Autokool Tartus

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Teema algataja
eriq

Autokool Tartus

Lugemata postitus Postitas eriq »

Tere!

Otsustasin sel suvel tsikliload ära teha, et siis järgmisel kevadel pärast sõda päris oma kaherattaline sõiduvahend muretseda.
Küsiks siis kasutajate käest, millist autokooli Tartus valida?
Tegin veidi ka uurimistööd ja leidsin, et tuntumatest autokoolidest (Rüütli, Autosõit, Selge ja Kiivi) on soodsaim Rüütli (4000.-) ja kalleim Autosõit (4500.-). Päris FIE Anti Tiiva autokooli ka minna ei taha, kuna ma eeldan, et "suurtel" on õpetamise kvaliteet parem ja mis seal salata, arvan et õppesõit tuleks mulle kasuks, kuna tsikliga olen siiamaani vaid nö küla vahel ringi sõitnud.
OÜ Autosõidust on mulle päris hea mulje jäänud (tegin seal B-kati lõppastme koolituse), aga samas B-kategooria tegijate poolt on Rüütli autokooli ka kiidetud.

Palun kasutajaid siis jagada kogemusi Tartu autokoolidest.

Ja teine küsimus on mul veel - praegu on mul vahtralehega B-kategooria load, mis kehtivad veel üle aasta. Kui ma nt augustis tsikliload ära teen, kas siis vahetatakse plastik välja või saan tõesti kaks juhiluba?

EDIT: unustasin mainida, et vanus on kohe-kohe 19 ja seega täis-A pole mõeldav, sellega seoses peaks autokooli tsikkel ka selline lahja olema.

EDIT2: leidsin veel ühe koha, VivaLiiklus
Siit saaks 3,5K-ga :?
Kasutaja avatar

Aizar

Lugemata postitus Postitas Aizar »

Väikesed tsiklid on olemas veel Vasara autokoolil ja Automil. Hinnad jäävad vist kõik sinna ühte piirkonda.

Ise olen kõik kategooriad teinud Automis, (C, tõsi küll, kahasse Autosõiduga kuna Automil puudus tol hetkel veokas) ning suhteliselt rahule jäänud. Sõidu õpetamisega nad väga vaeva samas ei näe, selline iseõppijale/harjutajale sobiv kool. Siiani kõik eksamid esimese korraga, niivõrd-kuivõrd sellest midagi järeldada saab.
Aivar

Panthera
Tsikkel: Honda

Lugemata postitus Postitas Panthera »

Hetkel käin Raatuse autokoolis ...
Lubade maksumust ei mäleta, kuid saab ka järelmaksuga ...
Teooriaõpetaja on mu tuttav Kaitseliidust ...
Ta on igati lahe ning kildu viskab ka ....

Vt siia: http://www.raatuseautokool.ee/
Kasutaja avatar

Kox
Tsikkel: Intruder 1800 / 500 EXC
Tänanud: 15 korda
Tänatud: 34 korda

Lugemata postitus Postitas Kox »

Tegin kiivis enda load.
jäin täitsa rahule, sõitmine toimus selge autokooli rattaga (Yamaha Xj 600s) ja oli täitsa rahuldav ratas õppimiseks.
Omatud: Yamaha R6 99/Yamaha R6 02/Suzuki GsxR 600 04/Kawasaki Zx6R 03/Kawasaki Zx10R 04/Yamaha R1 04/Buell Xb9R Firebolt 02/Yamaha R6 07/KTM 950 SM 07/Kawasaki Zx10R 09/Buell Xb9S Lightning 04/KTM Super Duke 05/Aprilia Shiver 08/Yamaha R6 07/3x Yamaha FZ1N 07&08/Aprilia Tuono 07/Aprilia Tuono V4R 11/KTM 1290 Superduke R 14/KTM 1190 Adventure 14/BMW R 1250 GS Adventure 19/Husq 701Enduro 20/Suzu VZR 1800 08/KTM 500EXC 24
Kasutaja avatar

