Hälvik- Mootorratturid
Moderaator: Moded
Esimese hooga suutsin kogemata teemast v2lja postitada, aga nyyd ikka 6igesse kohta.
Tulen siis mina, kell 17.00 yks laps k2ruga ees, teine k2ek6rval ja asun Luha ja Videviku t2nava ristis olevat vöötrada ületama.
Tänav on nähtavas osas tühi. Vasakule, Pärnu mnt. poole on nähtavus kurvi tõttu üsna vilets.
Astun vöötrajale, kui nurga tagant kostab mingi hirmus plärin. Instinktiivselt raban vanemal lapsel käest kinni. Pärnu maantee poolt sööstab ümber nurga mingi vanemapoolne (90ndate alguse malli kandlise esitule ja gondlitega) kõrge matkaratas v. enduuro. Lapsevankriga ja 2 lapsega vöötrajal(!) viibiv isa vaprat krossimeest eriti ei häiri. Lisab uljalt gaasi ja tuhiseb napilt titekäru otsast mööda.
Kahjuks liikus ratas nii kiiresti ja number oli nii porine, et peale numbri "6" ja tähe "Z" ei jõdnud midagi välja lugeda.
Kulla enduuromees, kui sa seda lugema juhtud:
- Lasteadede l2heduses oleks arukas hoogu maha võtta.
- Liiskluseeskirja järgi oled sa KOHUSTATUD vöötrajal viibivale jalakäijale teed andma.
-
- Tsikkel: Sõber
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Head Sõbrad mootorratturid!
Hälvikud ja mittehälvikud! Mina, vana jahimehena, sooviksin Teie tähelepanu juhtida ühele selle aasta tõsisele kitsaskohale.
Nimelt on väga soojalt möödunud talv mõjunud suisa plahvatuslikult meie metsades leiduvatele olenditele ehk siis nende populatsioonile ja seoses sellega kohtab noid tegelasi üha tihedamalt ka maantee äärtes. Autoga sõites hakkavad kokkupõrkel mõne elajaga mõjutama oluliselt sõidutrajektoori alles suuremad isendid alates metsseast, lõpetades põdra ja nagu ka kuuldud, siis karuga.
Tsikliga, paraku, võib koguni hiir mõnikord saatuslikuks saada. Kindlasti aga teevad väga haiget juba kõik mägrast suuremad loomad. Seega: Vältige sõitmist hämaras ja pimedas metsa vahel, kui seda siiski teha tuleb, hoiduge võimaluse korral mõne suurema apastraadi selja taha. Ja mitte mingil juhul ärge kaotage valvsust.
Reguleerigem ikkagi metsloomade arvukust vastavate jahimeetmetega, mitte aga road-killeritena!
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 89 korda
wend kirjutas:Täna kella poole kuue kuue vahel lendasid 4 ratast Kiisa vahel nii üle 100km/h. Palju rahvast ja lapsi rullitamas ja ratastega sõitmas, autosid ka oma jagu, neil ikka vaja asulas, kus 50km/h näidata kui kõvasti peale võimalik on keerata.
autod on igalpool.
ma arvan,et mõistlik olex yldse keelata ära rattaga sõitmine asulates!
-
- Tsikkel: Kawasaki EN500
- Tänatud: 1 kord
-
- Koristaja
- Tänanud: 150 korda
- Tänatud: 187 korda
Hälvik- mootorratturid
Muidugi - muidugi... lennake aga madalalt, need keda mõistusega inimesed mättasse ei löö sigatsemiste eest sõidavad ise ennest teepeal pooleks... kahjuks pole meil siis kedagi enam kiruda siin teemas.
-
- Kontakt:
Bladyhell kirjutas:baltroon kirjutas:Reguleerigem ikkagi metsloomade arvukust vastavate jahimeetmetega, mitte aga road-killeritena!
Juhtus sul midagi või oled kirglik jahimees?
Nii üht kui teist.
Eelmise aasta lõpus suutsin vältida folgilt tulles just eessõitja (Range Rover) taha varjudes kitsele otsasõitu ja mõned aastad varem suutis kass! mul ühel sõbral esiratta alt ära joosta.
Samas hulgun palju metsas ja niitudel ning sõidan tihti mööda Eestit ringi ning näen mis loomade populatsiooniga toimunud on. Arvan, et nii mõnigi teine tähelepanelikum foorumlane on märganud teeäärsetel põldudel kasvõi kitsede rohkustki.
baltroon kirjutas:Head Sõbrad mootorratturid!
Hälvikud ja mittehälvikud! Mina, vana jahimehena, sooviksin Teie tähelepanu juhtida ühele selle aasta tõsisele kitsaskohale.
Nimelt on väga soojalt möödunud talv mõjunud suisa plahvatuslikult meie metsades leiduvatele olenditele ehk siis nende populatsioonile ja seoses sellega kohtab noid tegelasi üha tihedamalt ka maantee äärtes. Autoga sõites hakkavad kokkupõrkel mõne elajaga mõjutama oluliselt sõidutrajektoori alles suuremad isendid alates metsseast, lõpetades põdra ja nagu ka kuuldud, siis karuga.
