõõtmine. ÜV läbimine siiski ei pruugi õnnestuda sest e tähist arvatavasti hakatakse otsima nagunii. Võib lüüa torud killereid, terasest pesukäsnasid ja asju täis ning minna ja proovida. Võib läbi saada, võid mitte läbi saada. Üldiselt oleks mõistlik paigaldada mingi selline sumps lihtsalt, millel on esiteks tähis olemas ja teiseks, mis ei tee haiglast lärmi ehk summutab ka midagi. Ei pea olema tingimata originaal.
Summuti "laenutust" tehakse ka, aga no eks pead ise mõtlema, kas tõesti viitsid iga aasta sellega jaurata, lihtsalt sellepärast, et ülejäänud aja saaks endale ja teistele ajudele käiva tühja ämbriga ringi läristada
-
Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Tõtt öelda ma ei kujuta ette, kas sellele rattale üldse E märgisega summutit eksisteerib. Tundub päris surnud ring, aga kuidagi peavad need rattad ju ÜV läbima. Kui kellelgi on originaalsummutit rentida ja sellega ÜV läbitav on, siis palun andke märku.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 35 korda
- Tänatud: 219 korda
Alusta sellest et tee kindlaks või ütle mis VTX-ga tegu R,S,N või C mudel.R-l ja S-l on 2 sumpat ja ühesugused kinnitused(vt.minu avatari)Ma võin homme vaadata mis kirjad neil peal on,midagi seal oli.E-d ilmselt mitte.Siit saad vaadata ja lugeda erinevate mudelite kirjeldusi.Theo606 kirjutas: ↑23 Mär 2024, 20:18Aga kuidas originaalsummutiga läbi saadakse, kui seal ka E tähist peal pole? On mingi muu tähis, mis tõestab, et vähemalt on originaal, ja siis pole E tähist enam vaja? Sest kust peaks ülevaataja teadma milline on originaal ja milline mitte.
Tõtt öelda ma ei kujuta ette, kas sellele rattale üldse E märgisega summutit eksisteerib. Tundub päris surnud ring, aga kuidagi peavad need rattad ju ÜV läbima. Kui kellelgi on originaalsummutit rentida ja sellega ÜV läbitav on, siis palun andke märku.
https://www.autoevolution.com/moto/honda/vtx/
Sumpade kinnitused on erinevad,väikesed muudatused on ka raamides.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
- Tsikkel: BMW S1000RR 17
- Tänatud: 7 korda
See ei ole kusjuures üldse halb äriplaan, võiks olla summutilaenutus ja vaiksemaks tegemine niiöelda hädaabi juhtudel. Äri saab laiendada ka motospordis, sest pea iga etapp pärnus on 5-10 sõitjal suur probleem, et ei lasta rajapäeval peale, heli liiga vali ja pole kuskilt ka db killerit võtta vms.
Võib tunduda praegult jabur idee aga arvan et asjal oleks täitsa turgu kui keegi teeks Eestis siukse korraliku legaalse summutiabi bisnissi igas mõttes.
VTX 1800C 2002afranz125 kirjutas: ↑23 Mär 2024, 21:59Alusta sellest et tee kindlaks või ütle mis VTX-ga tegu R,S,N või C mudel.R-l ja S-l on 2 sumpat ja ühesugused kinnitused(vt.minu avatari)Ma võin homme vaadata mis kirjad neil peal on,midagi seal oli.E-d ilmselt mitte.Siit saad vaadata ja lugeda erinevate mudelite kirjeldusi.Theo606 kirjutas: ↑23 Mär 2024, 20:18Aga kuidas originaalsummutiga läbi saadakse, kui seal ka E tähist peal pole? On mingi muu tähis, mis tõestab, et vähemalt on originaal, ja siis pole E tähist enam vaja? Sest kust peaks ülevaataja teadma milline on originaal ja milline mitte.
https://www.autoevolution.com/moto/honda/vtx/
Sumpade kinnitused on erinevad,väikesed muudatused on ka raamides.
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 35 korda
- Tänatud: 219 korda
Selline jutt on oem sumpal.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 67 korda
- Tänatud: 347 korda
Vastasel juhul vanad Jawad jms ei saaks ükski ülevaatuselt läbi.
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
-
- Tsikkel: sv1000n
- Tänanud: 122 korda
- Tänatud: 192 korda
Eks ikka selle pärast, et järgmisena postitab ehk uus omanik tsiklist pildi, kus on numbrimärk näha ja siis on ainult vormistamise küsimus
Ei hakka keegi seda E märki ülevaatusel otsima, kui põhjust pole antud. St, kõrva/silma ei hakka. Niimoodi saavadki.Theo606 kirjutas: ↑23 Mär 2024, 20:18Aga kuidas originaalsummutiga läbi saadakse, kui seal ka E tähist peal pole? On mingi muu tähis, mis tõestab, et vähemalt on originaal, ja siis pole E tähist enam vaja? Sest kust peaks ülevaataja teadma milline on originaal ja milline mitte.