Loff
Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
Tänanud: 41 korda
Tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas Loff »

http://www.autokoolitus.ee/

Mina tegin kõik oma load seal ABC. Mina olen ülirahul. Praegune teooriaõps oli ajal, mil ma BC-d tegin sõiduõpetaja. hästi konkreetne/range vana, räägib asjadest nende õigete nimedega (kusjuures endine rallisõitja ja pikamaa rekkajuht). Eelmisel suvel tehtud täis A load olid samuti värvikas kogemus. endine sõiduõpetaja teooriat lugemas.....loengud olid värvikalt pikitud näidetega õpsi elust endast...kuula suu ammuli. Ja siis A kat sõiduõpetaja kommentaarid, väga head ja teevad asja kohe selgeks, seletatakse sulle ette ja taha, miks nii ja miks mitte teisiti. eriti lahedad olid hetked, kus kommunikatsiooniseade ratturi ja õpsi vahel jäid sisse hetkel, mil sõiduõpetaja foori taga ühte rolleristi "sõimas", siis teinekord ühte autojuhti kirus sõnadega: "kuhu sa jobu sõidad", endal mikker sees ja minul hämming, et mida värkki nyyd. pärast ikka vabandati, et see ei olnud mulle mõeldud. ja üks jalakäia, kes jalgrattaga teed ületas üle sebra, ainult et ratta sadulas muidugi.....ega ei jäetud ka seekord läbi akna õpetussõnasid ütlemata. Ja eriti meeli ülendav oli see kui mulle öeldi, et sinuga on igav sõita, sa ei tee vigu.

soovitan soojalt....

ahjaa autokooli vilistlasena sain ka alet..nii et minu täis A läks mingine 3,5 kilo + riigilõivud
https://www.youtube.com/@paavokaleva
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02

Teema algataja
ANNIO

Lugemata postitus Postitas ANNIO »

Minu soovitus oleks Kiivi autokool.Meeldiv ja tore seltskond hakkab juba telefonikõnest sekretärile.Kõik mis vaja teada,tehakse puust ja punaselt selgeks. :roll: :lol: Hind A-kateg. 4800.- ja kui muu kategooria juhiluba olemas,siis 4300.-
NB!http://http://www.kiivi.ee

Teema algataja
eriq

Tänan kõiki, kes siiamaani vastata on viitsinud.
Aga selle VivaLiikluse kohta ei oska keegi midagi kosta? Iseenesest 3500 on näiteks tonni võrra odavam kui Autosõidus, selle eest saab pool kiivrit osta juba :?
Kasutaja avatar

ozzipov
Tsikkel: BMW R850R & KTM LC4

Lugemata postitus Postitas ozzipov »

Mina käisin VivaLiikluses. Juhataja Vitali oli õppejõuks. Igati muhe mees ja kogenud liikluse õpetaja. Rattaid oli iga kategooria jaoks(Susuki 125, Honda CB500, Yamu xj600). Mina arvan et hind on sellise kursuse eest ikka odav küll. Mina olen väga rahul. Lisatasusid ei ole v.a esmaabi kui vaja(500.-), sõidud kõik selle raha sees jne k.a. riigieksami sõit.

E: Lisaks käis kõik väga kiirelt. Paberite kooli viimisest koolitunnistuseni alla 1 kuu. tunnid olid 2x nädalas. Varem oli B-kat. mõnda aega olnud juba.
Viimati muutis ozzipov, 25 Mai 2007, 09:07, muudetud 1 kord kokku.

Sohne
Tsikkel: Iž 56k 60'

Lugemata postitus Postitas Sohne »

2006 kevad tegin A kategooria load VASARA autokoolis.
Enam sinna kunagi tegema ei lähe.
Samas B kategooria sujus rahuldavalt, eks see sõltu ka inimestest, kellega pead kokku puutuma...

sarapuu
Tsikkel: ei ole
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas sarapuu »

Tegin load selges ja olen täiesti rahul 8) , tegin 2 aastat tagasi. Võrreldes vasara autokooliga oli kindlalt korralikum õpetamine. Sõber tegi üheaegselt minuga lube ainult et teises autokoolis.
ega vähe ei ole

Teema algataja
mototolgus

Lugemata postitus Postitas mototolgus »

No kui sa juba Selgest räägid siis minagi tegin load seal ja kui aus olla, siis alles hiljuti. Algul mõtlesin, et andke mulle koolitunnistus, küll ma juba tean kuidas asjad käivad, aga juba teooria tunnis tehti mulle selgeks, et peaks ikka tiba õppima kah. (Mulle tundub, et õpetajaks oli vist Õnnekas)
Sõitu teevad teised mehed.
Väga lahe oli kohtumine kogenud tsikklimehega (vist piraticus). Ühesõnaga seal toimub õpetamine. Julgen soovitada.

Teema algataja
pops

Lugemata postitus Postitas pops »

aa
Viimati muutis pops, 26 Mai 2007, 11:51, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

randmevääne2
Tsikkel: Yamu,KTM,Kawa

Lugemata postitus Postitas randmevääne2 »

tegin ka eelmisel kevadel-suvel Selges A-kat. load,jäin asjaga väga rahule

jussuf

Lugemata postitus Postitas jussuf »


Viimati muutis jussuf, 30 Juun 2008, 22:24, muudetud 1 kord kokku.