Tsikliga, paraku, võib koguni hiir mõnikord saatuslikuks saada. Kindlasti aga teevad väga haiget juba kõik mägrast suuremad loomad. Seega: Vältige sõitmist hämaras ja pimedas metsa vahel, kui seda siiski teha tuleb, hoiduge võimaluse korral mõne suurema apastraadi selja taha. Ja mitte mingil juhul ärge kaotage valvsust.Reguleerigem ikkagi metsloomade arvukust vastavate jahimeetmetega, mitte aga road-killeritena!
No mul tuleb kahjuks veel praegusel aastajal pimedas töölt koju sõita( 21:00 lõppeb töö ). Eeelmise töötsüki käigus oleks peaaegu alla ajanud paari parte ja jänese. Töökaaslane kes sõitis autoga minust mingi 5 km eespool ( minul on tööl koju 22 km ) nägi kraavist kahte kitse tee peale jooksmas, õnneks sai pidama. Nii et võib öelda-metsloomade arvukus on kindlat tõusnud ja sellels valguses pole pimedas sõit üldse lõbus.
Vabandan kirjavigade pärast mis võisid postitusse tekkida, kuna tulin just saunas on olen nii mõnegi õlle joonud, loodan et suudate andestada.
-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
baltroon kirjutas:Reguleerigem ikkagi metsloomade arvukust vastavate jahimeetmetega, mitte aga road-killeritena!
Hoiatus ja üleskutse teepeal loomade liikumise tõttu tähelepanelikum olla, on väga hea ja paljudele vajalik. Tuttavatel teedel on lihtsam - loomad kasutvad valdvalt samu konkreetseid ülekäiguradasid ja kui need on enamvähem teada, siis tead ka, kus eriti hoolikas olla. Oma liikumistrajektooril kohtan iga päev paari kitsekarja ja paarkorda nädalas põtra, rebast ja vahetevahel ka metsanotsusid. Samas ei tundu mulle küll, et neid liiga palju oleks ja selletõttu ei saa nõustuda arvukuse piirmise vajadusega mitteüheski versioonis.
Vaatamata sellele, et olen ise 8aastat tagasi olnud seoses ootamatu kohtumisega noore lolli põdraga 6 tundi operatsioonilaual ja kaotanud ka ühe silma, olen ikkagi loomade poolel. Neil on oma elu ja omad kombed ja me peame suutma ka nendega arvestada. Saan aru tundrakütist, kes jahib looma toidu saamiseks. Saan aru talumehest, kes istub püssiga oma kartulimaa ääres ja passib metssisigu, et ka endale miskit talveks jääks.
Prooviks äkki võimalusel lihtsalt mõlemad ellu jääda ja üksteisega sõbralikult koos eksisteerida.
Jaan, kaine, aga hakkab rohetama.
Postimehes on täna selline artikkel: Kokkupõrget metsloomaga aitab vältida autole kinnitatav vile
Auto külge kinnitatavad ja inimkõrvale kuulmatut heli tekitavad viled aitavad vältida ootamatut kokkupõrget teele tuleva metsloomaga. Kevad ongi metsloomadele liikluse seisukohalt kõige hullem aeg – siis jääb neid kõige rohkem ka autode ette, kirjutas Valgamaalane. Bensiinijaamades ja autopoodides on müügil väiksed viled, mis käivad auto külge ning tekitavad kiirusel enam kui 30 km/h inimkõrvale kuulmatu heli, mis aga loomad teelt eemale hoiab. Kasutajate väitel on seal, kus varem alati loomi märgata võis, liigub neid vile kasutuselevõtu järel tunduvalt vähem.
Huvitav, mis siis saab, kui see tsiklile külge panna ja siis külavahele paugutama minna, kus kõvasti koeri, kasse jms. lojuseid leidub?
Päevalehes oli kunagi nt. selline artikkel http://www.epl.ee/?artikkel=247398
+358458693818
-
- Kontakt:
Kunagi sai ühes teises teemas nende vilede kohta juba ära mainitud, et nendest viledest on kasu küll aga seda ainult nende jornide müüjatel.
Jussufil tahaksin soovitada põhikooli zooloogiaõpikut korraks veel natuke lähemalt sirvida.
Igaljuhul arvan ma, et väike hoiatus õiges suunas ei tee kunagi paha ja kui suutsin kasvõi ühe inimese tähelepanu kõrgendada siis olen juba oma kohustuse täitnud.
Hoidke silmad lahti metsloomade suhtes!
-
- Kontakt:
Vaatasin mehe kommentaare mujalgi, proovin mõista Tegemist on siukese mikro maailmaparandajaga, kes just seda üritabki teha, mida ta kogu inimkonnale süüks paneb, ehk siis asju kangesti enda tahtmise järgi korraldada
Jussuf, mis viga, kas ratas ei jookse nii nagu tahaks või?
