Küsimus rehvidest?
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 513
- Tsikkel: KTM 990 Supermoto
Küsimus rehvidest?
Nimelt mille poolest erinevad rehvid, mis on ette nähtud kasutamiseks ainult ees, universaalsetest või neist, mis on ette nähtud kasutamiseks ainult taga?
-
- Kaupmees
- Tänatud: 205 korda
- Kontakt:
Reeglina 3 konkreetset põhjust, olenevalt tootjast ehk veel miskit:
1. Jälgi koormusindeksit. Iga rehv on ette nähtud taluma teatud koormust. Esirehvi indeksid on oluliselt madalamad. Vaata näit tabelit http://www.streetmoto.ee/?s=kiirusindeks
2. Mustriprofiil. Esirehvil on olulisem näiteks veesoone olemasolu keskel, et juhitavus märjaga ei kaoks. Samuti külgpidamise ja kiirenduse suunas olev profiil. Töötab ju esirehv pigem pidurduse ja pööramise peale, samas kui tagarehv toimib kiirenduse suunas.
3. Rehvisegu. Esirehv tehakse tavaliselt veidi pehmem, sest ei kuumene nii kiiresti. Arvestagem, et rehvi "töötamiseks" peab olema ta töötemperatuuril ehk soe. Rehv soeneb seda kiiremini, mida suurem on rehvirõhk, mida pehmem segu ning mida kõvemini parem käsi töötab. Seega tagarehvil soojenemise muret tavaliselt pole.
Universaal on universaal ning reeglina on ta suurema koormusindeksiga et saaks kasutada nii ees kui taga. Ühesõnaga rehviostul vaata indeksit, mustrit, hinda oma sõidustiili ja otsusta kas sulle rehv sobib või mitte. Vajadusel küsi spetsialisti käest.
1. Jälgi koormusindeksit. Iga rehv on ette nähtud taluma teatud koormust. Esirehvi indeksid on oluliselt madalamad. Vaata näit tabelit http://www.streetmoto.ee/?s=kiirusindeks
2. Mustriprofiil. Esirehvil on olulisem näiteks veesoone olemasolu keskel, et juhitavus märjaga ei kaoks. Samuti külgpidamise ja kiirenduse suunas olev profiil. Töötab ju esirehv pigem pidurduse ja pööramise peale, samas kui tagarehv toimib kiirenduse suunas.
3. Rehvisegu. Esirehv tehakse tavaliselt veidi pehmem, sest ei kuumene nii kiiresti. Arvestagem, et rehvi "töötamiseks" peab olema ta töötemperatuuril ehk soe. Rehv soeneb seda kiiremini, mida suurem on rehvirõhk, mida pehmem segu ning mida kõvemini parem käsi töötab. Seega tagarehvil soojenemise muret tavaliselt pole.
Universaal on universaal ning reeglina on ta suurema koormusindeksiga et saaks kasutada nii ees kui taga. Ühesõnaga rehviostul vaata indeksit, mustrit, hinda oma sõidustiili ja otsusta kas sulle rehv sobib või mitte. Vajadusel küsi spetsialisti käest.
StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Neeme
527 4000
streetmoto@streetmoto.ee
-
- Kaupmees
- Tänatud: 205 korda
- Kontakt:
Ei saa kommenteerida teadmata millisest rehvist TÄPSELT jutt käib aga kaldun arvama, et kui on seal ees praegu miski universaalitüüpi, mille indeks vähemalt 60 on, siis kannatab ehk panna ja miskit hullu ei juhtu. Kui aga spets esirehv, siis mina ei paneks. Mäletan, et 2001 aastal ostsin endale Suzuki GSX250 ´81 ja sellele oli taha pandud legendaarne Metzeleri kalasabas esirehv. Iseeneset polnud häda miskit sõitmisel aga soovitajana ütleks siiski seda, et kasutagem asju nii nagu nad ette on nähtud 

StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse
Neeme
527 4000
streetmoto@streetmoto.ee
Neeme
527 4000
streetmoto@streetmoto.ee
-
- Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
- Tänanud: 127 korda
- Tänatud: 50 korda
Paneks siia ühe küsimuse veel.
Kas keegi oskab öelda, mis on (taga) kummi kulumise suhe linnas sõites (üritades kõik 118KW iga foori taga ära kasutada
) või maanteel kulgedes kiirustel 110-160.
Tutikas BT020 kumm kestab mul kuskil 7-8000 km linnas.
Mul lihtalt 1 kumm, mis kestaks mul linnas ilmselt 1500-2000 kuskil, kas maanteel 5000 saan sellega sõidetud?
Kas keegi oskab öelda, mis on (taga) kummi kulumise suhe linnas sõites (üritades kõik 118KW iga foori taga ära kasutada

Mul lihtalt 1 kumm, mis kestaks mul linnas ilmselt 1500-2000 kuskil, kas maanteel 5000 saan sellega sõidetud?
Some rules can be bent. Others can be broken.
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
kui sul on alles vähemalt 50% turvisest võiks ju üritada, muidu mitte.piiks kirjutas:Paneks siia ühe küsimuse veel.
Kas keegi oskab öelda, mis on (taga) kummi kulumise suhe linnas sõites (üritades kõik 118KW iga foori taga ära kasutada) või maanteel kulgedes kiirustel 110-160.
Mul endal BT020 ga kogemusi, et 5000km kohta kulub umbes 50% rehvist, ratas pole väga erinev.
Samas loeb see ka, palju sul rattal asju (koormat), kas oled üksi või 2 kesi.
PS: kui sa iga kiirendus oma 118kw sirgeks keerad, ei saa see rehv kesta 8000km, vaid ikka kuskil 3-4k
mu rattal kestab tagurehv kuni 10k, kui ma pidevat ei ürita neid hädiseid 96 kw sirgeks ajada.
Kui und ei tule loen lambaid ja nende 125cm3 postitusi
Nii kallid sõbrad oleme jõudnud siis selle teemani kus on juttu minu kõige suuremast kulu materjalist eht kummidest
Puht südamlikult üles tunnistades ei sa ma üle 4000 km ühegi rehviga sõita kuna sõidustiil on nii sugune
Sellepärast kasutan ka ainult kvaliteetseid rehve ( rinka kumme ) mitte mingit universaal nikerdusi sest vastasel korral ei püsiks ma oma masinaga teel.
sest enamus ajast meeldib mulle oma 160 hobust peeneks keerata loomulikult kuulub sinna ka kiiruse mahapidurdamine esirattal sõites seega ei saa siin juttu olla kummide pikast kestmisst. Aga tavakulgejatele soovitaks samuti kasutada normaalseid rehve sest ärge unustage see on masin millel on AINULT 2 ratast ja need on need mis sada aparaati maaküljes kinni hoiavad.
Edu teil ja head harjutamist

Sellepärast kasutan ka ainult kvaliteetseid rehve ( rinka kumme ) mitte mingit universaal nikerdusi sest vastasel korral ei püsiks ma oma masinaga teel.
sest enamus ajast meeldib mulle oma 160 hobust peeneks keerata loomulikult kuulub sinna ka kiiruse mahapidurdamine esirattal sõites seega ei saa siin juttu olla kummide pikast kestmisst. Aga tavakulgejatele soovitaks samuti kasutada normaalseid rehve sest ärge unustage see on masin millel on AINULT 2 ratast ja need on need mis sada aparaati maaküljes kinni hoiavad.
Edu teil ja head harjutamist

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.