Teema algataja
pops

aaa
Viimati muutis pops, 26 Mai 2007, 12:01, muudetud 2 korda kokku.

Ice

Lugemata postitus Postitas Ice »

Oh issandjumal.

Kohe kohe saab läbitud täis kursus A1 ja B1 kati.

Teooria- kui ka sõiduõpetajaks oli Marek. Lahedamat inimest pole. See, kui tema naljad ei meeldi on tõesti Sinu enda asi. Vähemalt pole loeng igav nagu Vasaras! Igal juhul julgen Marekit soovitada. Rahulik, ei närvitse ning kui suhtud tema naljadesse naljaga oled tunnist tulnuna küll märksa rõõmsam. :)

A kati kohta ka üht-teist.

Sõiduõpetajaks on(oli) Selge Tarmo Terreping - väga asjalik ja rahulik inimene. 125cc masin on küll vähe uimane, aga õppesõiduks täiesti piisav. Suuremad masinad tunduvad kah täiesti tasemel olevat.

Igal juhul soovitan Kiivit, see raha on seda väärt. Tunnid pole igavad ning kõik vajaliku saad selgeks. Rohkemgi veel!
Patsu kah! :)
Mõni roller -> 125cc 4 taktiline Hiina roller -> Honda NSR 125cc -> Aprilia RS125 -> GSXR 600 -> GSF600S

Teema algataja
figaro

Lugemata postitus Postitas figaro »

Mina tegin suure A eelmisel suvel Selges, Helmut oli õpetajaks, aga enam teda seal vist ei ole. Selge on kvaliteetne kool, tegin seal ka B kati.
Usun et seda on enamus koole, tähtis on see mis sa ise sellest võtad. Ainuke asi mis mind häiris oli koolituse pikk protsess.
Sõidutunde pidi kaua ootama. Järjekorrad on pikad. Uuri enne kui pikk järjekord on! Ma registreerusin 25 mai ja load sain 18 august.
Ei osanud küll arvata, et nii kaua läheb!
Kasutaja avatar

lynxitar
Tsikkel: Honda VT600C Shadow

Lugemata postitus Postitas lynxitar »

Minu õppimised Selges on veel poolepeal. Kui koolivalimiseks enne kevadet läks siis valiku kasuks oli see, et B-kati tegemine selles koolis mulle aastaid tagasi sobis. Eks miski psühholoogiline värk vist :lol: Kõik on endiselt kinni peas: see, et õppimine ei tähenda vaid õpetaja poolt pakutava vastuvõtmist, peaks mu meelest selge olema küll. Õpiprotsess sisaldab ka iseendaga töö tegemist -küsimist, lisamaterjalide juudelugemist, praktilisi kogemusi, katsetamist, õpetajaga konsulteerimist, ütleks isegi, et valehäbi mahasurumist jpm.
Teooritunnid õpetaja Alo Aarla poolt juhituna olid küll värvikad: näited enda kogemustest, põhilisema rõhutamine, hea huumor. Igavaks asi ei muutunud.

Alo on ka platsisõiduõpetaja ning sedavõrd lihtsam oli sõiduga algust teha. Alustasin päris põhitõdedest (ei olnud ennem kordagi tsiklit juhtinud) ja pisuke kartus oli ka sees. Õpetaja suhtumine oli julgustav ja lausa füüsiliselt toetav (mäletan, et püüdis mu sõna otseses mõttes koos tsikliga kinni, nii et külge maha panna esimeses tunnis ei õnnestunud). Esimese 10 minuti jooksul oli lausa kõrval ja küsis siis, et kas ta võib nüüd natuke eemale jääda, et kas saan ise hakkama. Minu jaoks oli see kõrvalolemine päris alguses tegelikult tähtis. Iga "triki" (platsielemendi) õpetamisel seletab ta kuidas on õige seda teha ja annab piisavalt aega et saaksin katsetada, proovida ning juhib tähelepanu vigadele (ära hoia jalga piduril, ära pidurda tagaratast blokki...kasuta esipidurit rohkem, tunneta sidurit jms sellised teada tuntud asjad).