Sinu rahustuseks ja jahimeeste vastase viha vältimiseks võin kinnitada, pauku tuleb minu relvarauast väääägaharva. Mulle meeldib rohkem niisama uidata ja võin sulle tõesti kinnitada, sellel kevadel ON noorloomi rohkem, kui möödunud aastatel, see aga pressib neid metsast välja nagu Sa isegi vihjasid.
Päikest, tuult ja sõidumõnu! Proovi rohkem naeratada
baltroon kirjutas:Bladyhell kirjutas:baltroon kirjutas:Reguleerigem ikkagi metsloomade arvukust vastavate jahimeetmetega, mitte aga road-killeritena!
Juhtus sul midagi või oled kirglik jahimees?
Nii üht kui teist.
Eelmise aasta lõpus suutsin vältida folgilt tulles just eessõitja (Range Rover) taha varjudes kitsele otsasõitu ja mõned aastad varem suutis kass! mul ühel sõbral esiratta alt ära joosta.
Samas hulgun palju metsas ja niitudel ning sõidan tihti mööda Eestit ringi ning näen mis loomade populatsiooniga toimunud on. Arvan, et nii mõnigi teine tähelepanelikum foorumlane on märganud teeäärsetel põldudel kasvõi kitsede rohkustki.
Täna hommikul võttis kuskil minut enne mind sõitnud peugeot enne Kükita grilli ühe kitse maha. Seega silmad lahti jah!
-
- Tsikkel: Valkyrie
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Kontakt:
Mitte et ma tige oleks, aga kui tahate midagi head kampaaniaga teha, siis tuleks ka enda käitumises üht teist muuta. See kaugtulega sõit päevasel ajal ei tee muud, kui mõistmise asemel tõstab autojuhtide viha. No kuramus, pimestab. Teisi rattaid nägin ka täna, ja väga kaugelt, aga keegi peab ikka silmevahele keevitama.
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
Mis iganes on tegelik põhjus (jookusaeg, maha võetud metsad või krt teab mis) võib täheldada kitsede arvukuse kasvu tõesti. Ja kusjuures liiguvad nad karjade kaupa. Rahulikult, keset päeva longivad maaanteeservas põllul. Autodest ei tee väljagi. 5 minuti jooksul õnnestus näha tallinn tartu maantee vahetus läheduses kümmekond isendit.
Loomade käitumine on oluliselt muutunud kui mööda kimavad autod üldsegi enam ei hirmuta.
- Tänanud: 1 kord
jussuf kirjutas:Kevadel on peale jooksuaja ka muid põhjusi liikumiseks. Jutud populatsioonide plahvatuslikust suurenemisest talvel on ikkagi jama.
ma lisaksin siia siiski ka ühe mitte nii utreeritud näite. Käesolev talv oli praktiliselt ilma lumeta. Seetõttu jäi jahimeestel väga palju sigu laskmata. Kuna pehmel samblal on kõigil hea liikuda, siis langes ka oluliselt vähem kitsi kiskjate saagiks. Toitu jagus küllaga, seetõttu olid ka paaritumistingimused head. Seega on sellel kevadel tõesti rohkem loomi liikvel kui me muidu harjunud oleme nägema. Kinnisvaraarendajatega loomade liikumist seostada võib ainult siis kui oma uhiuue maja hoovis mõnd looma seismas näed. Teede ületamine ei ole sellega kuidagi seotud.
Rein kirjutas:Mitte et ma tige oleks, aga kui tahate midagi head kampaaniaga teha, siis tuleks ka enda käitumises üht teist muuta. See kaugtulega sõit päevasel ajal ei tee muud, kui mõistmise asemel tõstab autojuhtide viha. No kuramus, pimestab. Teisi rattaid nägin ka täna, ja väga kaugelt, aga keegi peab ikka silmevahele keevitama.
Kui maanteel sõites jääb päike minu seljataha, panen raudselt kaugtulega. Minu solvumine vastutulevalt autolt pihtasaamise korral on kordades suurem, kui selsamal autojuhil minu märkamisel silmi kissitama sundides.
vilosius@hälvik
+358458693818
Rein kirjutas:Mitte et ma tige oleks, aga kui tahate midagi head kampaaniaga teha, siis tuleks ka enda käitumises üht teist muuta. See kaugtulega sõit päevasel ajal ei tee muud, kui mõistmise asemel tõstab autojuhtide viha. No kuramus, pimestab. Teisi rattaid nägin ka täna, ja väga kaugelt, aga keegi peab ikka silmevahele keevitama.
Ma sõidan ka täistuledega just sel põhjusel.
Kui kirub, järelikult märkas.
Ja üleüldse, mis komme see otse tuledesse vaatamine on? Äkki vaataks otse päikesesse ka ja ütleks, et nii halb nii halb.
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Mind autoroolis häirib kõvasti, kui keegi isegi päeval täistuledega vastu sõidab. No pimestab. Sestap mina ei sõida tsikliga täistuledega. Püüan hakkama saada ikka selle arvestusega, et olengi natuke nähtamatu ja seega vaatan ise rohkem ette ning ei usalda liialt kaasliiklejaid. Päris hästi ellu jäänud.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.