Ehk siis minu soovitus oleks, otsi DB-killer sisse ja ilmselt pole ka probleemi.
-
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 12 korda
- Tänatud: 25 korda
Kui on tegemist aftermarket lisaga, peab see vastama E-nõuetele.
terv
kris.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1087 korda
- Tänatud: 1093 korda
- Kontakt:
Aga küsiks küll, et milleks teil on vaja , et tsikkel kõva mürina saatel liigub? (palun, seda loud pipes save lives demagoogiat pole vaja, see pole tõsi)
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 136 korda
- Tänatud: 346 korda
- Kontakt:
Ma ei oska sulle öelda Küll aga ma enam ei saa väga pläristada. Esiteks uus elukoht ja naabrid on võõrad, teiseks ma olen osa oma kuulmisest juba minema pläristanud. A vist lihstalt ainult sellepärast pläristasin, et äge oli?
-
- Tsikkel: VN 1500 MS
- Tänatud: 2 korda
IZ->...->VX 800..->VN 1500 MS
Mina ostsin ratta, torud olid küljes. Tahaks võimalikult vähese vaeva ja rahaga ÜV peale saada ja natuke sõitu nautida. Pole peale 7a tagasi lubade saamist õieti sõitnudki, vb ~2000km kokku. Mul ei ole vaja, et ta lärmaks, aga ta juba lärmab. Kui see probleemiks osutub, siis küll tegelen sellega. Siiani (olles antud rattaga sõitnud 20km) pole osutunud.
Igaühe enda asi mis häält tsikkel teeb ja kuidas oma ÜV läbib. Mõnel on tsikkel tõsine tarbeese ja pidev müra on tüütu. Teine sõidab 7 aasta peale 2000km ja sellise tempoga on ju tore, kui neil kahel pühapäeval kuus kui väikse tiiru teed, mingi emotsioon ka tekib. Mind siiani kellegi mürisev tsikkel pole häirinud, politsei ka asjas probleemi ei näe (https://auto.geenius.ee/rubriik/mototeh ... vaatusele/), aga ometigi siin mõni näeb. Elan küll tee ääres kus päris tihe tsikliliiklus ja pidevalt keegi akna all kiirendab, aga mul ei tule pähegi tsiklimeest süüdistada, ise ostsin siia elamise.
-
Esimese osaga kindlasti paljud nõus pole...Endal tuleb meelde päris mitmeid juhuseid kus olen mõelnud, et milleks selline lärm sõites? Samuti olen sõitma sattunud paari sellise rattaga mis kõvema häälega. Rohkem sellistega ühes grupis pigem ei sõidaks. Äärmisel juhul vast nendest eespool. Lisaks need kõrvatropi ja peavalu jutud.. mis pigem panevad muigama. Huvitav kas sellised rattad kokkuvõttes ostes on ka odavamad?
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 672 korda
- Tänatud: 430 korda
-
- Tsikkel: KTM 380 2t, Suzu 450, KTM
- Tänanud: 21 korda
- Tänatud: 22 korda
Muide, ma vist vanaks saamas/jäämas - nimelt on tekkinud naabrusesse mopeedi kulgur - tore, noor, entusiastlik tegelane aga krt küll, kui ka teised samasugused kogunevad selli juurde naaber tänavasse (üle aia) ja võidu koha peal tühjalt rutskat väänatakse oma pool tundi siis ajab käima küll. Eriti kui oled just lapselapse magama saanud.
Veel paar korda ja lähen mõnitan korra maija ja kutsun ässad korralikule sõidule krossirajale.
Siis saab pulli kui tõesti julgevad tulla ja sõita
Tühjad torud - anna tuld kui meeldib AGA mõtle natuke ka teistele (elanikud, teised stiklistid) ja ära vales kohas pauguta, muud midagi
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: R 1250 GS Adventure
- Tänanud: 53 korda
- Tänatud: 87 korda
Ka krossikatel mõõdetakse juba ammu enne võistlusi db, kas just igal riigisisel, aga suurematel võistlustel ja rahvusvahelistel kindlasti.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Desert X, FE 350, Montesa
- Tänanud: 145 korda
- Tänatud: 91 korda
- Kontakt:
Sommid traieli võistlusel kah mõõdavad üsna usinalt. Nad võivad oma raja kasutusloast ilma jääda, kui kisa normist suurem.
https://amehitus.eu/
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 188 korda
- Tänatud: 376 korda
Ma enne starti mõõtmisi ei ole näinud ise (mis ei tähenda, et seda ei tehta), aga pistelist kontrolli sõidust tulles küll. Äkki see selleks, et sõites midagi "kogemata" küljest ei lendaks
EDIT FIM reeglid müra mõõtmiseks on natuke teised kui TÜV-is EDIT2 Kui juba tarka panemiseks läks, siis otsisin välja ka lubatud dB-d. Mu üllatuseks on stardis lubatud 114dB ja finišis 115dB (2021a reeglid)
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.