Mida ma kogu selle jutuga öelda tahan on see, et kui õpilane on ise õppimisvalmis, huvitatud õppimisest, avatud suhtlemiseks siis usun, et on vähe õpetajaid, kes ei sobiks õpetama. Inimeste iseloomud ja huumoritajud võivad olla ja ongi erinevad ning eks ka õpetajal tuleb vaadata, millise õpilasega tegu. Vastavalt sellel peaks individuaalõppe puhul kohandama oma suhtlemisstiil. Kui tunned, et on probleeme õpetaja isiksusega siis peaksid õpetajale ütlema, mis ei meeldi või mis on solvav vms. Normaalsete inimestena on võimalik leida õpiajaks kompromisse. Samas vaadake kriitilise pilguga üle ka enda suhtumine ja käitumine.

Rataste kohapealt polnud koolivalikul vahet: minu jaoks on kõik õppesõidurattad, olenemata koolist, suht kõrged. Aga raske õppustel, kerge lahingus :wink: Ja õpetaja kommentaar oli: sinust saab kroominaine :D Loodetavasti on tal õigus.
Linnasõidud Tarmoga on veel ees :lol:

Igatahes soovin kõigile edu kooli valimisel!

Teema algataja
tytarlaps

Lugemata postitus Postitas tytarlaps »

Sohne kirjutas:
2006 kevad tegin A kategooria load VASARA autokoolis.
Enam sinna kunagi tegema ei lähe.
Samas B kategooria sujus rahuldavalt, eks see sõltu ka inimestest, kellega pead kokku puutuma...
tohoh, mis siis Vasaras viga oli?

ise tegin Vasaras 2004 load ja eelmine aasta ülemineku, midagi halba ei saa küll öelda

Teema algataja
eriq

Otsustasin VivaLiikluse kasuks, lisaks heale hinnale on oluline see, et teoorialoengud algavad kl 19 õhtul, ehk siis saan sinna pärast tööd minna. Mujal algavad loengud juba umbes kella viie ajal, aga siis olen enamasti veel tööl. Ja tulevase õpetaja Vitaliga õnnestus ja paar sõna vahetada, esmamulje oli hää.

Üks küsimus veel - milline on minimaalne aeg, millega load võib kätte saada? Päris nii vist ei ole et kui nädal aega päev otsa õppesõitu teha, siis saab load paari nädalaga kätte..

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 118 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

Teoorialoengud oli vist kuu või kaks. Enne nende lõppemist ei saa. Lisaks võid suvel ARKis päris pikkade järjekordadega arvestada.
Joel

Teema algataja
pops

aaa
Viimati muutis pops, 26 Mai 2007, 11:52, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Õnnekas
Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Õnnekas »

Küsimus pops'ile: kuidas sulle meeldiks, kui sa leiaksid enda pildi kuskil foorumis ja sinna oleks lisatud samasugune lahmiv kommentaar? Inimesed on erinevad ja arusaamad on erinevad ja alati on võimalus ära minna, kui ei meeldi. Hiljem aga ei ole mõtet käituda kui meeleheitel koduperenaine. :evil:

Teema algataja
pops

aaa
Viimati muutis pops, 26 Mai 2007, 12:17, muudetud 2 korda kokku.

Ice

pops kirjutas:
Õnnekas kirjutas:
Küsimus pops'ile: kuidas sulle meeldiks, kui sa leiaksid enda pildi kuskil foorumis ja sinna oleks lisatud samasugune lahmiv kommentaar? Inimesed on erinevad ja arusaamad on erinevad ja alati on võimalus ära minna, kui ei meeldi. Hiljem aga ei ole mõtet käituda kui meeleheitel koduperenaine. :evil:
Kas hakkab tsunftisisene ringkaitse tekkima?
Tema pilt on ta enda kodulehel üleval.
Kahjuks ei ole ma ainuke, kellele selline õpetamise viis ei meeldi. Minuteada peaks lähiajal Postimehes selleteemaline artikkel ilmuma. Me ilmselt oleme mõlemad selle poolt, et autokoolide töö muutuks paremaks, kuid selline õpetaja pigem kultiveerib kultuuritust ja üleolevat suhtumist teistesse liiklejatesse.
Kui Sulle ei meeldinud tema õpetamise viis, siis ma ei mõista miks Sa seal tunnis edasi oli? Marek toonitas ise ka tihti, et kui teile ei meeldi, siis keegi ei käse teil siin olla.
Kõik sõltub inimesest - ju siis ei jõua Sulle selline huumor kohale. Grupp, milles mina olin koosnes ca 20-st inimesest. Kellelgi polnud selle vastu midagi.
Ehk täpsustaksid, mida see Postimehe artikkel peaks kajastama?

-e-

Pops, miks Sa nüüd oma postitused ära "kustutasid"?
Mõni roller -> 125cc 4 taktiline Hiina roller -> Honda NSR 125cc -> Aprilia RS125 -> GSXR 600 -> GSF600S

intz
Tsikkel: V POWAA
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas intz »

Endal ka plaanis see suvi Tartus A ära teha. Vanust 22, selleks ajaks kui tegema hakkan, on B (mitte esmased) ka juba olemas. Olen siis sama küsimuse ees: millises autkoolis teha? Siit teemast ka nagu väga head vastust ei saanud vist, eks igaüks kiidab oma :)

Kõige tähtsam kriteerium oleks sõiduõpetaja -- sõbralik, valmis täielikule algajale rahulikult kõike ära seletama ilma närvi minemata jne.

Nimelt siis BC1 tegemise ajast on pisut mõru kogemus sellekohapealt. Võib-olla oli see isegi hea -- hirm B sõiduõpetaja ees sundis väga kiiresti ja korralikult LE selgeks õppima ja muidu ka roolis 100% andma ning vigadeta sõitma -- kuid sellegipoolest ei tahaks taolist kogemust uuesti läbi elada. Lõpuks lahenes ARKis kõik vägagi edukalt :). C1 andis teine mees, väga lahe säga, ei saanud eriti sõimata isegi kui ma ühe liiklusohtlikku olukorra tekitasin... ning oh neid rõõmsaid vahegaaside rõõme Kaz 52 roolis :D

Igal juhul jah, põhiline oleks siis hea sõiduõpetaja. Hind pole nii oluline. Igal juhul maksan enne 500 rohkem kui sõidan mingi tegelasega kes 24/7 sapiseid sarkastilisi kommentaare loobib ja laseb mul teda kugugi oma eraasju ajama sõidutada ning pool sõidutundi kuskil lihtsalt teda oodates passida. Ok, A-katis seda viimast ilmselt juhtuda ei saaks, aga ootaks siiski rohkem professionaalsust :)

Ise vaatasin OÜ Autosõidu poole ntks.. on see ok selle nurga alt vaadatuna?
Viimati muutis intz, 25 Juun 2007, 01:20, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

tanel645

Lugemata postitus Postitas tanel645 »

ise käin seal oü autokoolis ja sõiduõpetajad on küll täitsa toredad :wink:
Don`t drive faster than your angle can fly

Ice

Eks ta nii kipu olema jah, et igaüks kiidab oma aga üsna julgelt võin soovitada Selge autokooli Tarmo Terrepingi. Pole rahulikumat inimest näinud - kord, kui sõitsin ristile välja nägemata jalgratturit siis pärast kostis kõrvaklapist ainult pominat "Mis sa nüüd tegi..?" oma veast ma sain aru ning pärast manitses tähelepanelikum olla. Üsna kiirelt tegi Tartu tänavad ta ilusti selgeks, ning ka selle, kui tähtis on kanda vastavaid riideid sõites. Masinapargis on neil 3 raudruuna - GS500E, XJ600S ja 125cc JC 27 (YBR?), korralikud ja nurinat ka teiste poolt ei kuulnud.
Tea, kas oli abi aga igaljuhul soovitaks teda :)

Panthera
Tsikkel: Honda

Lugemata postitus Postitas Panthera »

Ice kirjutas:
Eks ta nii kipu olema jah, et igaüks kiidab oma aga üsna julgelt võin soovitada Selge autokooli Tarmo Terrepingi. Pole rahulikumat inimest näinud - kord, kui sõitsin ristile välja nägemata jalgratturit siis pärast kostis kõrvaklapist ainult pominat "Mis sa nüüd tegi..?" oma veast ma sain aru ning pärast manitses tähelepanelikum olla. Üsna kiirelt tegi Tartu tänavad ta ilusti selgeks, ning ka selle, kui tähtis on kanda vastavaid riideid sõites. Masinapargis on neil 3 raudruuna - GS500E, XJ600S ja 125cc JC 27 (YBR?), korralikud ja nurinat ka teiste poolt ei kuulnud.
Tea, kas oli abi aga igaljuhul soovitaks teda :)

Olen sinuga täiesti samal meelel ...
Temast rahulikumat inimest ma ei tea ...
Peaks sisse tooma pisikese paranduse ...
Masinapargis on neil nüüd GS500E asemel piiratud XJ600S ...
Niipalju siis sellest ... 8)
Kasutaja avatar

lynxitar
Tsikkel: Honda VT600C Shadow

Lugemata postitus Postitas lynxitar »

Olen minagi nüüd linnasõitu maitsnud ja võin kinnitada, et parimat valikut ma poleks tahta osanudki. Jutt Selge õpetajast Tarmo Terrepingust. Igatahes väga soovitan.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”